Voorzitter JOVD pleit voor vrijheid van meningsuiting

FLEVOLAND
Voormalig JOVD Flevoland-voorzitter en oud-Emmeloorder Matthijs van de Burgwal maakt zich hard voor de vrijheid van meningsuiting. De huidige landelijk voorzitter van de JOVD schreef donderdag in De Volkskrant een pleidooi voor het recht van mensen om te zeggen wat ze willen. De JOVD is de jongerenorganisatie van de VVD.

Van de Burgwal schreef het pleidooi naar aanleiding van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo een jaar geleden. Hij vreest dat de vrijheid van meningsuiting in het geding is door angst en zelfcensuur.

Ook vindt Van de Burgwal de rechtszaak tegen Geert Wilders wegens diens minder-minder-uitspraak onwenselijk. Volgens de JOVD-voorzitter zijn de uitspraken van Wilders weliswaar krankzinnig, maar is het niet aan een rechter om zich hierover te buigen. Die strijd moet volgens Van de Burgwal worden gevoerd via debatten en argumenten, want "in een vrij land mogen verschillen van opvatting bestaan."

reacties (4)

 • Julia

   

  De politiek heeft zich 7 jaar lang alleen maar beziggehouden met wat dhr. Wilders zegt. Iets voor het land doen is nooit bij hen opgekomen. En dan hangt er ook nog een rechtszaak aan zijn broek! Waar is hier dan de vrije meningsuiting?

  reageer
 • Simpel

   

  Gezien het rapport van verontruste VVD'ers moet iedere VVD'er kritiekloos de top volgen. Een eigen mening wordt niet geaccepteerd. De heer van de Burgwal kletst uit z'n nek.

  reageer
 • OphEUffen

   

  Voor een "krankzinnig" persoon heeft Wilders opvallend vaak gelijk.

  reageer
 • Julia

   

  Geldt dit dan ook voor dhr. Wilders?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert