Voorzitter JOVD pleit voor vrijheid van meningsuiting

FLEVOLAND • Do 7 januari 2016 | 17:10 • Donderdag 7 januari 2016 | 17:10
Voormalig JOVD Flevoland-voorzitter en oud-Emmeloorder Matthijs van de Burgwal maakt zich hard voor de vrijheid van meningsuiting. De huidige landelijk voorzitter van de JOVD schreef donderdag in De Volkskrant een pleidooi voor het recht van mensen om te zeggen wat ze willen. De JOVD is de jongerenorganisatie van de VVD.

Van de Burgwal schreef het pleidooi naar aanleiding van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo een jaar geleden. Hij vreest dat de vrijheid van meningsuiting in het geding is door angst en zelfcensuur.

Ook vindt Van de Burgwal de rechtszaak tegen Geert Wilders wegens diens minder-minder-uitspraak onwenselijk. Volgens de JOVD-voorzitter zijn de uitspraken van Wilders weliswaar krankzinnig, maar is het niet aan een rechter om zich hierover te buigen. Die strijd moet volgens Van de Burgwal worden gevoerd via debatten en argumenten, want "in een vrij land mogen verschillen van opvatting bestaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel