Camping Waterhout: 'Niet alles wordt onteigend"

ALMERE
Tineke Fokkens, eigenaresse van Camping Waterhout in Almere, gaat er vanuit dat niet het gehele campingterrein wordt onteigend door de gemeente. De gemeente werkt volgens Fokkens aan een plan waarin slechts een deel van de camping wordt onteigend om ruimte te maken voor een toegangsweg naar het toekomstige Floriade-terrein.

De camping kan na de aanleg van de weg niet meer uitbreiden. Fokkens heeft daarom een alternatief plan ingediend waar de gemeente Almere zich in oktober over heeft gebogen. De tekening met daarop het nieuwe voorstel van de gemeente had in december al klaar moeten zijn. Dat wordt nu half januari. Dan moet duidelijk worden op welke wijze de gemeente de campingeigenaren wil compenseren.

Fokkens heeft bezwaar gemaakt tegen de aanleg van de weg over haar campingterrein. Binnenkort buigt de Raad van State zich ook over haar bezwaar. De gemeente is niet bereikbaar voor commentaar.

reacties (6)

 • Dromer

   

  Mevrouw Fokkens,,,, De Gemeente zal er alles aandoen om de Floriade op een andere locatie te krijgen., We proberen met de nieuwe eigenaar van het Kasteel, de grond eigenaar, " en nog gemeentegrond" een samenwerking tot stand te brengen... Om van de Floriade voor een halfjaar een pracht spektakel te maken... Dan is het ook niet nodig om de A6 met een te grote verbreding tot stand te brengen.. Dan kan U met UW eventuele opvolgers nog een mooie uitbreiding tegemoet zien.. We hebben nog wel twee jaar de tijd om daar naar toe te werken.. Met het Kasteel als middelpunt met dakpannen als zonnepanelen. Met al zijn karikatuur, en navolgende mogelijkheden.!! " Geduld over wint alles."

  reageer
 • Ada

   

  Hoi jan ,je hebt zeker nog nooit op een camping gestaan !

  reageer
 • Fritz

   

  Tineke, laat je gewoon uitkopen door de Gemeente! Je kan deze strijd niet winnen! Pak het geld en probeer je bedrijf elders voort te zetten!

  reageer
 • Ed

   

  Al die plannen zitten in de uitbreiding van de A6 ,en die gaan gewoon door .

  reageer
 • jo jo

   

  Moe of niet, het feit dat er tegenwoordig nog onteigend mag worden is eigenlijk best triest anno 2016.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Burger

   

  Hoe zal het dan met je zijn in 2022. Wat een uitdrukking.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert