Camping Waterhout: 'Niet alles wordt onteigend"

ALMERE • Di 5 januari 2016 | 19:31 • Dinsdag 5 januari 2016 | 19:31
Tineke Fokkens, eigenaresse van Camping Waterhout in Almere, gaat er vanuit dat niet het gehele campingterrein wordt onteigend door de gemeente. De gemeente werkt volgens Fokkens aan een plan waarin slechts een deel van de camping wordt onteigend om ruimte te maken voor een toegangsweg naar het toekomstige Floriade-terrein.

De camping kan na de aanleg van de weg niet meer uitbreiden. Fokkens heeft daarom een alternatief plan ingediend waar de gemeente Almere zich in oktober over heeft gebogen. De tekening met daarop het nieuwe voorstel van de gemeente had in december al klaar moeten zijn. Dat wordt nu half januari. Dan moet duidelijk worden op welke wijze de gemeente de campingeigenaren wil compenseren.

Fokkens heeft bezwaar gemaakt tegen de aanleg van de weg over haar campingterrein. Binnenkort buigt de Raad van State zich ook over haar bezwaar. De gemeente is niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel