Nieuw medicijn tegen terugkerende blaasontstekingen

ZEEWOLDE
Het bedrijf ACE Pharmaceuticals uit Zeewolde brengt in februari een nieuw medicijn op de markt tegen terugkerende blaasontstekingen. Het tabletje is alleen te verkrijgen met een recept van de dokter.

Als mensen vaak antibiotica gebruiken, kunnen ziekmakende bacteriën resistent worden en dan werken medicijnen niet meer. Volgens ACE Pharmaceuticals is dat bij het medicijn XCYST niet mogelijk. De werkzame stoffen worden via de dunne darm opgenomen in het bloed en komen zo in de urineblaas terecht.

De medicatie is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Die reikt elk jaar drie prijzen uit voor innovatieve bedrijven. Het Zeewoldense bedrijf won 50.000 euro.

reacties (7)

 • Jan

   

  Vreemd genoeg geeft niemand nu antwoord of dit medicijn nu voor een redelijke prijs in de markt gezet gaat worden. Het mag toch algemeen bekend zijn dat farmaceutische industrie via langdurige patenten grote winsten maken. Of dit nu wel of niet gebruikelijk is dat bedrijven innovatie prijzen winnen, wat is nu het antwoord? Mogen nu ook andere producenten dit medicijn uitbrengen? Of, onder het motto van eerst terugverdienen van de ontwikkelingskosten, vele jaren het alleenrecht? Op zich uitstekend dat er goede medicijnen worden ontwikkeld, maar de betaalbaarheid, en vaak bepaalt helaas de verzekeraar dit, is natuurlijk tegenwoordig wel een groot issue.

  reageer
 • Barbara

   

  Voor de werkelijk geinteresseerde kijk nog eens naar ZEMBLA uitzending 2011..

  reageer
 • Barbara

   

  https://www.youtube.com/watch?v=-oWUbVOsewo&feature=youtu.be

  reageer
 • KC

   

  Je begrijpt het niet helemaal. Het is een ontwikkelingsprijs en daarmee gaat het niet om een goed doel. Waarom zou je het bedrijfsleven in Flevoland niet mogen ondersteunen. Je mag blij zijn dat dit medicijn er is gekomen.

  reageer
 • Karin Senf, Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland

   

  Beste Jan, De prijs die dit bedrijf heeft gewonnen is gerelateerd aan een innovatie. Een innovatietraject is erg kostbaar. Het bedrijf heeft zelf ook geïnvesteerd. De jury die de inzending heeft beoordeeld heeft een grote deskundigheid op dit terrein. Zie hiervoor onze website www.humanimal.nu Het doel van deze innovatie is het terugdringen van antibiotica en een oplossing bieden voor de blaasontsteking die vaak heel hardnekkig is en veel pijn veroorzaakt. Een maatschappelijk probleem. Daarnaast leveren innovaties economie en banen op. Dit bedrijf heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/. is géén aandeelhouder

   

  De afgunst en de gebruikelijke negatieve houding te opzichte van de farmaceutische industrie druipen eraf. Je doet of die 50.000 euro automatisch van jouw spaarrekening zijn afgeschreven. Terwijl dit medicijn, als het doet wat er wordt beloofd, in veel gevallen een èchte aanwinst is. Ik weet dat het moeilijk is om blij te zijn, maar doe nog eens een poging zou ik zeggen.

  reageer
 • Jan

   

  Dit chemiebedrijf, dat een prijs wint uit, neem ik aan, almene middelen, gaat dit medicijn nu voor een redelijke prijs op de markt brengen? Of is die €50000 nu gewoon een weggevertje, terwijl dit bedrijf nu jarenlang het medicijn beschermd mag verkopen tegen giga winsten? Ik begrijp sowieso niet waarom een bedrijf dit soort prijzen zou moeten krijgen. De ontwikkeling van medicijnen door welk chemiebedrijf dan ook wordt toch niet echt gezien als een goed doel, maar om winst te maken...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert