Onvrede over hondenbelasting voor minima

ALMERE
Almeerse hondenbezitters met een minimuminkomen moeten per 1 januari het volle pond hondenbelasting betalen. Dat is een aantal Almeerders in het verkeerde keelgat geschoten. Zij vinden dat de hondenbelasting voor iedereen moet worden afgeschaft.

In reacties op sociale media laten zij weten dat wanneer zij 'dit hadden geweten geen hondje hadden genomen' en dat op deze manier 'alleen rijken een hond mogen hebben'. Op Facebook roepen zij de gemeente Almere op de maatregel terug te draaien. Enkelen geven aan hun hond voor het stadhuis uit te willen laten en de drollen daar te dumpen.

Tot nu toe werd de hondenbelasting kwijtgescholden voor mensen met een laag inkomen. Dat kost de gemeente jaarlijks 70.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders vindt het hebben van een hond geen primaire levensbehoefte, maar een eigen keuze. Daarom hoeven minima volgens het stadsbestuur niet langer te worden ontzien bij het betalen van de hondenbelasting.

reacties (75)

 • haha

   

  Ik snap dat vrijgezel wel... wat een kortzichtigheid

  reageer
 • Rob

   

  Als je een hond kunt onderhouden van een bijstandsuitkering dan kan je ook gewoon hondenbelasting betalen. Bijstandtrekkers worden al genoeg gesubsidieerd door de gemeenschap. Je mag mijn inziens de hondenbelasting pas afschaffen als alle eigenaren ook de stront opruimen die ze op straat en de plantsoenen achterlaten, anders gewoon betalen net als ieder ander.

  reageer
 • Sofie

   

  Er is wel honden belasting maar geen katten poesen belasting. Terwijl dien ook hun behoefte doen buiten laten ze daar dan ook belasting voor betalen.

  reageer
 • Jan

   

  Er is ook geen fiets belasting maar fietspaden kosten ook geld. Zo kan je op alles wel belasting gaan heffen. Is dat de oplossing?

 • Polletje

   

  Nou ik ben het niet geheel eens met de mensen die reageren over het feit dat het afgeschaft moet worden. En iedereen weet als je een hond neemt onkosten eraan hebt. En dat je belasting erover moet betalen is niet erg, je laat de honden toch uit op velden waar zij hun behoeftes doen. En dat het in Adam afgeschaft is lijkt mij ook dat je hondendrollen op moet ruimen.

  reageer
 • marian

   

  ik vind gewoon dat de hondenbelasting afgeschaft moet worden in bepaalde gemeentes hoef je niet te betalen waarom hier dan wel laat de mensen verplicht hondenpoep in zakjes doen maar zet dan ook meer bakken neer waar de mensen het in kunnen doen waar ik woon zijn veel honden maar ik zie geen bakken waar de mensen het in kunnen doen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marianne

   

  Ik maak me niet zo snel kwaad, maar nu dus wel. Wij die overal net buiten vallen, geen toeslagen geen vrijstellingen, wel vrije sector moeten huren, onze dochter die dit jaar is gaan studeren ondersteunen we omdat we net 200 euro teveel hadden anders had ze basistegemoetkoming gehad, de rest moet ze lenen en dat is veel heel veel. Weet je regering misschien tijd om eens wakker te worden daar.

  reageer
 • westland

   

  Als de hondenbelasting wordt afgeschaft, dan moet de belasting ergens anders weer worden verhoogd. Meestal is deze belasting er om gaatjes in de begroting te dichten. Als ik geen geld heb om audi te rijden dan maar een kleine alto. Of misschien subsidie??

  reageer
 • Astrid

   

  In Amsterdam is het afgeschaft en mogen mensen uit de minima gratis naar de dierenarts waarom kan het daar wel?

  reageer
 • Nopper

   

  Wat een stomme logica van de gemeente. Kinderen is ook een keuze, dus gaan we die toeslag bij minima ook maar afschaffen? Hebben ze nu echt geen andere zaken om mee bezig te zijn?

  reageer
 • Kuipers

   

  Prima! Plan gemeente almere!! Minima die geen hondje nemen omdat ze gesubsidieerd worden....en dan klagen "als ze dat hadden geweten had ik geen hondje genomen". De wereld z'n kop; waarom zou ik betalen voor de hond van een minima?

  reageer
 • Marjon

   

  En tja mensen van net boven het minimum .die moeten alles zelf betalen hier door hebben ze het slechter dan mensen met voor van alles en nog wat vrij stelling of extra tegemoet koming.

  reageer
 • John1967

   

  Ik vind vooral de ondankbaarheid ongehoord. In Nederland is er een vangnet dat mensen bijstand krijgen als het even tegenzit. Wees blij dat het er is en overvraag niet. Het is geen luxe en dat hoort ook niet. Dit wordt opgebracht door anderen met liefde. De jaarlijkse kosten van een hond zijn 1000 euro.( 1 hele maand bijstand) De hondenbelasting is 75 euro per jaar, een fractie van de kosten. Als je in de bijstand zit kan je geen hond veroorloven. Net zoals roken en drinken. Ga 2 dagen folders bezorgen.

  reageer
 • alice

   

  ik vind het helemaal belachelijk honden belasting 105 euro p/j. als dat geld nou eens voor de dierenasiels en hondentoiletten en speelvelden werd gebruikt is het nog niet eens zo erg. maar het geld verdwijnt in de staatskas,afschaffen die handel zolang het niet voor de honden gebruikt word.en wat een onderscheid word er gemaakt met minima krijgt kwijtschelding,wij moeten toch ook betalen. of allemaal of niets betalen.weg met de honden belasting.

  reageer
 • kleurrijk

   

  We hebben het dus over nog geen 0,29 per dag (euro105,35/366), iets meer dan 2 euro per week. Pakje peuken per maand...man, man, man.

  reageer
 • Jep

   

  Inderdaad zie ik 80 reacties en denk mensen er zijn ergere dingen in de wereld!

 • Pzaal

   

  Ik vind dat blinde geleiden honden wel vrij stelling moeten krijgen op de honden belasting.

  reageer
 • Peter

   

  Hulphonden zijn uitgezonderd. Daar hoeft geen belasting voor betaald te worden

 • John

   

  Ga `s avonds een uurtje werken of neem een krantenwijk om de hondenbelasting te betalen! Ga niet in een verdomhoekje zitten en maar mekkeren dat je zo zielig bent. Neem dan geen hond als je niet eens €100.- per jaar kan betalen!! Triestje figuren

  reageer
 • Pzaal

   

  Als ik straks zou moeten rond komen van het minima vind ik ook dat ik geen wegen volledige wegenbelasting hoef te betalen, omdat anders de auto alleen voor de rijkere mensen zijn. Ik ben het er volledig mee eens dat ze volledig moeten betalen. dan maar een sigaretje/biertje minder in de week.

  reageer
 • knor

   

  Er zit wel een verschil.. voor het geld van wegenbelasting worden de wegen onderhouden. Hondenbelasting. . Geen cent wordt besteed aan voorzieningen voor honden. Heb meerdere malen gevraagd voor een overzicht waar uit blijkt waar dit geld heen gaat. Ter verduidelijking ik betaal zelf hondenbelasting en ook die van mijn buren die er geen geld voor hebben. Zijn beide invalide. ..

 • Faerie

   

  Ik ben het eens met de gemeente, een hond is keuze. Maar ik ben het ook met de mensen eens die zeggen dat hondenbelasting moet worden afgeschaft. Ik vind dat er dierenbelasting geheven moet worden via diervoer en dierbenodigdheden. Controle op opruimen van hondenstront (want tja een hond kun je wel zelf enigszins bepalen, behalve in een enkel diareegeval, waar de behoefte wordt gedaan, en bij een kat (of wilde dieren) helaas niet) en boetes daarop, prima. Dat is handhaving openbare ruimte. Maar wil je belasting heffen via dieren, doe dit dan via het diervoer en benodigheden. Dan betaald iedereen die een dier heeft mee. En dan is het nog keuze en dan is het nog de verantwoordelijkheid van de eigenaar om te bedenken of het financieel verstandig of haalbaar is om een huisdier te hebben. Want zoals al wordt gezegd.. dierenartskosten zijn ook niet mals. Misschien zouden dierenasielen in Nederland een constructie kunnen bedenken waarbij dieren worden opgevangen bij (gecontroleerde) minima en zo in elk geval garant staan voor dierenartskosten. Op die manier kun je inderdaad voorkomen dat het hebben van huisdieren alleen voor de rijken wordt, want dat wil je ook niet. Het is voor veel mensen belangrijk om en dier te hebben, of voor kinderen om op te groeien met een dier. Maar ikzelf als minima (geen bijstand btw), word ook wel een beetje moe van de zeurende minima die niet inzien dat we het hier al goed hebben als armen. Je kan als minima gewoon ook niet verwachten dat je hetzelfde leven kan hebben als iemand die keihard er voor werkt Ik heb ook geen respect voor rupsjes nooitgenoeg.

  reageer
 • Car

   

  De minima kan zich dit niet veroorloven om op kosten van de belastingbetaler een hond te financieren. Het is inderdaad een keuze of je een hond neemt. Eens met de gemeente! Goed zo!

  reageer
 • An

   

  Hondenbelasting PRIMA, maar dan voor elke hondenbezitter, en niet in de ene gemeente wel, en de andere niet.

  reageer
 • Chris

   

  Huurtoeslag, zorgtoeslag, geen hondenbelasting, gratis advocaat, ed. Ik weet er nog een paar: iedere week een pakkie shag (of is dat te weinig?) gratis OV, telefoon met abonnement (tijd genoeg om te bellen), kerstpakket voor geleverde diensten, inrichtingsvergoeding, vuurwerkpakketje met oliebollen, vishengel voor het sociale en milieugevoel, gratis internet om flink te kunnen klagen, ipv een baan zoeken. Veelal foute keuzes. Geen geld = ook geen hond, niet zeuren. Ik loop toch ook geen winkel binnen en ga aan de kassa staan zeiken omdat ik korting eis omdat het minimum Heb?

  reageer
 • Pam

   

  Dus dat. Ik werk me de pleuris en een ander slaapt lekker elke dag uit, leest rustig z'n gratis krantje, krijgt overal subsidie op, en verzinnen van alles om niet te hoeven/kunnen werken. En we hebben het zelfde inkomen en wie houdt er uiteindelijk meer over door al die pleuris subsidies? Juist ja.

 • Petra

   

  even voor alle duidelijkheid dit is niet alleen om de minima te doen.. jammer dat de indruk zo is.. hondenbelasting is gewoon achterhaald en eigenlijk zou het volledig AFGESCHAFT moeten worden

  reageer
 • ans

   

  Sommige hebben hun baan verloren, vinden geen nieuwe baan.komen dan in financiële problemen. Moeten ze dan hun trouwe maatje ook nog aan de kant doen?

  reageer
 • Ramon

   

  Ja.

 • Patricia1909

   

  Wat een trieste en onnadenkende reacties hier. Erg jammer vind ik dat altijd. Het was algemeen bekend dat je als minima geen hondenbelasting hoefde te betalen. Op basis daarvan heb ook ik besloten een hondje te nemen, punt één omdat het goed voor mij is om te blijven lopen en punt twee voor het gezelschap. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het hebben van een hond en dat neem je ook mee in je beslissing. Al zou ik elke dag droog brood moeten eten maar mijn hondje gaat niet weg en al evenmin krijgt ze goedkope troep te vreten (was die opmerking echt serieus?! Wauw geen worden voor!). Ze hoort bij ons als volwaardig lid van het gezin en die zet je niet zomaar aan de kant. Jullie doen je kids toch ook niet weg als t financieel wat minder gaat?! Je kunt je beter afvragen wat de gemeente doet met het geld van de hondenbelasting want er zijn her en der wat paaltjes de grond in geramd met "hondenuitlaatstrook" en dat is t wel zo'n beetje. Onderhoud pfff das sowieso een lachertje zeker in Haven! Maar misgun elkaar vooral van alles, oordeel en veroordeel lekker en dan hoop ik maar dat je nooit in mijn schoenen komt te staan. Never judge a person untill you walked in their shoes...

  reageer
 • Rob

   

  Ja triest he, je word het ervan meestal ga ik maar stukje lopen met de hond na dit soort reacties. Gellukig kom ik dan meestal wel weer aardige mensen tegen. Lopen jammeren terwijl het de samenleving niks kost maar juist geld in het laadje brengt voor de economie. gegroet

 • wallander

   

  Goed verhaal,helemaal mee eens!

 • Ivanka

   

  Weet je wat het is als ze het nou ruim van te voren hadden laten weten dat de minima hondenbelasting moeten betalen vanaf 1 jan dan hadden de minima er voor kunnen sparen maar ze lieten het pas weten op de dag van kerst avond dus ik vind het niet gek dat ze er tegen zijn. ze hadden het ruim een half jaar van te voren moeten laten weten zodat de minima zich er op voor konden bereiden en het bedrag wat ze moeten betalen sparen. Dan waren ze er minder tegen geweest #eigenmening

  reageer
 • Paul

   

  En wat doet die minima dan als hun hond naar de dierenarts moet? Kost ook geld volgens mij

 • Joost

   

  Misschien moet je geen hond nemen als je in de minima zit?

  reageer
 • Rob

   

  Een huisdier is een keuze, geen primaire levensbehoefte!

  reageer
 • qwerty

   

  Tja lastig. Ik snap de gemeente wel enerzijds. Alleen het argument is niet zo sterk. In zekere zin is het hebben of krijgen van kinderen ook geen eerste levensbehoefte...

  reageer
 • Inwoner.

   

  Het verbaast mij dat de gemeente Almere de minima dit niet langer kwijtscheld. Deze mensen hebben al zo weinig. Het zorgt voor sociale contacten! Moet de hond die men nu nog net financieel kan redden dan maar weg doen? Waar brengen wij ze onder? We hebben wel honderd duizenden euro's over voor de Floriade maar €70.000,- voor dit niet? Ik woon in Almere vanwege mijn werk maar als inwoner van deze gemeente schaam ik mij voor dit lokale bestuur!

  reageer
 • kattenvrouw

   

  Mijn kat poept en piest op de kattenbak en komt alleen in mijn eigen tuin. Ik vind dat ik daar geen extra belasting voor hoef te betalen. En de vieze kattenbakkorrels die ik dan in de vuilnisbak doe daar betaal ik afvalreinigingsrechten voor. Heb wel de stront van andere katten in mijn tuin. Het houden van een huisdier kost altijd geld.

  reageer
 • Peter

   

  Wanneer wordt dan ook eens de kattenbelasting ingevoerd. Die beesten laat men de hele dag buiten en doen ook overal hun behoefte.

  reageer
 • Flevoburger

   

  en voor de hondenbezitters in Almere: ik zou nog eens goed nadenken of je nog mee doet met het project Waaks.

  reageer
 • Jacob

   

  Het VNG zegt er het volgende over: "De hondenbelasting wordt geheven voor het houden van een hond. De opbrengst valt toe aan de algemene middelen van de gemeente. Dat betekent dat de gemeente het geld kan inzetten voor algemene gemeentelijke voorzieningen. Daarnaast kan de belasting helpen bij het reguleren van hondenbezit." Waarom de hondenbelasting eigenlijk geheven werd dateert uit de middeleeuwen. In die tijd bestond er hondsdolheid of waren er zwerfhonden. Om overlast te bestrijden werd hondenbelasting geheven. Conclusie: het is nu een belasting om de algemene pot te spekken en heeft niets meer met de eigenlijke doelstelling te maken, waar ieder gemeente vrij in is.

  reageer
 • A.Nus

   

  Als iedereen nu eens de stront van zijn hondje opruimt, is er wellicht helemaal geen hondenbelasting meer nodig...

  reageer
 • Jaap

   

  Ik ben altijd verbaasd dat mensen denken dat de hardwerkende belastingbetaler maar voor alles moet opdraaien en dat zij overal maar recht op moeten hebben zonder ook maar iets er voor te hoeven doen. Wees blij dat je kan leven op kosten van de maatschappij en hou eens op met denken dat iedereen alles voor je moet betalen! En anders steek je handen uit de mouwen en ga er wat voor doen. Bijvoorbeeld de tuin aanharken van mensen die jou betalen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  En voor iedereen die een probleem heeft met hondenpoep ga eens voor de gein kijken wat het verwerken van de kattenbakvulling de maatschappij kost. Dat was in 2011 €10 per gezin , en JA dat wordt dan WEL betaald van gemeenschapsgeld / belasting ( lees uw en mijn belastingcenten) Knal er dan meteen maar een belastingheffing op kattenbakvulling los. Als een gemeente een regeling heeft voor minima met korting op hondenbelasting kun je het gewoon niet maken om dat ineens af te schaffen. Bouw die korting dan in stappen af. Dan kunnen mensen er rekening mee houden en zich vooraf goed realiseren wat een hond kost. Dit zijn gewoon ordinaire graaiacties. Een hond is een levend wezen en geen auto of een mobieltje waar je mee kunt stoppen als het te duur wordt of moeten die mensen nu gewoon al die beesten af laten maken?

  reageer
 • M.s

   

  Goed werk. Je kiest er zelf voor als je een hond neemt. Dus moet je gewoon betalen. Honden van mensen met een laag inkomen zijn ook nog eens veel vervuilender doordat ze goedkoop en slecht vreten krijgen

  reageer
 • Adri

   

  Iedereen kiest toch zelf of hij een hond wil? Dan moet men ook daar voor belastingen betalen. Of men nu minima of maxima is

  reageer
 • Nvdz

   

  Klopt helemaal, niet alleen de lusten maar ook de lasten!

 • Belachelijk

   

  Dat de gemeentes nog hondenbelasting heffen. Er zijn al een hoop gemeenten die het helemaal niet meer hebben, alleen geld binnen harken terwijl er amper iets voor wordt teruggedaan, dat hoort wel van de geinde belasting namelijk. Zelfs de ministers zijn het er over eens dat het achterhaald is, maar de gemeente mag het zelf bepalen helaas. Gierige geldbeluste gemeente Almere En, de overlast door loslopende katten die bij anderen in de tuin schijten en pissen is groter dan de overlast door honden

  reageer
 • Gewoon betalen moet ik ook voor mijn hond, maar ben ook zeer groot voorstander om kattenbelasting in te voeren en wel nu direct !!!! Die schijten echt alles onder. Je hele tuin en perk en noem maar op kan de hond nog wat van leren.....

  reageer
 • fruitig vliegje

   

  Zo mee eens: kattenbelasting! Honden blijven uit mijn tuin maar veel katten worden 's morgens buiten gezet en doen hun behoefte bij iedereen in de tuin behalve bij de eigenaar zelf. Mijn katten mogen niet naar buiten omdat ik het zelf ook gek word van andermans kat. En waarom niet hondenbelasting vanaf de tweede hond?

 • Lelystad

   

  Mogen ze ook wel in Lelystad. Doen Zo duur is het ook niet als je het niet kan betalen. Dan kan ne zeker. De dierenarts. Niet betalen die is veel duurder. Hoop dan dat de hond dan niets mankeert. Als je niet ka. Betalen waaro.. Neem je dan nog een hond

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Ze mogen blij zijn dat de uitkeringsgerechtigden niet het geld dat ze voor het voer uitgeven niet moeten terugbetalen resp. met bijbaantjes moeten bijverdienen. Want ik wil die strontfabrieken op vier benen van mijn belastingcenten meebetalen.

  reageer
 • Mirjam

   

  Waarom hier de hondenbelasting niet afschaffen, doet Amsterdam ook !!

  reageer
 • Jan

   

  Hondenbelasting mogen ze in Zeewolde ook wel invoeren. Of strenger controleren waar ze die honden uitlaten. Zeker bij het strand ... Kunnen ze gelijk een bedrag invoeren die goed voor de minima te betalen is die dan gelijk geldt voor iedereen in Zeewolde. Extra inkomsten en dan gaan mensen ook nadenken hoeveel honden ze nemen, win win situatie.

  reageer
 • drontense

   

  Helemaal mee eens! Ik woon in dronten, heb een beetje spaargeld en een minimum inkomen en huisdieren. Krijg geen kwijtschelding omdat ik spaargeld heb. Had ik schulden gehad en geen spaargeld dan kreeg ik kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Ik ben trots dat ik het kan betalen en ook nog voor de huisdieren goed kan verzorgen. Dus mensen die kwijtschelding krijgen moeten accepteren dat ze hondenbelasting dienen te betalen. Dan roken ze maar minder o.i.d.

  reageer
 • Frenky

   

  Wat moet je nou met een hond die ding kost alleen maar geld belasting enzovoort.

  reageer
 • Willem

   

  Waarom wel hondenbelasting en geen kattenbelasting ? Dat blijf ik toch vreemd vinden. Ook katten doen hun behoefte buiten. Een andere criterium kan ik niet bedenken waarom er hondenbelasting wordt geheven. Dus afschaffen de hondenbelasting. Dan is er ook geen verschil tussen rijken en minder rijke inwoners. Achterhaalde vorm van belastingheffing.

  reageer
 • derp

   

  ik vind het onzin, word gewoon strenger met de eigen hondenpoep opruimen.. een hond is een steun voor vele en een familie lid.. een auto is luxe, je kan ook de fiets of bus pakken. gunnen ze die hondjes dan geen fijn huisje of willen ze dat de dieren asiels zometeen vol komt te zitten met honden die nergens meer terecht kunnen? denk gvd eens na man, zijn levende diertjes, vind honden belasting onzin, ik snap dat de gemeente de drollen niet kosteloos wilt opruimen, word daar dan gewoon strenger in, deel boetes uit aan de mensen die de drollen niet opruimen. kom je een stuk verder mee.. maarja gemeente moet toch ergens geld uit je zakken halen hé...

  reageer
 • Jan Klaver

   

  Heel die hondenbelasting is waanzin. Laten ze hem afschaffen. De gemeente doet er toch geen drol voor!

  reageer
 • Jos

   

  Iedereen moet de tering naar de nering zetten.

  reageer
 • Jk

   

  Katten belasting invoeren om de minima geen honden belasting te hoeven laten betalen

  reageer
 • jan

   

  raar in zeewolde hoeft dat niet er zijn mensen met 4 of 5 honden word tijd voor honden belasting

  reageer
 • Ggriesheimer

   

  Nu de regie van de gemeente Almere slaat nergens op Waarom moeten zij nu ineens de volloopt betalen omdat ze graag ook een hond willen hebben.en waarom de mensen die wel iets meer geld hebben.grote onzin ze mogen blij wezen dat er nog dieren liefhebbers bestaan.

  reageer
 • coda

   

  Wat voor kosten zijn dat voor de gemeenschap??? Geen idee Wat te zeggen van die klote katten Die betalen niets Dus ook de katten belasting invoeren

  reageer
 • Paul

   

  Dat werd tijd!

  reageer
 • Henk

   

  Inkomstennivellering ging dus ook al via de hondenbelasting.

  reageer
 • steef

   

  terecht ik vind ook dat ze hun poep een moeten opruimen vind het niet normaal kinderen kunnen niet normaal meer buiten spelen of er zit al poep onder hun schoenen en kleren .

  reageer
 • frits

   

  de gemeente zegt dat kost ze 70.000 euro opzouten gemeente almere te zot voor worden jullie smijten met geld het kan niet op hier 10 miljoen voor een flopiade 25 .000 euro voor een nieuwjaars feestje , 40 .000 euro voor een groene haas op de bieb in buiten allemaal geld over de balk hier maar 70 ruggen hondeblesting daar breken jullie dan de boel voor af gemeente almere stop met dom doen en stop ook met geld over de balk smijten hier en steek het geld in zaken die van belang zijn er is geen geld voor onderhoud maar er is geld zat voor onzin hier gemeente almere wordt wakker

  reageer
 • Rinus

   

  Lijkt mij redelijker om vanaf de tweede hond belasting te moeten betalen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Zo te zien moet er voor het zielige hondje met het kruiwagentje van Euro 500 ook nog wegenbelasting betaald worden.

  reageer
 • Dizk Zaan

   

  Ik snap al niet hoe minima een hond kunnen houden. Denk eens aan al de medische kosten. Ik heb ook een buurvrouwtje in de WAO. Nergens geld voor maar wel twee rashonden in huis en pas een gebroken pootje voor een duizendje laten verzorgen door de dierenarts.

  reageer
 • Marijke

   

  Voor een aantal minima is die hond wel degelijk een levensbehoefte omdat zij wegens ziekte, werkloosheid en eenzaamheid geen sociaal leven kunnen hebben.

  reageer
 • ton

   

  geldt ook voor boven minima. minima krijgen al op allerlei fronten minder belasting aanslag en meer vergoedingen. waarom dit op 'ding-niveau' willen regelen. hou het simpel en algemeen. waarom zou iemand die een hond houd extra geld moeten krijgen en iemand die een hond wegdoet omdat hij het niet kan betalen niet?

 • Ron

   

  Volledig terecht.

  reageer
 • Willem D

   

  Ik mis gun niemand zijn hond ,maar als je een hond heb moet je er voor betalen . Dat is het zelfde als een minima een auto wil hebben moet je hem ook betalen Dus hou op met zuren en betaal gewoon je ben niet meer of minder dan de rest

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een overgangsregeling was dan wat netter geweest want wat moet je als je nu al een hond hebt en problemen hebt met deze verhoging van de belasting? Je hond laten inslapen? Ergens in het bos aan een boom binden of naar het asiel brengen? Over de "primaire levens behoefte" van een hond valt ook nog wel het nodige te zeggen. Ik ken veel mensen die doordat ze een hond hebben meer sociale contacten hebben. Maar ja, er kan in ieder geval straks weer een leuke nieuwjaarsreceptie gehouden worden want dat is natuurlijk ook heel belangrijk en voor de betreffende politici een primaire levens behoefte zullen we dan maar zeggen.....

  reageer
 • Piet

   

  Als volgens de Gemeente het bezit van een hond geen "Primaire levensbehoefte" waarom dan wel vluchtelingen helpen met alles voor iets waar zij zelf ook voor kiezen! Als we zo gaan praten dan lus ik er ook wel een paar. E zijn mensen die een hond hebben voor een sociaal gevoel te hebben waar tegen ze kunne praten. Nee maar dat vind de gemeente onzin. Bah... Kots misselijk van de Gemeente

  reageer
 • Willem D

   

  Wat doe je dan met de mensen die een auto hebben en mechien weer nodig hebben Ook de helft van alle kosten betalen Niet zuren betalen ik moet ook betalen

 • Arjan

   

  Dan nemen ze een kat, vogel om cavia of een flinke kamerplant. Voor dieren moet je kunnen zorgen en dat heeft nu eenmaal financiële gevolgen. Helaas zien we te vaak dat juist de minima een halve dierenasiel begint in zijn/haar rijtjeshuis. Ik ken voorbeelden, hier in de straat, die leven van een bizar laag bedrag, twee kinderen die heel veel ontzegd wordt (kunnen bv niet mee op schoolreisje) maar wel allerlei dieren in huis waar eten voor moet komen en dierenartskosten van komen. Als iemand in de bijstand aan kan tonen dat hij de hond al had voor hij in de uitkering kwam, ben ik groot voorstander van halveren van de hondenbelasting. Maar dan met wel met afspraak dat er verder geen dieren in huis gehaald worden. Dieren zijn belangrijk. Maar het maken van de juiste keuzes ook. Juist minima maken vaak onverstandige keuzes, omdat ze het door hun slechte situatie allemaal niet goed meer kunnen overzien. De hondenbelasting kan ze misschien ook een beetje helpen om niet zo maar weer een hond in huis te nemen. Een hond die bij hen waarschijnlijk wel alle liefde krijgt, maar niet de juiste verzorging. Ik vind het ronduit egoïstisch als in die situatie toch huisdieren in huis gehaald worden.

 • Frans

   

  Het hebben van een hond vergelijken met vluchtelingenopvang...? Misselijk makend inderdaad, niet van de gemeente, maar van Piet.

 • Serge

   

  Mensen met weinig geld of een uitkering moeten sowieso geen huisdieren hebben.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom? Arme mensen zijn toch geen minderwaardige mensensoort?

 • derp

   

  dat is onzin.. wat als je al huisdieren hebt voor je in een uitkering beland of geld problemen krijgt.. je dumped dat beestje toch niet dan zomaar ff bij het asiel.. je gaat van het beest houden als je eigen familie.. hebben mensen dan echt geen gevoel ofzo?

 • Rob

   

  als je een hond neemt draai je ook voor de kosten op en niet de gemeenschap !

  reageer
 • Rob

   

  Hoezo kosten voor de gemeenschap? Drollen worden toch niet opgeruimd en kom ik meer zwerfafval en etenswaar tegen dan hondenpoep. Tevens zijn hondenbezitters de ogen en oren van de buurt, ik maak meldingen van verstoring van de openbare ruimte, haal gevallen takken van fietspaden en leg deze aan de kant. En oh ja het is ook nog is heel sociaal ook je leert de buurt kennen

 • As

   

  Volledig mee eens. De asiels vragen ook mensen om honden uit te laten, dan ga je daar heen, maak je ook contacten en het kost je niks

 • Als je geen geld hebt voor iets, schaf het dan ook niet aan. De hondenbelasting is maar een schijntje voor wat je kwijt bent voor een hond (voer, inentingen, dierenarts, etc). Als je de hondenbelasting niet kan betalen, dan hoop ik voor de hond dat deze nooit iets krijgt, want een bezoek aan de dierenarts zit er dan ook niet in.... Is veel te duur.

  reageer
 • Rick

   

  Helemaal mee eens dat het volle pond betaald moet worden!! Waarom zou ik moeten meebetalen aan de hond van een ander?? En als je dit beetje geld niet kunt betalen dan is het absurd een hond te nemen! Het is een keuze geweest destijds en de kosten mag je niet bij een ander neerleggen

  reageer
 • HM

   

  Dus minima moeten alles krijgen op kosten van de belastingbetaler? Geen geld voor de hond maar wel voor sociale media? Een smartphone kost per maand heel wat meer!

  reageer
 • Jaap

   

  Laatst een programma over de speelgoedbank en wat zag je er werden foto's gemaakt met de nieuwste smartphones maken we daar toch ook een eerste levensbehoefte van.

 • Stefan

   

  En terecht, gewoon betalen. Als het dan te krap is lever je je shaggy en vuurwerkpakket maar in.

  reageer
 • Karel

   

  Hahaha... dit vind ik een hele goeie!!!!

 • Richard

   

  En laat de haatparade jegens de minima maar weer op gang komen! Ik zeg alleen dit, 9 van de 10 mensen die in de minima zitten hadden al een hond voordat ze daarin kwamen. Een hond is een deel van de familie geen product welke je maar even wegdoet. Je hoeft niet van honden te houden, je mag zelfs boos zijn over de hondenpoep. maar laten we a.u.b wat meer begrip tonen naar honden eigenaren en eigen ongenoegen niet vertalen naar negatief gedrag richting de eigenaren want dan ben je gewoon verkeerd bezig.

  reageer
 • Henk02

   

  Een hond is inderdaad geen primaire levensbehoefte! Je weet van te voren dat je dit moet betalen evenals eten, inentingen, etc.

  reageer
 • anno1978

   

  Ik moet ook betalen. Het is natuurlijk wel een feit dat als je een dier hebt je deze ook moet kunnen onderhouden. Er zijn al verschillende dierenarten die voor niks werken voor de minima en de hondenvoedselbanken stampen de grond uit. Voor niks gaat alleen de zon op. Voor mij zou het een idee zijn om voor de minima de belasting met 50% te verlagen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert