Wethouder Herrema ziet hovercraft wel zitten

ALMERE
Almere reageert verheugd op het Amsterdamse initiatief om via het water tot een verbinding met Almere te komen. Amsterdam noemt in het beleidsstuk 'Watervisie 2040' de mogelijkheid om passagiers tussen beide steden te vervoeren op een hovercraft.

Ondanks mislukte initiatieven in het verleden blijft wethouder Tjeerd Herrema positief over de kansen van een vaarverbinding. Vervoer over het water is volgens Herrema makkelijker te realiseren naarmate er aan beide kanten van het water meer mensen wonen.

Bovendien vormen de Oranjesluizen bij Amsterdam geen obstakel meer, omdat een verbinding nu zou kunnen aansluiten op de sneltram in IJburg.

Foto Wikipedia

reacties (6)

 • Opa Schoonenberg

   

  Vliegende tapijten zouden ook een oplossing tegen het fileprobleem kunnen zijn.

  reageer
 • Danny

   

  Haalbaar mits betaling dmv de ov chipkaart wordt toegepast.

  reageer
 • Kees

   

  Bijna alle hovercrafts zijn verdwenen Waarom? Omdat het verbruik zo erg hoog is dat het rendement 0 is Wat dat betreft lijkt zo'n ding wel een wethouder

  reageer
 • Karel

   

  Wethouder Herrema zag de Noord-zuidlijn ook wel zitten......

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er behalve een verbinding tussen Almere en Amsterdam ook een verbinding met Lelystad zou komen (minimaal 2 x per dag) Moet mogelijk zijn, en zou bijvoorbeeld ook behalve een mooie en snelle verbinding met Amsterdam centraal zijn, ook toeristen naar en van Bataviastad kunnen vervoeren. Laat Tjeerd Herrema, Amsterdam en onze eigen Lelystadse wethouder daar maar eens een goed gesprek over voeren...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem D

   

  We praten over het jaar 2040 dan gaan we Door de lucht en niet over water gemeente asielstad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert