'Provincie staat open voor opvang vluchtelingen'

FLEVOLAND
Flevoland staat open voor de opvang van vluchtelingen en de provincie moet haar steentje bijdragen aan het oplossen van dit probleem. Dat zei commissaris van de koning Leen Verbeek maandagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie.

Volgens Verbeek kan Flevoland zich niet achter de dijken verbergen voor dit soort wereldproblemen. Iedereen die kan bijdragen aan de Flevolandse samenleving is hier welkom ongeacht religie, afkomst of seksuele geaardheid zegt de commissaris van de koning.

Verbeek verwijst naar de geschiedenis van Flevoland. Hij stelt dat de samenleving hier in dertig jaar tijd is gevormd uit nieuwkomers met elk hun eigen achtergrond, die elkaar respecteren.

Provinciale Staten hebben zich in oktober al uitgesproken voor opvang van vluchtelingen. Alleen de PVV is hier fel op tegen.reacties (20)

 • Nopper

   

  De heer Verbeek is net als alle andere leden van zijn partij, de PvdA, volledig de weg kwijt. Enig besef van wat er daadwerkelijk leeft in de samenleving ontbreekt volledig. Maar ja met een "leider" als Samsom kun je ook niet anders verwachten. Samsom blaat dat NL makkelijk 200.000 vluchtelingen op kan nemen En Verbeek roept dat de Provincie (hoezo is hij de provincie ??) open staat voor opvang van vluchtelingen. Verbeek spreek voor jezelf en matig je niet aan namens de Provincie te kunnen / mogen spreken. En als je dan toch open wil staan voor opvang van vluchtelingen: neem er paar in huis !!

  reageer
 • Bas

   

  De heer Verbeek heeft lak aan zijn provinciebewoners. Deze willen dit juist en absoluut niet. Er wordt al heel veel gedaan voor deze gelukzoekers en criminelen. Maar dit is ook tekenend voor een PvdA lid. Lak aan de mensen en roeptoeteren en vooral zakkenvullen.

  reageer
 • Andrea

   

  We kunnen niet eens voor onze eigen mensen zorgen,steeds meer mensen worden werkeloos en de regering wil de vluchtelingen aan werk helpen,ik snap het niet meer

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Laat die commissaris dan maar een aantal zelf in huis nemen ipv. ze bij iemand anders in de achtertuin te plaatsen.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Mijnheer Verbeek heeft een kast van een woning ik vind het asociaal en typisch een graai mentaliteit dat hij nog steeds geen asielzoekers in huis heeft genomen, schandalig. Ik hoop dat partijgenoot Dhr van der Laan hem hier spoedig op aan gaat spreken zodat ook hij net als zijn partij genoten een tiental in zijn riante woning op gaat nemen, inplaats wat goedkoop staan te blazen met een glas champagne in de hand met peperdure vlees hapjes etc.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik bespeur toch een zekere afgunst hier.

 • laat alle reacties zien
 • Wolverine

   

  We moeten niks we kunnen niet eens voor eigen volk zorgen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als wij als bevolking nu gewoon een commissaris van de koning zelf democratisch kunnen kiezen zouden we misschien een wat genuanceerdere uitspraak horen........ Ik heb niets tegen de opvang van vluchtelingen maar als je met een kleine reddingsboot teveel drenkelingen aan boord neemt zinkt de boot en verdrinkt iedereen.

  reageer
 • Barbara

   

  Beter lijkt me dit soort Nieuwjaars happenings maar eens af te schaffen. Het roept zo te lezen weer veel irritatie op. Er wordt van een papiertje wat voorgelezen waarvan mijn gehoor me verteld dat er niet een woord een wezenlijke connectie heeft met het innerlijk van de spreker. Het voelt aan alsof de spreker er naast staat i.p.v midden in een veld van leven brengende woorden. Ik hoop trouwens dat ik er naast zit. en mijn oren wat verstopt zitten vandaag. Het zou moediger zijn geweest naast hetgeen waar we niet onderuit kunnen (opname vluchtelingen) een meer persoonlijke aanraking aan de toehoorders mee te geven, zonder briefje, zo hups uit de losse pols, dan stel je je wat kwetsbaarder en ook wat betrokkener en geliefder op dan als gast te moeten aanhoren hoe de ouderwetse schoolmeester zijn leerlingen probeert om nog ens een oud lesje uit de boeken over te brengen. Moediger was ook wel geweest je gasten duidelijk te maken dat het onoverkomelijke niet eens zo zeer in onze handen ligt, dan hoeft men het zo net genoemde wereldprobleem niet zo ergerlijk naar zichzelf toe te trekken. Het is nou eenmaal zo als het is, en wijze mensen storen zich niet aan politiek genomen beslissingen, vertelde me vanmiddag nog iemand tussen neus en lippen door.... Die pakken zichzelf en anderen op en lopen samen in de goede richting..

  reageer
 • Knetter

   

  In de politiek hebben ze voor zo'n verschrikkelijk dom verhaal de uitdrukking: KNETTERGEK!!!

  reageer
 • johan54

   

  praat voor jezelf en niet voor ons. Ik heb er nog wel eentje voor je, die mag je helemaal gratis hebben. Houd wel je vrouw uit de buurt want die ramt hij kort en klein, zonodig met hulp van zijn vriendjes. Dus zolang ze zich niet kunnen gedragen als vluchteling of wat dan ook zijn ze voor mij niet welkom

  reageer
 • frits

   

  leen , je hoeft niet voor mij te spreken hoor . maar een goede tip neem ze op in huis en betaal alle lasten voor ze heb ik er geen moeite en last van .

  reageer
 • Willem D

   

  Is deze man nog steeds dronken of is het een kwade dronk

  reageer
 • jo jo

   

  Leen jongen, ik hoop dat je voor jezelf praat? Praktisch niemand zit hier op te wachten namelijk.

  reageer
 • Jan

   

  Die weet ook niet wat hij zegt

  reageer
 • Jacob

   

  Een triest verhaal van iemand op die positie. Geeft duidelijk aan dat Leen Verbeek geen benul heeft van de aard van het wereldprobleem waaraan hij refereert en de consequenties die dit heeft voor de Nederlandse samenleving. Heeft het opmerkelijke idee dat het probleem opgelost kan worden door maar zoveel als mogelijk vluchtelingen achter de dijken te laten instromen. Leen Verbeek vergeet echter dat deze instromers geen enkele binding hebben met onze religie, afkomst en seksuele opvattingen. Assimilatie is voor hen derhalve niet aan de orde. Een vergelijking te trekken met de nieuwkomers in Flevoland in de jaren dertig laat duidelijk blijken dat elke realiteit in dit verband bij Leen Verbeek verdwenen is. Deze nieuwkomers waren onderdeel van de Nederlandse cultuur, een fenomeen dat de heer Verbeek blijkbaar graag wil opofferen. Het is schrikbarend te moeten vaststellen dat de toekomst van een samenleving bepaald wordt door individuen als Leen Verbeek. Ik ben nog immer zeer benieuwd hoe de burger in Flevoland zich middels een raadgevend referendum zal uitspreken over de opvang van vluchtelingen. Daarmee kan in ieder geval een einde komen aan het soort suggestieve slotzinnen van dit artikel.

  reageer
 • Bas

   

  Bedankt voor het fantastisch bewoorden van de mening van vrijwel alle Flevolanders. Ik vrees echter dat u door personen als Verbeek volledig genegeerd wordt en uitgemaakt zal worden voor racist. Tenminste dit ligt volledig in de lijn der verwachting! Maar nogmaals u heeft het precies bij het rechte eind!

 • Robert

   

  Zolang meneer Verbeek zelf maar geen AZC in zijn achtertuin krijgt... makkelijk praten op die manier!

  reageer
 • Rob

   

  Deze beste man moet eens goed wakker geschud worden, Flevoland doet al genoeg aan opvang gegeven de AZCs, dan hebben we ook nog eens een paar duizend Polen waar gaan we heen?

  reageer
 • Gast

   

  Ben er ook vel op tegen !!! Eigen volk eerst, mensen lopen al bij de voedsel bank en kunnen o.a. ook hun ziektekosten niet meer betalen. Ook de vaste lasten gaan steeds meer problemen geven. Alles wat hier binnen komt krijgt alles aangeboden dat kan niet zo doorgaan. Nu komen ook de Marokkanen al deze kant op, grenzen dicht! De Nederlander wordt steeds zwaarder belast, de ouderen en zieken zijn elk jaar al de dupe leveren steeds meer in.

  reageer
 • Nn

   

  In totaal zitten er al een paar duizend en genoeg is genoeg.

  reageer
 • Maomi

   

  Wat een open deur reactie zeg. Er worden al veel vluchtelingen opgevangen in Flevoland. In azc's en in de noodopvang. Typisch een nietszeggende nieuwjaarsspeech. En wat gaat de provincie dan echt zelf doen voor de vluchtelingen? Of voor de gemeenten? Hmm ik hoor of lees niets concreets. Tja...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert