Relatief veel leerlingen geschorst

FLEVOLAND
In het schooljaar 2014/2015 zijn in Flevoland 173 middelbare schoolleerlingen geschorst of van school gestuurd. Dat blijkt uit cijfers van de Onderwijsinspectie.

Het aantal geschorste leerlingen bedraagt 0,7 procent van het totaal. Dit is iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 0,6. Volgens de Onderwijsinspectie worden leerlingen gemiddeld voor drie dagen geschorst.

Fysiek geweld tegen medeleerlingen, verbaal geweld tegen personeel en storend gedrag binnen de lessen worden het meest opgegeven als reden voor schorsing of verwijdering. In driekwart van de gevallen gaat het om jongens.

Het percentage schorsingen en verwijderingen verschilt overigens sterk per provincie. Zuid-Holland is koploper. Hier werd vorig schooljaar 1 op elke 100 middelbare scholieren geschorst. In Overijssel, de braafste provincie, ging het om 1 op de 1.000.

[https://localfocus2.appspot.com/568a438fba7a0]

reacties (5)

 • Piet

   

  Weer een conciërge laf in elkaar getrapt op school. Deze jongeren direct van school sturen. Al kunnen ze er weinig aan doen. Dit zijn gefrustreerde jongetjes die voor het huwelijk geen gemeenschap mogen hebben. Daarom zijn ze op elkaar afgewezen. Zijn gewend samen dingen te doen.

  reageer
 • Ikke

   

  Tja, en als je als school niet doet aan hoor en wederhoor dan heb je voor je het weet een schorsing aan je broek. Verdedigen tegen bedreigingen en pesterijen mag tegenwoordig niet meer. Ik kan daar inmiddels boekdelen over schrijven. Er is een school in Almere die in dat opzicht nogal vreemd met dat soort dingen omgaat. En als de schoolleiding in de fout gaat hoef je van mevrouw de rector geen excuses te verwachten. En het is natuurlijk lekker handig om je niet aan te sluiten bij de landelijke klachtencommissie, dan kom je er nog makkelijk mee weg ook. Mijn advies is dan ook om een school uit te kiezen die daar wel bij is aangesloten. Bij conflicten zul je sneller een luisterend oor vinden.

  reageer
 • Ron

   

  Opmerkelijk dat het ruim een half jaar duurt om deze cijfers bekend te maken.

  reageer
 • Kees

   

  Tja de jeugd zit liever achter hun mobieltje of een computertje in plaats van leren.

  reageer
 • Andrea

   

  Goh,hoe zou dat nou komen

  reageer
 • Eric

   

  Nou vertel maar ik heb het idee dat je verklaring wat simpel en kort door de bocht zal zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert