Burgemeester Gorter wil geen 'kop van jut' zijn

ZEEWOLDE
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde is het zat om telkens de 'kop van jut 'te zijn van de Haagse politiek. Dat zei Gorter in zijn nieuwjaartoespraak dinsdagavond.

Volgens Gorter wordt de burgemeester door Haagse maatregelen gebruikt als zondebok. De nationale problemen worden volgens hem in de schoenen geschoven van de lokale bestuurders. Als die dan ook nog eens hun nek uitsteken worden ze volgens Gorter op zijn minst geschoffeerd.

Ook het anoniem bedreigen loopt volgens hem de spuigaten uit. Volgens Gorter moet het anoniem reageren op fora en Twitter aangepakt worden. ''Welke omroep of nieuwszender zou het aandurven om de echte naam en het e-mailadres onder de berichten te vermelden?''

reacties (12)

 • Dr.Jake

   

  "Wie niet tegen de hitte kan, moet niet in de keuken gaan staan."

  reageer
 • Bart

   

  Dat u het wellicht niet eens bent met de politiek is oké maar om zo tekeer te gaan slaat kant big wal.

  reageer
 • M.visser

   

  Eerst de complete bevolking voor de gek houden een azc erdoor drukken besluit was allang genomen zeewolde is niet tegen asielzoekers maar wel de manier waarop het er doorgedrukt word met liegen en bedriegen en nu de huilebalk uithangen wat een aanfluiting deze "BURGERVADER" EERDER EEN GRAAIER

  reageer
 • Zucht

   

  Een ding scheelt heer Gorter u hoeft niet te verhuizen ... u bent immers geen Zeewoldenaar ook niet van ziel

  reageer
 • Rob

   

  Ik ben het helemaal met de Burgemeester eens, in Den Haag verzinnen ze de fratsen, de Gemeentes mogen het uitvoeren of het wel of niet realiseerbaar is. De meeste politieke besluiten genomen door de huidige regering zijn veelal niet door kennis genomen met alle gevolgen van dien voor de uitvoerders Dan is er een publiek landelijk of op gemeente niveau die er een hobby van denken te kunnen maken en overal tegen aan schoppen. Respect is wel op zn plaats voor de uitvoerders al ben je het er niet mee eens. Bezwaar/ inspraak kan dan gemaakt worden langs de officiële kanalen. Wat een gemeente wel aangerekend kan worden idem de politieke partijen dat er vaak maar weinig geluisterd wordt naar wat de inwoners er zelf van vinden en dat besluiten vaak al door de gemeente genomen zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Freek

   

  Beste burgemeester, ik heb lang het idee gehad dat u echt een hart had voor dit rustige dorp. Met uw instelling voor de asielzoekers heeft u bij velen van ons een groot gat geslagen. Trek inderdaad uw conclusie, het wordt hier toch wel een puinhoop met de komst van de asielzoekers, of u nou wel of geen burgemeester blijft.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Zoals u nu al leest hier zijn we u meer als zat!! Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Ik hoop echt dat u de conclusie trekt en Zeewolde de rug toe keert.

  reageer
 • Johan

   

  Als je met één vinger naar een ander wijst (=haagse politiek), wijzen er drie naar jezelf heer Gorter. Maar eens goed bij uzelf te raden gaan waarom uw burgers zo tegen u doen, toch? Meen mij te herinneren dat er nog helemaal geen sprake was van haagse politiek die gemeentes dwong een AZC in hun gemeente te plaatsen. Dat was toch echt uw eigen idee. Zei u niet; geen referendum, ik beslis hier! Misschien anders opstappen als u er niet zo goed tegen kan.

  reageer
 • Jan

   

  Je inwoners voortdurend de maat nemen tot ver achter de komma, maar het als bestuurder zelf niet zo nauw nemen met de regels en de waarheid als het zo uitkomt. Van integer en behoorlijk bestuur is geen sprake in deze gemeente, voorbeelden te over. Mensen die openlijk kritiek hebben, wordt de mond gesnoerd of kunnen maatregelen verwachten. Daarom een welgemeend advies, zoek een andere baan! Nieuwe bezems vegen schoon en hopelijk wordt het dorp in de toekomst weer aantrekkelijk om in te wonen. De leegloop van met name jongeren is immers een teken aan de wand!

  reageer
 • Sjaak de

   

  Met andere woorden we leven in een dictatuur, de topambtenaren maken de dienst uit en daarmee basta.

  reageer
 • Jeroen

   

  Heeft niks met Haagse politiek te maken maar het onsympathieke en tirraniserende gedrag van de burgermeester zelf tijdens het doordrukken van een AZC

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Nu niet huilen he burgemeester! Berouw komt na de zonde... Als u ipv elke week steeds lachend in het Zeewolder Aktueel te staan met een bosje bloemen voor een 60jarig bruidspaar, geluisterd had naar uw inwoners, had u nu niet hoeven zeuren over dat ze u zat zijn. De beslissingen (azc vooral!!) om uw eigen inwoners iets door de strot te duwen is volledig verkeerd gevallen, draag dan ook de consequenties!! Dat Zeewolde er niet beter/leuker op gaat worden is een feit.... Het vingertje naar Den Haag is dus niet geheel terecht, wijs met dat zelfde vingertje eens in de spiegel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert