Amsterdam wil nog steeds veerdienst met Almere

ALMERE
De gemeente Amsterdam wil nog steeds een snelle regionale veerverbinding met Almere. Daarbij denkt het stadsbestuur bijvoorbeeld aan een hovercraft, zo is te lezen in de Watervisie Amsterdam 2040.

Een hovercraft is een amfibievoertuig dat zich op land en water voortbeweegt op een luchtkussen. Met hovercrafts zou het passeren van de Oranjesluizen geen struikelblok meer zijn. Aan de noordzijde van het centraal station en bij de NDSM-werf wordt rekening gehouden met toekomstige aanlegplekken.

Al eerder probeerden veerdiensten tevergeefs een dienst te onderhouden met Amsterdam. Uit onderzoek van de ANWB in 2013 bleek dat een veerverbinding tussen Almere en Amsterdam onhaalbaar was vanwege de lange reistijd.

Foto: Wikipedia

reacties (5)

 • ron

   

  vroeg ik me ook af ... er omheen misschien ??? geen idee of ze dat bedoelen

  reageer
 • De ingenieur

   

  Deze dingen kunnen niet klimmen. Zou men de sluizen willen passeren dan moet er een ruime baan komen met een helling aan beide zijden. De trein gaat veel sneller en gaat naar veel meer nuttige bestemmingen. Bij al die plannenmakers is schijnbaar niet bekend dat maar weinig Flevolanders daadwerkelijk in de stad Amsterdam werken. En helemaal niet aan het water daar. Men kan maar beter het spoor over grotere lengte verdubbelen. Van Poort tot Oostvaarders. Hoe moeilijk kan dit zijn! Stop met die geluidsschermen en maak eerste subiet het talud breder. Dit was bij de eerste aanleg al de bedoeling maar een paar bezuinigers hebben dat toen der tijd weg gesneden.

  reageer
 • Aad

   

  Met een hovercraft over de Oranjesluizen? 4

  reageer
 • Rob

   

  Als iets een in-efficient vervoermiddel is, is het wel een hovercraft. De hovercraft tussen Dover en Calais is niet voor niks uit de 'vaart' genomen. Gigantisch brandstof-verbruik en de rok moet zeer vaak vervangen worden. Een reguliere high-speed veerpont is veel rendabeler. Maar met een (toekomstige) 2x 5baans-snelweg en een prima spoorlijn als concurrentie is elke veerdienst gedoemd om te mislukken...

  reageer
 • frits

   

  Zou dat nu echt beter en sneller zijn dan de trein van Almere Poort naar Amsterdam Centraal? Ik geloof er niets van. Wel dat dit ook weer bakken vol subsidiegeld gaat kosten, want veerdiensten zijn net als bussen nooit kostendekkend (treinen wel).

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert