Omgezaagde Beatrix-boom wordt vervangen

URK
Op de plaats van de Koningin Beatrixboom die tijdens de nieuwjaarsnacht op Urk werd omgezaagd, wordt binnenkort een nieuwe boom geplant. Dat laat de gemeente weten.

De koningslinde stond in het plantsoen bij het gemeentehuis. Onbekenden zaagden de boom halverwege de stam door. Een woordvoerder zegt geen idee te hebben waarom dit is gedaan. Ook weet ze niet of er een verband is met eerdere vernielingen van bomen op dezelfde plaats.

In 1988 werd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koningin Beatrix voor het eerst een koningslinde bij het gemeentehuis geplaatst. De boom moest daarna al tweemaal vervangen worden, omdat hij was doorgezaagd. Vorige week gebeurde dat dus voor de derde keer.

reacties (4)

 • pieters

   

  Wel een Beetje afgezaagd voor de 3de keer

  reageer
 • Jos

   

  De gemeente Almere heeft nog een aantal mooie oude Koningslinden in de aanbieding. Ze staan netjes opgekuild in de wacht. Echt iets voor de Urkers om de boom in ontvangst nemen van de authentieke Almeerse wethouder Frits Huis, ooit een Amsterdammer van drie hoog achter.

  reageer
 • Deetje

   

  Zonde! Als je nu al weet dat hij weer om gaat. Als alles gemold wordt jammer niet herplanten. Hangen er trouwens geen camera,s bij het gemeentehuis?

  reageer
 • houthakker

   

  dus komt er nu een prins pils boom te staan. die dan over een paar jaar ook weer omgezaagd gaat worden .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert