Eemhof weer in landelijke top 3 valse brandmeldingen

ZEEWOLDE
Vakantiepark De Eemhof in Zeewolde staat dit jaar op de tweede plaats in de landelijke top van valse brandmeldingen. Dit jaar kwamen zo'n 100 automatische meldingen vanuit De Eemhof bij de brandweer binnen.

Dat meldt Alarmeringen.nl, een website waarop de uitrukken van de brandweer te zien. Vorig jaar stond De Eemhof al op een derde plek. De brandweer liet vorige maand weten dat ze met het park in gesprek is om te proberen iets tegen de grote hoeveelheid meldingen te doen.

De meeste valse brandmeldingen in Nederland deden zich dit jaar voor bij een gevangenis in Amsterdam. Op de derde plek staat een psychiatrische instelling in Den Haag.

reacties (5)

 • Kaassie

   

  Ik snap het wel, alles staat op uiterst scherp ! Er is al eens een grote brand geweest. Wat zou je zelf doen als je een keer brand meemaakt terwijl je dacht dat er niets kon gebeuren? Natuurlijk beveilig je dan je huis tot op elk puntje en ja, dan kunnen er eerder meldingen komen

  reageer
 • Ikke

   

  Gevangenis , psychiatrie, en Eemhof ..... Grappig

  reageer
 • Rutger

   

  Ongelofelijk. Als er een keer wel wat is, neemt geen brandweerman de melding serieus.

  reageer
 • Deetje

   

  Hoop niet dat er ooit echt wat gebeurd want het personeel is hier niet tegen bestand vrees ik.

  reageer
 • Rob

   

  U zegt 100 meldingen, ik volg 112 en het zijn een paar meldingen per dag, ja iedere dag dus reken maar met 1000 meldingen per jaar. Deze Club moet zelf maar voor een gedegen bedrijfsbrandweer gaan zorgen en de Gemeentelijke brandweer hiermee niet meer belasten. Er is bij de Eemhof qua brandbeveiliging iets heel erg mis en dat mag de Eemhof zwaar aangerekend worden. Een paar ton mag de Eemhof de gemeentelijke brandweer met terugwerkende kracht wel betalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert