IJsselmeer in top 3 meeste scheepsongevallen

FLEVOLAND
Het IJsselmeer staat op de tweede plek van een lijst met gebieden in Nederland waar het vaakst scheepsongevallen plaatsvinden. Dat meldt dataplatform Local Focus op basis van registraties van Rijkswaterstaat.

Tussen 2008 en 2014 zijn er bijna 400 incidenten gemeld op het IJsselmeer. In bijna 50 gevallen zijn doden of gewonden gevallen of was er sprake van aanzienlijke schade. Bij de andere scheepsongevallen ging het vooral om blikschade.

In die afgelopen zeven jaar zijn er twee mensen omgekomen op het IJsselmeer. Dat gebeurde in februari en in september 2012. De meeste scheepsongevallen vinden plaats op de Maas bij Rotterdam. Tussen 2008 en 2014 zijn daar vier mensen om het leven gekomen.

[https://localfocus2.appspot.com/568f61d5ba5d4]

reacties (9)

 • Dick

   

  Jammer Frenky, op een boot <15m en/of niet sneller varend dan 20km/u heb je nergens een vaarbewijs nodig, meeste binnenwateren vaarbewijs I, IJsselmeer, Markermeer, Eems-Dollard, Waddenzee, Noordzeekanaal, nieuwe waterweg, Waal, Westerschelde, Schelde-Rijn kanaal, kanaal Gent-Terneuzen heb je vaarbewijs II nodig. Eerst weten waar je over praat en dan pas brullen. Oké?

  reageer
 • Wilm

   

  Heel raar. De grootste plas water van Nederland...

  reageer
 • Jeroen

   

  En dat is dan weer niet juist Frenky. Nameljk voor het IJsselmeer heeft u, indien u vaarbewijsplichtig bent, het Klein Vaarbewijs II nodig. En met een boot kleiner dan 15 meter en niet sneller varend dan 20km/u ben je niet vaarbewijsplichtig en hoef je dus op het Ijsselmeer niet in het bezit van VB II te zijn

  reageer
 • Joop

   

  Lekker oud nieuws. Dat staat zelfs op een heel oude wandkaart van de lagere school die ik net even heb bekeken.

  reageer
 • Frenky

   

  Dat is niet waar. Op het IJsselmeer heb je vaarbewijs II nodig.. daar mag je niet zomaar varen met de bootjes die je noemt. Op de Randmeren wel.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Lees even goed, "Tussen 2008 en 2014 zijn daar vier mensen om het leven gekomen". Dus 2015 is nog niet meegenomen in de statistieken.

  reageer
 • Ret

   

  Zijn in december ook twee omgekomen op het IJsselmeer bij Lemmer.Aantal komt dus op 4.

  reageer
 • Dick

   

  Grootste probleem hierin is de pleziervaart. Daarin is het grootste probleem weer terug te vinden in gebrek aan kennis en gebrek aan regel kennis. Iedereen kan met een boot die kleiner is dan 15m en minder hard kan dan 20km/u het IJsselmeer op. Zonder enige kennis van zaken. Terwijl alles wat sneller is dan 20km/u of groter dan 15m een vaarbewijs moet hebben. Compleet verkeerd, juist die mensen die met het kleine spul het water op gaan zorgen voor de problemen. Overschatten zichzelf en onderschatten het IJssel- / Markermeer. Ergo, de regels voor het vaarbewijs moeten aangepast worden. Elke boot van 4m of groter en een motorvermogen meer dan 4pk een vaarbewijs.

  reageer
 • Joep

   

  T is niet voor niets een zee (zuiderzee)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert