900 zakken vuurwerkafval ingezameld

ZEEWOLDE
Zeewoldenaren hebben zaterdag zo'n 900 zakken met vuurwerkafval ingezameld. Ze konden de zakken inleveren bij containers op het Horsterplein. De gemeente had vorige week speciale afvalzakken in alle brievenbussen gedaan en voor iedere ingeleverde zak had de gemeente 1 euro beschikbaar.

De actie werd gehouden om de straten na de jaarwisseling weer snel schoon te krijgen. Volgens de gemeente bleek vorig jaar toen de actie voor het eerst werd gehouden dat Zeewolde daadwerkelijk een stuk schoner januari inging. Toen werden 700 zakken gevuld met vuurwerkresten opgehaald. Vooral kinderen hebben meegedaan aan de schoonmaakactie.

Wethouder Gerben Dijksterhuis vindt de actie een groot succes.

[ https://twitter.com/Gerbvine/status/683245224789979136 ]
[ https://twitter.com/GerritJanGorter/status/683249747558273024 ]

reacties (7)

 • Jacob

   

  Hoeveel euro zal men per zak gemiddeld uitgegeven hebben om die ene euro (een fooi) te kunnen verdienen? Gewoon je kinderen zelf een extraatje geven en je niet door de wethouder laten mis/gebruiken.

  reageer
 • Nostradamus

   

  Fantastisch bravo, het is nu inmiddels 3 januari ondanks de in omloop zijnde zware nitraat bommen totaal geen meldingen over vuurwerkslachtoffers in Flevoland. Dus geen enkele reden om einde dit jaar het vuurwerk te verbieden of aan banden te leggen.

  reageer
 • Rob

   

  Het is niet te hopen dat de kinderen de boel (blindgangers) gaan opruimen. Zal druk worden op de eerste hulp...

  reageer
 • Jay

   

  Lieve Omroep Flevoland, een heel gelukkig 2016 uiteraard. Mag ik jullie een tip geven voor een goed voornemen? Word nou eindelijk eens de omroep van de Flevolanders!!!!! Ik zie nu ook weer als eerste in deze reportage die over Zeewolde en een leuke kinderactie gaat de kop van een wethouder in beeld! WEER een wethouder. Jullie kijken gewoon over de 'bloemetjesjurken' heen op zoek naar die ene bekende, een wethouder, de burgemeester of een gemeenteraadslid. Pak de mensen op straat, bericht over hen! En niet alleen maar in Straatpraat (dat jullie volgens mij als strafwerk zien) maar gewoon in ALLE uitzendingen. Jullie club bestaat bij de gratie van de inwoners van Flevoland he.... niet alleen het volk dat in de gemeentehuizen rondloopt.

  reageer
 • Rob

   

  Fijn voor de kinderen dat ze zo een centje erbij verdienen, te gek voor woorden dat de rotzooi makers vaak voor hun eigen deur te beroerd zijn om hun eigen troep bij elkaar te vegen. In de Kerkstraat bij de Italiaan heeft er zelfs 1 glas naar beneden gekieperd, vanmorgen liep het winkelende publiek door de scherven te banjeren, echt gezellig hoor voor sommige die denken plezierig oud en jaar te vieren met hun dronken koppen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  Mooi initiatief . volgend jaar stel ik voor 3 euro per zak

  reageer
 • joost

   

  Mijn zoon ging om 08:00 uur al de staat op. Hele tuin en straat vuurwerk vrij. Heeft twee euro verdiend. Alleen lever de zakken in op een rustige plek ipv druk parkeer terrein. Wat een kriem was dat he. Al die chagerijnen die in en uit willen parkeren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert