Kosten voor identificatiebewijzen omlaag

FLEVOLAND
Volwassen Flevolanders betalen dit jaar ruim twee euro minder voor een paspoort of identiteitskaart. Gemeenten mogen vanaf 1 januari 2016 nog maximaal 64 euro en 44 cent vragen voor een paspoort en 50 euro en 40 cent voor een id-kaart.

Inwoners van Urk profiteren het meest van de prijsdaling. Zij betaalden in 2015 nog 67 euro en 11 cent voor een nieuw paspoort. De prijs voor paspoorten en identiteitskaarten voor minderjarigen blijft hetzelfde.

Vanaf vandaag zijn er meer regels veranderd. Zo mogen ondernemers niet zomaar een gratis plastic tas meegeven, is er een subsidieregeling voor mensen met asbestdaken en gaat de kinderbijslag omhoog. Alle veranderingen staan hier.

reacties (8)

 • TjakkA.\/\/.

   

  Je hebt niet overal verstand van, al denk je zelf van wel, het is gewoon een bedrijf die ze maakt. Uiteraard compleet onder controle van de overheid, maar het is niet van de overheid.

  reageer
 • .\/\/.

   

  ID-kaart zou gratis moeten zijn, niet alleen omdat het verplicht is er een te hebben, maar ook omdat het personeel en de infrastructuur ook al van gemeenschapsgeld betaald zijn.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Het paspoort en id kaart van personen boven de 18 is al ruim een jaar geleden verlengd naar 10 jaar.

  reageer
 • Barbara

   

  Kabinet zou toch haast maken met de geldigheidsduur paspoort te verlegen van 5 naar 10 jaar? Kan me herinneren dat dit document vroeger ook 10 jaar geldig was. Om duistere rede hebben ze daar maar even de helft van afgenomen. En als je dan toch moet verlengen, dan ben je in sommige plaatsen ook nog eens een tientje goedkoper uit. In het kader van diezelfde oplichtersprakrijken laten ze je hier in Lelystad voor uittreksel bevolkingsregister ook al euro's meer betalen dan elders.

  reageer
 • marcel

   

  Schandalige prijzen, zeker voor een id-kaart en het is nog verplicht ook.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sofie

   

  Wel twee hele € over tien jaar uitgestreken € 0'20 per jaar dat voelen we ook echt in onze portemonnee wat een lachertje

  reageer
 • Flevoburger

   

  Tja ergens moet het geld wat door onze politici over de balk gesmeten wordt toch vandaan komen hè.

  reageer
 • Paspoort

   

  Schandalig voor een paspoort.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert