Stadshart merkt weinig van faillissementen winkelketens

ALMERE
De faillissementen van verschillende winkelketens het afgelopen jaar hebben vrijwel géén invloed op het centrum van Almere. Dat zegt Unibail-Rodamco, de verhuurder van de meeste winkelpanden in het Stadshart.

In het gedeelte dat Unibail beheert zijn het afgelopen jaar 11 winkels gesloten. Daar staat tegenover dat juist 17 andere winkels hun deuren hebben geopend.

Volgens Eduard Helwig van Unibail is er een trend zichtbaar waarbij vooral winkels in het middensegment het moeilijk hebben. Winkels voor luxe producten en winkels die zich richten op de onderkant van de markt presteren wel goed.

Grote steden zoals Almere zullen volgens Helwig altijd aantrekkelijk zijn voor winkelketens om zich te vestigen. Voor kleinere steden ziet hij de toekomst minder rooskleurig in.

Op onderstaande kaart is een overzicht te zien van winkelketens die het afgelopen jaar in de problemen zijn gekomen.


[https://localfocus2.appspot.com/568401e6987de]

reacties (6)

 • Bas

   

  Onzin en propaganda. Elke winkeliersvereniging vergadering klagen de meeste ondernemers steen en been. Slechte omzetten, extreme criminaliteit en geen gehoor bij Unico Rodamco. Ook de vreselijke arrogante van verplicht opgelegde openingstijden is een doorn in het oog van de nu nog gevestigde winkeliers

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Grote onzin. En inderdaad gaat de verhuurder niet over criminaliteit, die helemaal niet extreem is, en de omzet kunnen ze ook nauwelijks beïnvloeden.

 • Antje Ha

   

  VD is gewoon open en een DA hebben we niet in Almere Stad. Dus dan valt het wel mee. Esprit laat wel een groot hoekpand leeg achter. We moeten maar naar Harderwijk. Daar is het nog hip en happening.

  reageer
 • Redactie

   

  Dixons Dronten toegevoegd. Dank voor opmerkzaamheid.

  reageer
 • Wilfred

   

  Ik mis de Dixons in de kaart;)

  reageer
 • Snorretje

   

  Omroep Flevoland, u bent de Dixons in Dronten vergeten in te tekenen. Die is ook failliet en gesloten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tuurlijk

   

  Je lult lekker, succes met zoeken naar nieuwe huurders, voor esprit, six , stumpel, nog even spannend maar over n half jaar vast scapino, manfield etc....

  reageer
 • Bromsnor

   

  Stumpel gaat helemaal niet weg. Het loopt hartstikke goed.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert