Stijging woonlasten Almere en Lelystad bovengemiddeld

FLEVOLAND
De woonlasten in Almere en Lelystad stijgen bovengemiddeld. Belastingbetalers in Almere zijn 1,9 procent meer kwijt dan in 2015, en in Lelystad gaat het om een stijging van 1,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van economisch onderzoekscentrum COELO, op basis van de woonlasten van de 36 grootste gemeenten. De gemiddelde stijging in die grote gemeenten is 0,6 procent.

Een gemiddeld gezin in Lelystad moet dit jaar 732 euro naar de gemeente overmaken. Een Almeers huishouden is 3 euro goedkoper uit.

Onder woonlasten worden de onroerendezaakbelasting, de rioolheffing en reiningsheffing verstaan.

[https://localfocus2.appspot.com/568bbbacba298]

reacties (8)

 • Pieter

   

  Nou! Wat een luxe zeg, de kosten gaan omhoog voor de burgers en de Gemeente bezuinigt overal op.Speeltuinen worden afgebroken, graffiti wordt niet meer verwijderd enz.

  reageer
 • Bob

   

  Ach ja 732 euro, de weinige in lelystad met een baan betalen wel. Kan dat gelijk weer naar een mooie minima regeling voor bijdrage voor zwemlessen (moeten wij zelf betalen) /participatiebijdrages/sport bijdrage/kwijtscheldingen dan let ik wel op de centen zodat ik die 732 weer kan overmaken, bedankt lelystad!! Schop die meute eens aan de gang in plaats van alleen maar regelingen te bedenken om te pamperen.

  reageer
 • Anna

   

  Dat is helemaal waar. Als al die lui die zich te goed voelen om te werken, maar wel klagen over de opvang van asielzoekers, eens gingen werken. Want de asielzoekers zouden onze banen pikken. Ze hebben nog nooit gewerkt! Dat zou een hoop schelen voor de belastingen in het algemeen en niet alleen van de gemeentelijke belastingen.

  reageer
 • Rinus

   

  Het is maar hoe je de rekensom maakt. Natuurlijk kunnen we de heffingen en belastingen afschaffen als we ook zelf onze straat en straatverlichting onderhouden of in de tuin gaan kakken etc. etc. Laten we blij zijn met alle luxe die we hebben voor een luttel bedrag.

  reageer
 • Car

   

  Schandalig dat de minima vrijgesteld wordt. Was er ook van de week iets over het betalen van hondenbelasting in Almere?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  "Een gemiddeld gezin in Lelystad moet dit jaar 732 euro naar de gemeente overmaken. ". En dat komt vooral omdat er in Lelystad te veel gezinnen wonen die helemaal geen gemeentelijke belasting hoeven te betalen, maar juist vrijgesteld zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Ach, geld zat hier, of toch niet?

  reageer
 • Rob

   

  Als je het onderzoek erbij pakt zie je dat de jaarlijkse woonlasten van de onderzochte gemeenten over het algemeen rond dit bedrag liggen.Lelystad en Almere zitten ergens in het midden. Delft is koploper met€832 en Den Haag onderop met €549. Dus stijging boven het gemiddelde wil niet alles zeggen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert