Onvrede over hondenbelasting voor minima

ALMERE • Za 2 januari 2016 | 11:13 • Zaterdag 2 januari 2016 | 11:13
Almeerse hondenbezitters met een minimuminkomen moeten per 1 januari het volle pond hondenbelasting betalen. Dat is een aantal Almeerders in het verkeerde keelgat geschoten. Zij vinden dat de hondenbelasting voor iedereen moet worden afgeschaft.

In reacties op sociale media laten zij weten dat wanneer zij 'dit hadden geweten geen hondje hadden genomen' en dat op deze manier 'alleen rijken een hond mogen hebben'. Op Facebook roepen zij de gemeente Almere op de maatregel terug te draaien. Enkelen geven aan hun hond voor het stadhuis uit te willen laten en de drollen daar te dumpen.

Tot nu toe werd de hondenbelasting kwijtgescholden voor mensen met een laag inkomen. Dat kost de gemeente jaarlijks 70.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders vindt het hebben van een hond geen primaire levensbehoefte, maar een eigen keuze. Daarom hoeven minima volgens het stadsbestuur niet langer te worden ontzien bij het betalen van de hondenbelasting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel