2.200 klachten over vuurwerk

FLEVOLAND
Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn rond de jaarwisseling vanuit Flevoland 2.200 klachten binnengekomen. Dat is te zien op de website vuurwerkoverlast.nl. In totaal kreeg het meldpunt bijna 90.000 klachten.

In Flevoland kwamen de meeste klachten uit Almere. Daar maakten ruim 1.100 mensen melding van overlast. Vanuit Lelystad zijn 630 klachten op de website gemeld.

Het meldpunt vuurwerkoverlast is een initiatief van dertig lokale en enkele provinciale GroenLinks-fracties in het land. Alle meldingen worden eind deze maand aangeboden aan de Tweede Kamer.

[https://localfocus2.appspot.com/568a75c67a04a]

reacties (24)

 • Elza

   

  Op zich heb ik niets tegen consumentenvuurwerk, als iedereen zich aan de afspraken zou houden. Dus alleen afsteken op oudjaarsdag tussen 18:00 uur en nieuwjaarsdag 02:00 uur. Een verbod hoeft niet. Laten de plaatselijke autoriteiten goed de bestaande regels handhaven (in plaats van luidkeels aankondigen niet te handhaven. Dan is het hek natuurlijk van de dam). Overigens vond ik de overlast dit jaar inderdaad wel meevallen. Het was vorig jaar wel veel erger. Dat gezegd hebbende, vind ik zelf het afsteken van vuurwerk wel vrij tokkie. De scheldpartijen hieronder van de voorstanders spreken ook in dat opzicht wel boekdelen. Voorstanders doen het bovendien voorkomen alsof we het hier hebben over een eeuwenoude traditie. Dat valt volgens mij ook wel mee. Maar ik gun iedereen zijn pleziertje. Moet lukken, zolang iedereen zich maar aan de regels houdt.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Op powned kan je terug vinden dat het klachtenpunt van groen links doorgestoken kaart is. Persoonlijk vind ik laat Nederlanders hun tradities behouden. Nog ff en houden we geen traditie over.

  reageer
 • ron

   

  dit jaar amper knallen gehoord voor 00.00 uur

  reageer
 • Wilco

   

  Zwarte piet, kerstman, vuurwerk weer voorbij. Nou klagen al deze zeikers weer ergens anders over. De paashaas, Honden katten stront, buren die aan het klussen zijn, zeuren over de bbq rook, auto's die voor iemand zijn uitzicht geparkeerd staat, de grote boom van de buren, irritaties als er iemand zijn verjaardag luidruchtig viert, en ga zo maar door. Zeikers zijn er helaas in de meerderheid.

  reageer
 • Dr. Jake

   

  He bent de ergernis met de bussen en de roetuitstoot vergeten. Die moeten van mij allemaal elektrisch gaan rijden.

 • CoraVis

   

  Het vuurwerk dit jaar blijkt derhalve voor sommige overlast te bezorgen daar het iedere keer meer verkocht word in de provincie en er buiten. Maar niet altijd zorgt het voor overlast maar komt het erop aan wat je ermee doet. Dat de eerste hulp assistentie dient te bieden bij ongevallen met vuurwerk komt voor.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • DeLuis

   

  Als iedereen zich gewoon aan de regels houd is er niets aan de hand. Het (stunten) illegale vuurwerk zorgt voor de meeste ellende. Wees tevreden met legaal vuurwerk.

  reageer
 • Kevin

   

  Bijna al het vuurwerk is zo veilig als wat. Kijk eens goed naar de mensen die ermee omgaan, daar gaat het fout. Het ligt aan de mens die niet weet hoe om te gaan met vuurwerk. Niet aan het vuurwerk. Verbied het maar, toe maar. Krijg je alleen nog maar meer en veel zwaarder vuurwerk. Let maar op!

  reageer
 • Danny

   

  Ik vond de overlast dit jaar echt mee vallen. Zelf ook vuurwerk afgestoken met de jaarwisseling en de volgende dag netjes opgeruimd plus het zwerf vuil. Mensen die graag grote vuurwerk shows willen zien vergeten dat daar niet genoeg profesionals voor zijn. Het zou dus simpel weg niet mogelijk zijn in iedere gemeente en denk ik persoonlijk dat grote groepen met drank op nog een groter probleem zullen vormen. In ieder geval hebben we zwarten pieten en vuurwerk discussie weer gehad en is het nu wachten wat er nu weer verboden zou moeten worden.

  reageer
 • Vuurwerk for ever

   

  hahaha 2000 klachten dit laat ons duizenden en duizenden Nederlanders helemaal koud. Op naar Sinterklaas en zijn zwarte pieten of begint dit gezeik hierover van de week alweer?

  reageer
 • schaapjes

   

  Nog even en we zijn allemaal gereguleerde eenheidsworst. Waarom alles verbieden? Omdat de altijd wel prutsers zijn die er niet mee om kunnen gaan? Vanuit diezelfde denkwijze kun je ook auto's, bromfietsen, sigaretten en drank verbieden...

  reageer
 • Jay

   

  Vuurwerk kan mooi zijn maar niet in de handen van particulieren. De meeste mensen weten er niet mee om te gaan, klerelijertjes van soms nog geen 15 gooien het naar mensen die er bang voor zijn of op zijn minst niks mee te maken willen hebben. Hersenloze overjarige pubers houden de handel in illegale knallers in stand door ze te kopen of te verhandelen, de straten zien er na oudejaarsavond niet uit omdat bijna iedereen het verdomt om de zooi op te ruimen. Kortom: Weg met die nep-tokkie-traditie en alleen nog vuurwerkshows op centrale plekken. Veel mooier, veiliger en het geeft stukken minder rotzooi.

  reageer
 • Goh en lees ik net bij de NOS nieuws dit jaar fors minder vuurwerk slachtoffers, dus voor de liefhebbers is dit weer een punt aan onze zijde.

  reageer
 • Jan

   

  Ik weet niet zo goed waar ik voor of tegen ben, enerzijds is het best wel leuk een beetje rumoer die dagen en anderzijds hou je je hart vast voor je kinderen die toch mee willen doen. Wat me meer beangstigd is dat alles een probleem lijkt te zijn, waar je vroeger niet eens over nadacht, of dat nu zwarte piet, vuurwerk, roken, negerzoenen, halal vlees is. En er zijn nog wel 100 voorbeelden. Lijkt het nu zo, of leefden we 30 jaar geleden onbezorgder?

  reageer
 • En nou ophouden met het eeuwige gezeik altijd met de feestdagen, zwarte piet blijft zwart, de kerstman dik en vuurwerk hoort erbij net zoals de oliebol en appelflap. En de eeuwige zeikerds richt je eens op andere problemen in de wereld ipv onze feestdagen te verzieken.

  reageer
 • drontenaar

   

  Dat zijn er ruim 90.000 redenen om te stoppem met de verkoop en het afsteken van consumenten vuurwerk. Dat zijn dan ook ruim 90.000 redenen om nog maar alleen professionele vuurwerkshows te organiseren. Vele mensen zijn door toedoen van anderen weer in het ziekenhuis beland. En voor altijd verminkt voor het leven. Natuurlijk is het traditie, maar eentje met veel risico's en ruim 90.000 klachten.

  reageer
 • bytheway

   

  hoezo traditie? Het afsteken van vuurwerk door consumenten is pas eind jaren zeventig echt op gang gekomen. Wel een erg korte traditie dan. Ik noem dit geen traditie in ieder geval.

 • Ger

   

  Er is altijd wel iets te vinden om over te klagen...

  reageer
 • Jeroen

   

  Die hele website is zo lek als een mandje. 980 meldingen, waarvan meerdere over dezelfde knal. Dan kun je maar 1 conclusie trekken, en dat Is dat 99% van dee bevolking er dus kennelijk geen moeite mee heeft. Jullie nieuwsbericht noemen ze feiten verdraaien en stemmingmakerij. Zum kotsen

  reageer
 • Fred

   

  Referendum?

  reageer
 • Jeannette

   

  Mensen moeten eens stoppen met klagen... die paar dagen per jaar dat we vuurwerk horen. Ik heb honden en die zijn er echt niet blij mee maar moten we nu weer moeilijk doen over een Nederlandse traditie net als bij zwarte piet? Wat is het volgende: De kerstman met zijn elfjes? Dat dat kinderarbeid is? Mensen ga eens genieten van het leven!!!

  reageer
 • Ingrid

   

  Paar dagen? Hier wordt vanaf het najaar alweer geknald. En om 10.00 uur's avonds zulke harde knallen dat de ramen in de sponningen stonden te trillen. En dat allemaal voor de lol van een minderheid. En s inds wanneer is vuurwerk afsteken met Oud en Nieuw een Nederlandse traditie. Al eens in Chinatown geweest?

 • jo jo

   

  Gezeur om niks dat Meldpunt Vuurwerkoverlast, initiatief van "stoffige" mensen.

  reageer
 • Mark

   

  Allemaal zeurpieten Is gewoon leuk hoort erbij vuurwerk Rot op met al die klachten Kan me wel om andere dingen druk maken Volgend jaar weer lekker knallen👍

  reageer
 • sterretje

   

  Ikke ikke ikke en de rest kan...... egoist..!!

 • Herman

   

  Iemand die "rot op" roept is eigenlijk sowieso niet serieus te nemen. Alhoewel het wel weer leuk is in het kader van vuurwerk! Maar zover heeft hij vast niet doorgedacht. 't Is zelf een zeurpiet.

 • liefhebber

   

  Ik ben ook een liefhebber van vuurwerk, maar dan wel van professioneel afgestoken vuurwerk. En zeker niet door een amateur bij mij in de straat die absoluut niet weet wat de gevaren zijn. Dus ik hoor vast niet onder jouw categorie "liefhebbers". Waar baseer je trouwens op dat dit de meerderheid is?

  reageer
 • Jeroen

   

  Dan moet je er bij mij in de straat komen wonen, ik streek altijd professioneel vuurwerk af....

 • Jos

   

  Waarvan 1990 vanaf hetzelfde ip adres

  reageer
 • schaapjes

   

  Kan ik ook ergens melden dat ik elk jaar weer geniet van het vele vuurwerk? Waarom krijgt de schreeuwende minderheid altijd een podium.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Waarom krijgt de schreeuwende minderheid altijd een podium." - omdat we in een vrij land leven natuurlijk!

 • Jos '56

   

  Misschien omdat de minderheid de overlast van vuurwerk spuugzat is !! Bijvoorbeeld van die bommen waarvan de ramen staan te trillen en van die figuren die het vertikken om de rotzooi die ze maken op te ruimen !!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert