'Nieuwe Buren' blijven waarschijnlijk in Flevoland wonen

ALMERE
De hitserie Nieuwe Buren, van RTL, krijgt een tweede seizoen en dat speelt zich zeer waarschijnlijk opnieuw af in Almere. Dat bevestigt directeur Nik Smit van Almere City Marketing.

"Het is nog niet helemaal zeker, maar de producent wil graag weer naar Almere komen. Ze voelen zich zeer welkom in Almere.Wij geven ze uiteraard graag opnieuw een warm welkom." De serie, met hoofdrolspelers Katja Schuurman, Thijs Römer, Bracha van Doesburg en Daan Schuurmans, trok wekelijks meer dan een miljoen kijkers. Die zagen onder andere beelden van Filmwijk en het Flevoziekenhuis.

Wat de kijkers van de stad gaan zien en of er in het nieuwe seizoen aandacht is voor een groot Almeers evenement als de Floriade, kan Smit niet zeggen. "Wij bemoeien ons niet met het script en dat is ook niet wenselijk, maar we wijzen graag de mooie plekjes in de stad aan." Het nog niet duidelijk of Katja Schuurman en Thijs Römer, die na de opnames van seizoen één gescheiden zijn, opnieuw te zien zullen zijn.

De verwachting is dat er binnen twee weken meer duidelijk is over Nieuwe Buren seizoen 2.


reacties (7)

 • H Struik

   

  @Kaassie, nou dat "zonder kosten" zal wel meevallen. Op 27 augustus 2014 schreef OFL het volgende: "Almere City Marketing en het lokale bedrijfsleven betaalden mee aan de serie en hebben in ruil daarvoor invloed op de manier waarop Almere in beeld wordt gebracht. Hoeveel geld er in gestoken is, wil Almere City Marketing niet zeggen." Tja, zullen ze dit keer ook wel weer niet doen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  'Nieuwe Buren' die blijven zijn.....'oude buren' of op z'n best 'dezelfde buren'.

  reageer
 • Kaassie

   

  is dit een TV serie dan? Nooit gezien , maar zal zeker veel reclame voor Almere maken, leuk dat je een stad kunt promoten zonder kosten

  reageer
 • The duke

   

  Ik dacht dat alle hoofdrolspelers dood waren!! In de serie.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Een Almeers evenement zoals de floriade, het staat er echt! Het is geen Almeers evenement, alleen de locatie is Almere en dat betekent met name dat de kosten voor Almere zijn

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr. Jake

   

  En hoeveel belastinggeld is hiervoor weer uit het raam gegooid ? Ik stel voor constant de opnames te verstoren door daar tegen de floriade te demonstreren. Eens kijken of dan de geneente ophoud met zulke nonsens (floriade & tv serie) te spekken.

  reageer
 • PeterF

   

  "Wij bemoeien ons niet met het script en dat is ook niet wenselijk, maar we wijzen graag de mooie plekjes in de stad aan." Aanvulling: We storten ook weer een fors bedrag op de bankrekening van de producent. Mijn advies: Doe het niet, het is nutteloos.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert