Stadswerf, Vlashof en Kamp slechtste wijken van provincie

FLEVOLAND
De Stadswerf in Almere Haven en de Vlashof in Nagele zijn de slechtste buurten in Flevoland om te wonen. Dat blijkt uit de Leefbaarometer, een tweejaarlijks onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De buurten scoren vooral slecht op het gebied van veiligheid en de samenstelling van de bevolking. Ook de Kamp in Lelystad staat in de top drie van slechte wijken.

In de Leefbaarometer worden gebieden met elkaar vergeleken aan de hand van vijf pijlers, die op hun beurt weer opgebouwd zijn uit honderd andere indicatoren. Naast veiligheid spelen onder meer de fysieke omgeving en de voorzieningen een rol.

Op basis van deze cijfers ziet het ministerie Ludenbos in Almere Overgooi als één van de beste gebieden in Flevoland om te wonen. Ook de Troffel in Dronten scoort goed.

Klik hier om op te zoeken hoe jouw buurt het doet. Tips daarbij:

- De kleur van een gebied laat zien hoe "leefbaar" het gebied is. Donkerrood is de slechtste score, donkergroen de beste.

- Rechts op de kaart staat een plus waarmee je in kan zoomen.

- Als je inzoomt verandert automatisch de grootte van de gebieden. Zo zal in het begin Almere als één vlak te zien zijn, worden het daarna stadsdelen, wie nog verder inzoomt krijgt de scores per wijk te zien en ten slotte in blokken van ongeveer 100 bij 100 meter.

- Eenmaal aangekomen bij het gebied waarvan je de score wilt weten, kun je dit aanklikken. Er verschijnt nu een scherm waarbij het gebied op verschillende vlakken wordt vergeleken met het Nederlands gemiddelde.

reacties (27)

 • Elisabeth

   

  Ik vind dat jullie wel heel kort door de bocht gaan met dit bericht. Ik ben wel benieuwd hoe jullie tot een top drie deze drie wijken zijn gekomen, mij lukt dat met deze interactieve kaart niet. Is er ergens een lijst te vinden met de precieze score per provincie? Of hebben jullie per gemeente op de kaart ingezoomd en zelf conclusies getrokken?

  reageer
 • plank

   

  dit bericht slaat volledig de plank mis zie er wijken tussen staan waar je het beste kan wonen en is dan minder als een wijk waar je niet dood gevonden wil worden heel gek

  reageer
 • Barbara

   

  Dit is nog eens een ludiek idee!!!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Grappig dat men in een zwakke buurt zou wonen maar dat de bewoners er voor geen goud weg willen. Huizen komen alleen maar vrij door ouderdom/overlijden.

  reageer
 • Hannes

   

  Zou toch goed zijn als Provincie en Gemeentes de ommezwaai durven te maken om de Floriade een heel andere wending te geven. Om van de bestaande steden een Floriade opzicht te maken. En in 2022 met een pracht Symposium bij en rond het Kasteel de buiten wereld te laten zien wat Almere in de jaren hebt kunnen bereiken. Dan denk ik dat er heel veel onzekerheden weg genomen zullen worden. Land en Tuinbouw weet zijn weg ook wel te vinden, zeker met het nieuwe netwerken en technologie...... Langs deze weg!. Nogmaals de locatie waar het is gepland is een grote vergissing.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karin

   

  wat een raar bericht weer...zou dan toch eerder voor de Waterwijk kiezen als slechtste wijk......!!

  reageer
 • Dieuwko

   

  Ik woon op Kamp 19 en ik vind dat sommige plekken vies en goor zijjn.Ligt aan de bewoners. Tuintjes waar niks aan gedaan wordt.Gisteren nog uitgescholden op straat zonder reden door een paar jochies. Ik woon hier nu 22 jaar en ben nog steeds niet van plan te vertrekken. De huizen, de flats zijn mooi en er is de afgelopen jaren veel aan renovatie en wijkvernieuwing gedaan. Het cenyrumpje, Boswijk, het buurthuis, bestrating, allemaal vernieuwd. Veel mensen die in hier een huis hebben gekocht en de boel ook goed bijhouden en de wijk mooimaken. Nee, ik blijf nog even.

  reageer
 • Tim

   

  Het zijn maar harde statistieken...De realiteit is vaak genuanceerder..

  reageer
 • ron

   

  mijn wijk in 2014 was het groot onderhoud gereed maar fysieke omgeving staat op nauwelijks punten ... vreemd voorzieningen: apotheek, gzh om de hoek, buurtcentrum en goede basisschool in de wijk, busbaan met veel bussen en halte in de wijk; een AH in directe nabijheid vrijligende busbaan en fietspaden en fietstunnels maar voorzieningen scoren toch slecht ...... vreemd beeld deze monitor.

  reageer
 • Barbara

   

  Als er al iets op de Kamp is aan te merken en voor verandering in aanmerking zou kunnen komen zijn het vooral de verkeerssituaties op veel plekken die dagelijks voor een hoop onduidelijkheid en dus irritaties en gevaar zorgen.En veelal worden die veroorzaakt door het verkeer dat in de Kamp te onvoorzichtig rijdt. Het is in mijn ogen een echte stadswijk,niet te vergelijken met een wijk die met parken omringd is. Dat er in de Kamp ook aso's wonen die hun vuil liever op straat dumpen dan even moeite nemen naar de container te lopen, is een taak voor de wijkagent om daar eens zijn oog op te laten vallen. Elke dag voor hem een nieuwe kans!

  reageer
 • Ineke van Dulmen

   

  Woon al sinds 1983 in de Kamp. Nog nooit problemen gehad! Dit geeft de wijk een slechte naam, waardoor de verkoop van de huizen ook weer stagneert. Waarom is deze berichtgeving nodig? Niets belangrijkers te vertellen?

  reageer
 • Sofie

   

  Woon vanaf 1998 in de kamp. Alle drie me kinderen zin hier opgegroeid. Nu wil ik verhuizen. Dit omdat me kinderen al groot zijn. Hierbij wil ik wel zeggen ze mogen wel eens wat aan de speeltuin doen die grenst in de straat 31. Vanaf dat ik hier woon is daar nooit is een ander speeltoestel neergezet vind ik erg jammer voor de kinderen wat hun wel beloofd is.

  reageer
 • San

   

  Het klopt wel. Hoe dichter je bij de albert heijn kamp komt, hoe slechter het wordt. Maar er zijn slechtere wijken... wij wonen 7 jaar in kamp 28 en ja er zijn dingen die beter kunnen. Maar om nou te zeggen slechtste wijk.... nee absoluut niet.

  reageer
 • Richard

   

  Hele kamp verenigd zich hier 😂 Hier ook een bewoner van de kamp en kan zeggen dat ook wij hier al 13 jaar met plezier wonen samen met onze 3 kinderen. Ook ik heb even ingezoomd op de kamp en zo slecht is het helemaal niet.

  reageer
 • Kamp bewoner

   

  Ik woon al 10 jaar met veel plezier in de kamp bij ons spelen kinderen op straat en is veel groen sociale controle door buren...

  reageer
 • Fred Wilcke

   

  Zo dat is nog eens wakker worden. Echter als je verder kijkt zie je dat dit de uitslag van 2014 is. Beetje gedateerd en de vraag hoe representatief is deze uitslag? Daarnaast vind ik de pijler bevolking wel een vreemde in het geheel. Heeft men het over dikke/dunne, jong/oud, zwart/wit of weet ik veel wat voor samenstelling. Dat er dingen ter verbetering aanwezig zijn in de buurt is mij duidelijk. Welke buurt heeft die niet? Wij zullen als vrijwilligers van het Belangen Comité Kamp dan ook doorgaan op de door ons ingeslagen weg en blijven streven naar een schone, veilige en gezellige buurt.

  reageer
 • Ikkie

   

  Wat een klinkklare onzin dit onderzoek woon al 31 jaar in de kamp en er zijn wijken die het slechter doen in de media

  reageer
 • Frank

   

  Volgend jaar wijk Warande met stip op 1...........

  reageer
 • KC

   

  Ik ken nog meer slechtere wijken in Lelystad. Overgooi en en het Golfpark is niet te vergelijken daar heb je een heleboel geld voor nodig. Geen vergelijk.

  reageer
 • Jan

   

  Wat raar dan dat de afzonderlijke wijken als voldoende tot uitstekend worden beoordeeld.....

  reageer
 • mo

   

  Aah cinemadreef almere..verbaast me ook niet..

  reageer
 • Een verontwaardige kamp bewoner

   

  Waar basseren jullie deze melding op, ik woon al jaren met groot plezier in de Kamp, en er zijn veel beroerdere plekken om te wonen, en als ik het kaartje bekijk, slaat deze meldimg over de Kamp, nergens op

  reageer
 • sylvia

   

  Overgooi ja daar wilt iedereen wel wonen alleen moet je wel miljoenen op de bank hebben

  reageer
 • Frenky

   

  Urk is geen wijk, anders zouden zij bovenaan staan!

  reageer
 • Joop

   

  Sorry maar ik zie in die mooie kaart niet dat de kamp slechter scoort dan andere wijken. Ook als ik de data bekijk zie ik geen scores lager dan een voldoende in heel Lelystad. Flut bericht dus weer.

  reageer
 • Jan

   

  Wat een onzin

  reageer
 • Sonja

   

  Kamp Lelystad! Pardon?!?! Ik ken slechtere wijken hoor! Heel zuiderzeewijk en waterwijk zou ik niet dood gevonden willen worden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert