Verwarming stuk, scholieren naar huis

FLEVOLAND
Vanwege een storing aan de verwarming heeft het Almere College in Dronten maandag zo'n 1.100 leerlingen naar huis gestuurd. Volgens de rector was de verwarming van het schoolgebouw aan de Educalaan na de vakantie niet goed opgestart en lukte het maandag niet meer om de lokalen alsnog voldoende warm te krijgen.

Aan het eind van de ochtend waren veel lokalen niet warmer dan 11 graden. Daarop besloot de schoolleiding de leerlingen de rest van de dag vrij te geven. De meeste van hen hadden nog zo'n drie lessen te gaan. Volgens de rector is er inmiddels een monteur met de verwarming bezig. Dinsdag kunnen de kinderen weer naar school.

Ook op basisschool De Zevensprong in Emmeloord bleek de verwarming maandagochtend niet goed te werken. In de helft van het schoolgebouw bleef de temperatuur daardoor steken op zo'n acht graden. Volgens de school zijn zo'n 200 kinderen noodgedwongen naar huis gestuurd. Volgens een medewerker zijn de lessen in de andere vleugel van het pand wel gewoon doorgegaan en is de verwarming inmiddels gerepareerd.

reacties (15)

 • liza

   

  En hoe wou u wiskunde, scheikunde, culturele vakken en dergelijke in het bos gaan lesgeven?

  reageer
 • Kitty

   

  We zijn tegenwoordig ook niets meer gewend! En als het dan in een klaslokaal te koud is om stil te zitten, ga dan gewoon lekker met de hele school het bos in en houdt buiten educatie! Beweging én het is gezond en nog leerzaam ook. Nee, lekker makkelijk: stuur die kinderen gewoon naar huis.

  reageer
 • Dick

   

  Uit de kledingkast.......

  reageer
 • Inger

   

  En waar moeten die kinderen dan die extra kleren vandaan halen?

  reageer
 • patricia

   

  helaas ook op buitenhout college geen kachel aan , te laat opgestart ook leerlingen met jassen aan in de klas als je kind astma heeft is dit niet bevorderlijk voor haar gezondheid er heerst al griep , te gek voor woorden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Arjan

   

  Het werd om 7.45 ontdekt. Dan zitten de leerlingen vanuit Swifterbant en Biddinghuizen al op de fiets als ze het eerste uur moeten beginnen. En zelfs al ontdekken ze op dat moment het probleem, dan nog wordt er van uit gegaan dat het wel snel gerepareerd/gereset kan worden. En er mag wel les gegeven worden onder de 18 graden. Maar nu was het maar een graad of 5 en dat is natuurlijk geen werkbare temperatuur. De jassen waren nat dus was het nu ook niet echt fijn om die aan te houden in de klas.

  reageer
 • Jan

   

  Lh, hebben jullie met je mentorklas geen sneeuwbal? Om te bellen als les uitvalt? Hadden wij vroeger wel En anders zetten ze het op het rooster toch? En voor die azijnp*ssers, als de temperatuur onder de ik meen 18 graden Is in een klaslokaal. Mag er nieteens les gegeven worden.arbeidsomstandighedenwetgeving ofzo

  reageer
 • LH

   

  Nog een keer, het was vijf graden waar ik vanochtend zat. Ik stond te wachten voor het lokaal en de docent zei; pak je winterjas. De kagel doet het niet, prima binnen 3minuten zat je weer in het lokaal. Wil je 1.100 leerlingen eerst naar huis sturen om kleding te halen waardoor vervolgens het rooster in de war is? Denk het niet, bellen kon ook niet.. Het werd om 07:45 ontdekt, en dan heb je niet genoeg tijd om 1.100 leerlingen te bellen.

  reageer
 • Dick

   

  Die extra jas gaat je niet helpen bij stramme vingers. En die vingers heb je nodig om te schrijven. Bah wat een dom geroep.

  reageer
 • Kaassie

   

  Vroeger, 50 jaar geleden, werden we ook naar huis gezonden als de verwarming weer eens stuk was. Tja, TOEN waren de winters natuuuurlijk veel strenger :-)

  reageer
 • Maarten

   

  Trek dan extra kleren aan wat een gedoe om een beetje warmte.

  reageer
 • Dick

   

  Ga jij maar eens een hele dag in een ruimte, waar het 11 graden is, zitten schrijven. Ja je mag een jas aan maar geen handschoenen. Eens zien hoe hard je dan nog roept!

  reageer
 • LH

   

  Ik zit hier op school, en de lokalen waar ik zat waren 5graden. Ook waren de meeste winterjassen nat van de regen. Niet zo gek dus..

  reageer
 • RD

   

  Hebben ze geen winterjassen ! 11 gr is toch niet koud houd je wakker !

  reageer
 • Anne

   

  Ook bij ojs de zevensprong in Emmeloord zijn er klassen naar huis gestuurd ivm verwarming die niet werkt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert