V&D failliet, winkels blijven open

FLEVOLAND
De V&D Groep is failliet verklaard door de Amsterdamse rechtbank. De keten vroeg ruim een week geleden uitstel van betaling aan vanwege acute geldnood. De winkels blijven voorlopig open.

Het faillissement van V&D en La Place betekent het ontslag van ruim 10.000 werknemers. In de Flevolandse vestigingen van V&D en La Place, in Almere en Lelystad, werken ongeveer 250 mensen.

Achter de schermen wordt met geïnteresseerde kandidaten gesproken over een mogelijke overname en doorstart. De verwachting is dat daarbij de helft van de vestigingen verloren gaat.

reacties (8)

 • Rob

   

  Heel erg voor de medewerkers maar de formule is antiek alsook het assortiment, langer openblijven voor wie is alleen verder uitstel van executie. Nederlanders kopen gemiddeld alleen nog maar waar het het goedkoopst is. Winkeliers hebben zich zelf de das omgedaan door het hele jaar uitverkoop te houden en zodoende niets meer te kunnen verdienen wat koren op de molen is van de gemiddelde consument met in het bijzonder de Nederlander die alles te duur vindt. Kijk in België hebben ze 1x per jaar uitverkoop en daar werken de winkelformules gewoon, geen leegstand en ze verdienen ook nog wat wat toch uiteindelijk de bedoeling is om te kunnen overleven. Moet opmerken dat de Bijenkorf inmiddels ook begrepen heeft hoe het wel moet.

  reageer
 • John

   

  Gelukkig, binnenkort dan de uitverkoop:)

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Werd al te vaak bij een vraag van de ene balie/mederwerjer naar de andere balie/medewerker en weer terug hier bij de V&D Almere gestuurd. Die spelen daar verstoppertje voor de klant.

 • Dr.Jake

   

  Juist! Masaal inkopen in de faillissementsverkoop en op internet doorverkopen.

 • Keesjan

   

  Schuldvraag ligt bij je janks van Sun Capital. Die opkopers knepen V&d uit, verpatste vastgoed en laten de zaak nu ploffen. Personeel krijgt uitkering van onze belastingcenten , janks betaalde geen cent belasting in NL. En dan weer alles los verkopen voor mooie prijs. Klanten, personeel en leveranciers Sun Capital maalt er niet om.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is niet helemaal waar. Lees de NRC van vandaag, daarin wordt uitgelegd hoe het zit. V&D maakt al dertig jaar verlies.

 • lelystad

   

  Uitkering van JOU belasting centen? Mag ik je even uit de droom helpen dat de WW uitkering die deze mensen zullen ontvangen, niet JOU belastingcenten zijn. Maar door hun zelf betaalde,ingehouden premie! Hoe haal je het in je hoofd om zo te reageren? Ooit wel eens bedacht hoe het voelt als je te horen krijgt dat je je baan kwijt raakt. En nog erger op oudejaarsdag ze hadden geen slechter moment uit kunnen zoeken!

 • Marijke

   

  Personeel heeft zelf ook jarenlang keurig belasting betaald. Iedereen betaalt belasting, al was het maar in de vorm van BTW. Dus stap uit je Calimero-slachtofferrol met je "onze belastingcenten".

 • Ab

   

  Sterkte voor de medewerkers. Management heeft gefaald.

  reageer
 • Ingrid

   

  Ik wens het personeel alle sterkte! Wat een rotmanier om het nieuwe jaar in te gaan. Veel succes bij het vinden van een nieuwe baan!

  reageer
 • Medewerker

   

  Dank je wel!

 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Hoe vervelend ook voor al die 10.000 duizend werknemers, maar zoals V&D de afgelopen week omging met de 'regeltjes' rondom de cadeaubonnen is nou niet echt klantvriendelijk. Je kan beter nu failliet zijn dan dat er straks een totale boycot was gekomen om een V&D nog binnen te stappen. V&D heeft zich in de laatste dagen van het jaar bijna misdadig gedragen ten opzichte van ZIJN klanten.

  reageer
 • reaguurder

   

  Ik ben blij dat u de bijzaken van de hoofdzaken weet te scheiden. treurig dit....

 • Piet

   

  Die heeft het niet helemaal begrepen...

 • Jan

   

  Je merkt het echt, het gaat VEEL beter met de economie! ( ik citeer M. Rutte)

  reageer
 • Piet

   

  Klopt, alleen haalt de V&D groep met 10.000 werknemers ongeveer evenveel omzet als bol.com met nog geen 700 werknemers. Bepaalde bedrijven zijn gewoon uit de tijd en gaan het niet redden.

 • A.

   

  Het gaat ook beter met de economie. Wil niet zeggen dat er niks failliet kan gaan. Winkels ervaren nu wat de opkomst van internet met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld videotheken, bibliotheken, post etc. dat ook hebben gehad. De V&D heeft daarbij vrij weinig gedaan om te moderniseren en is nu dus failliet. Hoe spijtig ook (vooral voor de werknemers), maar zo gaat het nu eenmaal

 • willem-stad

   

  "Het personeel heeft al loon ontvangen over de maand december. Het UWV zal de ruim tienduizend medewerkers nu maximaal zes weken lang door betalen" is elders te lezen. Hoop dat er uiteindelijk zo min mogelijk werknemers hun baan verliezen ,zeker als je al wat ouder bent.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert