Achterstand huisvesting asielzoekers die mogen blijven

ALMERE
De gemeente Almere blijft een forse achterstand houden met de huisvesting van asielzoekers die in Nederland mogen blijven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers over 2015.

De zes Flevolandse gemeenten krijgen elk half jaar een taakstelling waarbij huizen moeten worden gerealiseerd voor een bepaald aantal vergunninghouders.

In Almere moeten nog woningen voor zo'n 180 mensen gevonden worden, de helft van de taakstelling van 360. De gemeente Lelystad heeft een kleine achterstand. In Dronten en Zeewolde is zelfs voor een aantal extra asielzoekers onderdak gevonden.


Kijk hier voor informatie van de afzonderlijke gemeentes.

reacties (11)

 • Jan

   

  Bij ons in de Kruidenwijk komt een sociale huurwoning leeg. Eerst komt de schilder, dan een behanger. Er worden nieuwe vloeren gelegd. De keuken en badkamer worden vernieuwd. Dan komt er een grote bus zonder logo meubels, bedden en bank brengen. Als laatste nog een glazenwasser. Vier dagen later staat een vrouw van d woningbouw met een leuke bos bloemen te wachten voor de deur. Er rijdt een taxi de straat in stopt voor de deur en stappen zogenaamde statushouders uit met 4 kinderen. De kinderen rennen naar binnen. De gesluierde moeder loopt ook naar binnen zonder 1blik aan de vrouw met bloemen te geven. De vader kijkt rond en loopt ook naar binnen. De vrouw met bloemen er achteraan. De vrouw staat binnen 5 minuten weer buiten zonder bloemen en gaat weg. Na 10 minuten worden de bloemen naar buiten gegooid. Welkom nieuwe bewoners! Wordt u ook zo behandeld en onthaald bij uw nieuwe opgeknapte sociale huurwoning? Ik kan het me niet herinneren.

  reageer
 • Nou let op

   

  Na 38 jaar gewerkt te hebben nu zonder werk. Inmiddels bijstand aan moeten vragen. Maar ik moet eerst maar mijn huis verkopen en van dat geld gaan leven. Dat wordt bivakkeren want voor ons mensen wordt geen woonruimte verzorgd. Dus dat wordt verkopen cashen en het land uit. Dag aso Nederland ik zal er geen traan om laten.

  reageer
 • Markus

   

  Moet hier series op ingegaan worden? U meneer ziet het veel te zwart wit. Zelfs mensen die hard werken en genoeg diplomas hebben kunnen geen hypotheek veroorloven. Waarom denk je dat de wachttijden zo enorm zijn toegenomen voor huurwoningen. Men kunnen de hypotheek niet meer betalen, dus gaat men massaal over naar sociale huurwoningen. En maakt u zich niets wijs omtrent inkomen want de meesten zijn al blij als ze 28k krijgen en 40k voor 2 verdieners.

  reageer
 • Cor

   

  De problemen op de woningmarkt zijn niet de schuld van de vluchtelingen, maar van het ongelukkige beleid van de landelijke overheid. Statushouders moeten ook wonen.

  reageer
 • Leonie

   

  Ik weet het niet hoor. Stop met verkoop van huurhuizen en bouw er betaalbare huurhuizen bij. Woon zelf ook bij iemand op zolder met me dochter. Reageer zoveel als mogelijk is. En krijg ook geen huis. Op de meeste woningen heb je gewoon 400 tot 600 reacties. Daar is toch niet tussen te komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Daniel

   

  Dat is tegenwoordig niet meer genoeg. Flauwekul!

  reageer
 • Joop

   

  Gratis tip voor iedereen: doe goed je best op school en werk hard! Heb je geen sociale huurwoning nodig.

  reageer
 • Faerie

   

  En terecht! Net wat Valerie zegt. Er is een zodanig tekort dat het echt schurfterig is dat asielzoekers sneller een woning krijgen dan bestaande inwoners. Ja, eens, ze moeten ook worden gehuisvest, maar niet eerder in sociale woningen dan dat bestaande inwoners huisvesting hebben gevonden, wat ook nog eens betaalbaar is! Als je dat niet kunt bieden als stad, moet je niet nog meer asielzoekers opnemen. Dan moet je eerst zorgen voor een capabele woonvoorraad.

  reageer
 • jo jo

   

  Niet zo gek ook, Nederland zit gewoon vol. Eigen volk eerst, neem Valerie bijvoorbeeld. Zoiets kan echt niet. Mijn eigen wachttijd zie ik ook alleen maar oplopen ipv afnemen. En dan hebben die gelukszoekers nog eisen ook!

  reageer
 • fred

   

  almere denk maar eerst eens aan de eigen mensen en dan aan de vluchtelingen

  reageer
 • Valerie

   

  Almere heeft een algehele achterstand met sociale huurwoningen. Ben het zat op zolder bij m'n ouders met 2 kinderen!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert