Voorsterbos bouwput door aanleg natuurlijke oevers

KRAGGENBURG
Graafmachines rijden af en aan in het Voorsterbos bij Kraggenburg om natuurvriendelijke oevers aan te leggen langs de Zwolse Vaart. In totaal wordt in het bos 136.000 kubieke meter grond afgegraven.

De provincie en Natuurmonumenten zijn in oktober met de aanleg begonnen. Door de oevers minder steil te laten aflopen, kan er bij hevige regenval meer water worden geborgen. De operatie moet in maart zijn afgerond.

De ontwikkeling is volgens Rutger de Vries van Natuurmonumenten ook goed voor de natuur. Vissen leggen door de aanwezigheid van riet en waterplanten makkelijker eieren en dat trekt meer vogels aan. Natuurmonumenten hoopt dat het ook een aantrekkelijk leefgebied wordt voor otters.

reacties (4)

 • Wim

   

  Gisteren gewandeld in het Voorsterbos bij Kraggenburg.
  Wat een puinhoop. Hoef ik niet meer heen.

  reageer
 • Hennie van de Burgeal (zangeres Linkelady )

   

  De oevers stijler maken voor een betere waterafvoer! ZE sporen gewoon niet! Waarom zijn ze dan al vanaf - ieder geval - het jaar 2000 bezig met VERNATTEN??? Overal waar natuur monumenten bezig gaat, wordt het een grote rotzooi! Het Voorsterbos, Kadoelerbos, Waterloopbos en Schokland zijn allen een grote Puinbak! Ze zijn goed in twee dingen: verkwanselen van subsidie, welke ze krijgen uit de pot van de landbouw (???) en de natuur naar de bliksem helpen! Luister maar eens goed naar de BOERENBLUES die ik in 2005 (al) heb geschreven. GA daarvoor maar YouTube en typ in zoekvenster HENNIE VAN DE BURGWAL en daarin zing ik al duidelijk hoe ik over dit soort idiote capriolen denk! 😈

  reageer
 • Danny

   

  Ik weet het niet zeker hoor, maar dat prachtige bosgebied van u is ooit ook aangelegd door mensen. 75 jaar geleden was er namelijk alleen maar water. Dus het er nu een puinhoop is komt echt wel weer goed.

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Het zal goed zijn voor de natuur volgens de deskundigen, maar het breekt je hart als je nu de puinhoop ziet die er van dit eens prachtige bosgebied gemaakt wordt. Met recht de mens aan het werk!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert