Oudste inwoner Flevoland 107 geworden

ALMERE
Dien Velthuis-Scheffer is zondag 107 geworden. De Almeerse is de oudste inwoner van Flevoland. Ze werd geboren op 3 januari 1909 in het Overijsselse Olst.

Op 80-jarige leeftijd verhuisde ze van Amsterdam naar Almere. Tegenwoordig woont ze in woonzorgcentrum de Kiekendief. Maandag komt burgemeester Franc Weerwind haar feliciteren.

Ondanks haar leeftijd breit ze nog graag. Veel van de medewerkers van de Kiekendief dragen creaties van haar. Vorig jaar werd een boek over haar leven uitgebracht. Rode draad is dat Dien Velthuis-Scheffer mensen altijd als gelijkwaardig heeft gezien. Zij maakt geen onderscheid tussen rangen en standen. Daarom heet het boek ook 'We zijn allemaal mensen, nietwaar?'

reacties (6)

 • Paul Offerman

   

  Van harte gefeliciteerd, mede namens mijn moeder (95) uw bovenbuurvrouw op nr. 85. Maak er een mooie dag van.

  reageer
 • Sillie

   

  Allereerst van harte met deze zeer bijzondere dag. Mevrouw is ook nog zo meelevend en bij de tijd, echt mooi om te zien. Geniet van alles wat deze dag op u pad komt.

  reageer
 • Jacob

   

  Van harte gelukgewenst mevrouw Velthuis-Scheffer. Een bewonderenswaardige prestatie. Gaat u nog even zo door. U doet mij denken aan de tijd dat Nederland nog Nederland was.

  reageer
 • Wilma

   

  Deze dame heeft ook nog een boek over haar leven geschreven. Erg interresant. Te bestellen bij de bibliotheek. Mevrouw Velthuis, van harte gefeliciteerd met uw verjaardag!

  reageer
 • Mariska

   

  En nog een leuke verzorgde vrouw om te zien ook! Geweldig. Gefeliciteerd en veel gezondheid t komende jaar!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Deze dame ziet er nog heel erg kwiek uit en kan zo te zien nog wel een paar jaartjes mee. Gefeliciteerd mevrouw Velthuis en een plezierige dag toegewenst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert