"Leegstaande gebouwen oplossing voor huisvesten statushouders"

ALMERE
Gemeente Almere wil haast maken met het ombouwen van leegstaande panden om asielzoekers die mogen blijven sneller te huisvesten. De gemeente slaagt er tot nog toe niet in om aan haar plicht te voldoen en heeft vorig jaar slechts de helft van de toegewezen statushouders een dak boven het hoofd bezorgd.

Wethouder Tjeerd Herrema gaat nog deze maand om tafel met wooncorporaties. Hij hoopt dat zij gebruik maken van een rijkssubsidie die het aantrekkelijk maakt om leegstaand vastgoed om te bouwen tot goedkope sociale huurwoningen.

Almere loopt fors achter met het huisvesten van zogenoemde statushouders. Vorig jaar had de gemeente woonruimte moeten realiseren voor 360 statushouders, maar dat lukte slechts voor 180 mensen.

De wethouder wil er wel voor waken dat de wachttijd voor andere Almeerders die zoeken naar goedkope huurwoningen niet verder oploopt. De wachttijd is nu zo'n zes à zeven jaar en loopt op door de grote aantallen vluchtelingen. Daarom moet het omgebouwde vastgoed op termijn ook beschikbaar zijn voor andere woningzoekenden.

reacties (17)

 • Ongelooflijk

   

  Wat een hypocrieten hier zeg! Zorg er aub voor dat je 4&5 mei over slaat? Gelijk roepen zonder goed te lezen. Gelijk conclusies trekken en lekker in 't slachtofferrol gaan zitten. Ongelooflijk. Ongelooflijk TRIEST de reacties hier. Bah.

  reageer
 • Jan

   

  Je gaat er blijkbaar vanuit dat mensen met een uitkering nooit belasting en sociale premies hebben betaald. De immigranten hebben al hun geld gezet op de overtocht naar het rijke westen. Daarmee blut aangekomen verwachten ze nu met goud geplaveide straten, woningen, waarvan er een tekort is, uitkeringen. Wie denkt dat dat niet zo is, heeft blijkbaar de uitzendingen op tv gemist waarin de gelukszoekers dit uitgebreid hebben geuit, dit was niet goed in de opvang, dat niet enz. Het volgende van u en mijn belastinggeld, cursussen om ze duidelijk te maken dat vrouwen in dit land geen hoeren zijn waar ze maar even gewoon gebruik van kunnen maken. Zoals nu al in Belgie gebeurt.. Weg met die vreemde cultuur en opvangen daar waar alles wat ze denken blijkbaar wel als normaal wordt beschouwd!

  reageer
 • ron

   

  een asielzoeker kwalijk nemen dat hij hier niet 10 jaar eerder is gekomen want hij had blijkbaar al 10 jaar belasting moeten betalen .... hoe krom kunnen mensen denken. Dat er ook meer aandacht moet zijn voor eigen mensen is terecht kritiek maar haal er geen onzin bij. Ook de onzin dat zij alles gratis krijgen en eigen volk niet ..... Betaald een uitkeringsgerechtigde dan zijn eigen uitkering ? (volgens mij betaal IK die)

  reageer
 • ron

   

  er staat toch echt "Daarom moet het omgebouwde vastgoed op termijn ook beschikbaar zijn voor andere woningzoekenden" dus hoezo alleen vluchtelingen /statushouders?

  reageer
 • Ton

   

  Geweldig toch al die warme reacties. Fijne dag.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cirefrin

   

  Wanneer gaat onze gemeenteraad iets doen voor woning zoekende jeugd uit Almere? Zij hebben recht op een woning en niet de asielzoekers. Die hebben nergens recht op. Wel onze kinderen en de Nederlandse studerenden. Wanneer wordt daar aan gedacht al jaren niet. Hoeveel kantoren staan er al jaren leeg in het centrum. Daar moet de gemeenteraad iets mee doen. Op komen voor de Hollandse jeugd. Dan doe je iets goeds.572

  reageer
 • Ab

   

  Er zijn zoveel Almeerders die wachten op een betaalbare woning. Asielzoekers die nooit ene moer gedaan hebben of belasting betaald hebben, krijgen nu zo maar een woning. De overheid is nooit in actie gekomen om de wachtlijsten te beperken. Voor die asielzoekers doen ze alles.

  reageer
 • Pzaal

   

  Opeens is er plotseling wel woon ruimte beschikbaar.? En de studerende Nederlandse student? Die kunnen fluiten naar hun betaalbare woon ruimtes. Het kan in Almere.

  reageer
 • Andrea

   

  O nu kan het wel,waarom niet ombouwen voor onze eigen kinderen

  reageer
 • Boze Student

   

  Diep triest bericht weer. Zelf woon ik in Lelystad en ga elke dag op en neer naar Almere voor school, omdat er in Almere geen studentenwoningen meer beschikbaar waren. Zo zitten er nog een aantal studenten in mijn klas die allemaal buiten Almere wonen omdat hier niets beschikbaar was/is.

  reageer
 • Mark

   

  En wij dan en onze kinderen Het zijn allemaal goudzoekers en dat word ons door de strot geduwd Allemaal huis uitkering en wij maar betalen Vreselijk

  reageer
 • frits

   

  ach alles voor de gelukszoekers , het eigen volk telt niet meer mee de gelukzoekers zijn de nieuwe knuffeldieren voor de politiek hier . de politiek geeft ze alles gratizzzzzzzzzzz en de eigen mensen mogen ze de pest betalen voor alles. en wij mogen achteraansluiten dus je paspoort of id kaart weg gooien en je aanmelden bij het coa dan krijgen we ook alles gratizzz

  reageer
 • Mensen het gaat ze alleen om geld, Het gaat ze echt niet om humane redenen

  reageer
 • Kees

   

  Het gaat er niet om van wie het vastgoed is (de corporaties hebben namelijk niet zoveel leegstaand vastgoed), maar iemand moet dat gaan verbouwen en verhuren. Dat doet de gemeente niet.

  reageer
 • Hoppa, en onze kinderen pissen weer naast de pot WEER voor de asielzoekers........ben er ondertussen zo klaar mee.

  reageer
 • Wachtlijst Almeerder

   

  Goh, nu kan er ineens wel haast gemaakt worden met het extra bouwen van betaalbare huurwoningen voor gelukszoekers! Terwijl de doorsnee Almeerder JAREN moet wachten totdat hij ook eens een dak boven zijn hoofd krijgt! En als klap op de vuurpijl wordt het omgebouwde vastgoed op termijn ook beschikbaar voor andere woningzoekenden! Wat een goedheid van de wethouder. Dank je wel hoor! Dus ik mag nóg een paar jaar wachten op een woning, maar mag ondertussen wel elk jaar mooi belasting betalen, om dan een uitgewoonde woning te krijgen nadat de gelukszoekers weer verder getrokken zijn naar hun volgende gratis woning. Joepie, eigen volk laatst! En dan zijn partijen als de PvdA en Groenlinks boos dat steeds meer Almeerders op de lokale PVV gaan stemmen. Goh, hou zou het toch komen?

  reageer
 • joop

   

  de gemeente heeft zelf ook zat leegstand. bijvoorbeeld dat rode gebouw naast het stadhuis. daar kunnen in 1 keer alle asielzoekers is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert