Rookhok SGL wordt afgebroken

LELYSTAD
Rokende leerlingen van de SGL zullen niet in aangrenzende wijken gaan rondhangen om daar te roken. Dat verwacht woordvoerder Bert Gilbert van de Scholengemeenschap Lelystad.

Maandagmiddag wordt op de SGL het rookhok symbolisch afgebroken. Daarmee is de complete school, inclusief het plein, rookvrij.

De aangrenzende wijken liggen redelijk ver weg. Collega-school Arcus is ook al rookvrij. Op de Rietlanden mag je buiten nog roken.

reacties (11)

 • .\/\/.

   

  Onder de 18 mag je wel drinken, je mag alleen geen drank kopen. Lijkt een klein verschil, maar in de praktijk maakt het nogal wat uit.

  reageer
 • sgl

   

  Zolang de leerlingen buiten de hekken stappen kunnen ze niks zeggen want dan is het buiten school kunnen ze niks zeggen dan is het openbaar gelegenheid

  reageer
 • Kees

   

  Mwah.. Onder de 18 mag je niet drinken en op de meeste openbare plekken mag je ook niet drinken. Je mag op meer plekken niet drinken dan niet roken.

  reageer
 • lelystad

   

  Drinken mag wel! Van welke planeet kom jij? Drinken mag ook al jaren niet tot je 18e jaar. En hoeveel leerlingen zitten er met 18 jaar nog op de Rietlanden, SGL, Arcus enz. Precies heeeeeel weinig. VMBO leerlingen zijn amper 16 jaar als ze klaar zijn met school!

  reageer
 • sander

   

  Dit is niet de manier om met " verslaafden "om te gaan .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Waarom staat de SGL elke keer zo uitgebreid in het nieuws wat betreft het roken op het schoolplein. Ze moeten zich schamen dat ze dit nu pas doen!!! Wij mochten dit dertig jaar geleden al niet op het VO. Het nadeel is dat de kinderen nu achter het Aurum College gaan roken. Dat bezorgd bij de buurschool weer overlast.

  reageer
 • erik

   

  ik rook al 50 jaar.en ben nog schoon van binnen.en gezond dood zul je nooit gaan.wat denk je van uitlaat gassen, bromfietsen scooters etc?mee rokers hebben meer last dan die wil roken.nu mogen ze niet meer op schoolplein roken,wat krijg je nu? overal rond om het schoolplein,gooien ze nu peuken neer.wie ruint dat op? de school niet want die zegt is niet van ons.dus de gemeente draait er voor op.want lerlingen zeggen hallo het is onze schoolplein niet zegt de school bestuur

  reageer
 • Gebruik je verstand

   

  "MOETEN roken"?!? Juist NIET roken! Hetzelfde geldt trouwens voor alcohol en drugs, net zo destructief voor iemands lichaam! En ja, dood gaan we allemaal, de een wat eerder dan de ander... :-) Maar liever gezond dan ongezond.

  reageer
 • Sillie

   

  Ook op de Groenhorst is het al heel lang zo dat ze buiten het schoolgebouw en schoolterrein moeten roken. Alleen maar positief zo iets, want het is nog steeds zo zien roken doet roken.

  reageer
 • Carry

   

  Nee maar drinken mag wel. Dit is heel slecht breekt hun hersencellen af. Maar vreemd genoeg mag dat wel overal. Zelfs reclame erover. Dat moet ook maar nodig verboden worden.

  reageer
 • Lely

   

  Niet meer dan logisch.....kinderen rokend op school; het hoort niet het mag niet het is slecht voor ze. Door het op school te accepteren, zeg je eigenlijk 'als school keuren wij roken goed' (even heel zwart wit) Rietlanden neem een voorbeeld aan de Arcus en SGL, jullie kunnen hierin niet achterblijven!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert