Aannemer moet gemeente boete betalen

DRONTEN
Aannemer Reimert moet over de brug komen in een langlopend conflict met de gemeente Dronten. Dat heeft de rechtbank bepaald. Voor de terreinafwerking in de wijk De Gilden had de aannemer drie jaar geleden in de ogen van de gemeente nogal wat steken laten vallen. De gemeente huurde vervolgens een andere aannemer in.

De rechtbank heeft nu een 'tussenvonnis' geveld en heeft de gemeente in het gelijk gesteld. Wel moet de gemeente de door Reimert verrichte werkzaamheden betalen. Dit komt neer op ruim 73.000 euro.

Tegelijkertijd moet de aannemer een boete van ruim 82.000 euro betalen aan de gemeente. Daar komt de grootste vordering van de gemeente nog bij: een schadevergoeding in verband met de heraanbesteding. 

De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan over de hoogte van dat laatste bedrag. De gemeente verwacht dat het nog wel tot eind dit jaar duurt voordat er een eindvonnis ligt.

reacties (2)

 • Ron

   

  Ik weet niet wie of wat u bent meneer Frank maar uw verhaal druipt nogal van de suggestiviteiten (en daarmee ook onwaarheden). of een ondernemer hard werkt of niet sluit niet uit dat hij fouten kan maken. En fouten worden overal gemaakt en hoeve dus niet met de mantel der liefde te worden 'opgelost' zeker niet als je ondernemer bent. "Natuurlijk ten koste van de burger" u suggereert echter dat de fout bij de gemeente ligt. dan is het toch vreemd dat de rechter er anders over denkt. U bent suggestief dat de rechter Dronten anders behandeld dan andere gemeentes ........... heel apart ... komt me meer over als dat u zelf met een niet realistische filterbril naar rechters kijkt. "Daarna komt de hoge raad 😂 En feitelijk vernietigd die weer keer op keer (!!) de uitspraak van de rechtbank😂 " Ik heb daar behoorlijk ervaring mee maar dat is niet mijn beleving .... De hoge raad is objectief en bekrachtigd uitspraken vaker dan dat hij ze ontkracht .... (heeft u misschien zelf een keer iets verloren van de hoge raad?) Ik denk ook niet dat een dergelijk bedrijf meteen failliet gaat op iets dergelijks. "een probleem wat UITGESPROKEN had kunnen worden" U was er dus bij betrokken en kende alle details ? knap dat u dat weet maar beide partijen waar het om ging konden dat niet ...... Ik wil niet veel suggereren maar als u een huis laat bouwen en u vraagt om te metselen met een bepaald type steen en de aannemer komt met iets anders c.q. hij vraagt om bijbetaling dan betaald u of accepteert die andere steen ? Ik denk dat alle aannemers dan heel graag bij u willen werken. (ik suggereer hiermee overigens niet dat dit DE discussie was maar geef slechts een simpel voorbeeld)

  reageer
 • Frank

   

  Typisch voorbeeld van een hoog gestelde ambtenaar handelend onder de naam b&W die niet met de hardwerkende ondernemer overweg kan! Natuurlijk ten koste van de burger,de rechtbank heeft bepaald..😂 Dat doet 'de rechtbank' vaker😂 al helemaal als het gaat over "de gemeente dronten" #feit Maar ja .. Daarna komt de hoge raad 😂 En feitelijk vernietigd die weer keer op keer (!!) de uitspraak van de rechtbank😂 Natuurlijk neemt bovengenoemde ambtenaar daar geen genoegen mee en speurt net zo lang door in zijn juridische boekje tot er weer een "juridische list" op gevonden is!! Het zal mij niet verbazen dat een firma als reimert mocht dit wel (juridisch) juist zijn,een failliesiment tegemoet gaat! Hulde gem dronten, ""een probleem wat UITGESPROKEN had kunnen worden" Idem dito als zovele ondernemers waaronder ikzelf die problemen hebben met het huidige bestuur!! Hulde meneer ...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert