Gemeente loopt voorop met thuiskappersbeleid

DRONTEN
Andere gemeentes moeten net als Dronten regels opstellen, zodat thuiskappers niet vanuit huis allerlei kosten en heffingen omzeilen. Dat zegt kappersorganisatie ANKO. Volgens ANKO zorgt een wildgroei van thuiskappers voor oneerlijke concurrentie voor de traditionele salons.

Gemeente Dronten blokkeert de thuiskappers sinds 2008. Het ging om een proef die uiteindelijk in 2013 definitief werd. Iedereen heeft daardoor nu te maken met winkelhuur, gemeentelijke heffingen, arboregels en fiscale verplichtingen.

ANKO voert gesprekken met gemeentes zodat die zich bewust zijn van het aantal thuiskappers en de eventuele gevolgen daarvan.

reacties (10)

 • Judith

   

  Wat een geneuzel! Ik ga voor mijn haar altijd naar een gediplomeerde thuiskapster op afspraak en ze is ingeschreven bij de kvk, betaling wil ze gepind! Mijn man gaat altijd zonder afspraak naar kapperszaak in Dronten zuid, de schaapscheerder zo hij het noemt en betaald altijd contant! Waar is de meeste kans op fraude?

  reageer
 • Frank patat

   

  Wat een stelletje hypocrieten bij de gemeente !!!

  reageer
 • Nastradamus

   

  Wij in Nederland hebben al decennia lang een schaduw economie en die hebben wij hard nodig de grote groep minimum inkomers wel of niet werkend kunnen zich niet de idioterie veroorloven welke opgedrongen wordt door de collectieven als de ANKO. De marktwerking maakt dat de ANKO moet inbinden met zijn beleid, niet dat het nog zal helpen het is te laat voor beterschap de consument kiest, niet de ANKO

  reageer
 • drontenaar

   

  Goede zaak om Wildgroei van thuiskappers tegen gaan. Er zijn genoeg kappers in Dronten. Dit geeft inderdaad een bescherming aan de kapperszaken in het centrum!

  reageer
 • DeLuis

   

  Waarom bescherming voor de kappers in het centrum, waarom dan ook niet de eenmans kantoren uit de woonwijken en laten verhuizen naar de kantorenstrook aan de oude IJssel, of naar de nieuwe kantoren aan De West. Waarom ook niet alle manicuren en pedicuren uit de woonwijken en de schoonheidsspecialisten. Waarom alleen een specifieke doelgroep de kappers? Waarom dan niet breder trekken en niet alleen beperken tot de kappers.

 • Snorretje

   

  Hoezo blokkeert de gemeente thuiskappers? Oneerlijke concurrentie? Goedkoper? Gaat de gemeente dan ook alle webwinkels blokkeren? Die hebben ook lagere kosten als de panden in het centrum die 4000 euro per winkel kosten, minder personeel en meer automatisering.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • DeLuis

   

  De kappers in het centrum zijn kapperzaken met personeel, de thuiskappers zijn zzp-ers. Bovendien is vaak het inkomen van de thuiskappers niet het hoofdinkomen. Natuurlijk zijn thuiskappers goedkoper dan kappers in het centrum. Om nu de thuiskappers hierom te beperken gaat wel erg ver. Het is toch ook eigen keus om in het centrum met personeel te beginnen. Je kan vervolgens, als je dit doortrekt, alle bedrijven aan huis wel verbieden. Dit lijkt op willekeurige branche bescherming. Het lijkt er op als je maar flinke aan de bel trekt dan vind je een gewillig gehoor. Natuurlijk wil de branche organisatie zien dat andere gemeenten het beleid van Dronten overneemt. Op deze manier krijgen startende kappers nooit de mogelijkheid om hun bedrijf op te starten, het centrum is veel te duur, ook teveel m2, op andere locatie laat het bestemmingsplan het niet meer toe, dus ......dan hebt je in Dronten pech als je met het idee rond loopt om een kappersbedrijf wilt starten.

  reageer
 • jkeez

   

  De gemeente Dronten blokkeerd elke ondernemer behalve als je vriendjes met B & W bent

  reageer
 • Tjee

   

  Nee .......... Corruptie, kruiwagens en omkoping komt in Nederland bij de politiek voor ?????

 • Bb

   

  Ja als wij het salaris hebben van de burgervader kunnen wij ook naar de kapper

  reageer
 • Willem D

   

  Snap de gemeente niet waarom ze thuis gaan knippen zijn ze zo dom 1 De huur is niet op te brengen wie kan dat nog betalen 2 De belasting 3 De gemeente met zijn heffingen 4 De verzekeringen 5 Ja je inkomen je wil wel wat er aan overhouden Dus Dronten daarom knip kap iedereen thuis En de klant vind dit ook goed bij een kapper naar binnen lopen kost tegenwoordig al 15 Euro en dan is er nog niks gedaan

  reageer
 • Dick

   

  Misschien eens wat punten en komma's gaan gebruiken, dat maakt je reactie een stuk leesbaarder.

 • klaaas

   

  blaaat, oude economie met vast geroeste ideeen kan de concurrentie niet aan met frisse nieuwe (en betaalbare) initiatieven en gaat dus janken Dronten moet zich schamen voor zulk beleid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert