BouwEXPO met kleine huisjes in Homeruskwartier

ALMERE
De BouwEXPO met Tiny Houses die Almere wil organiseren, wordt in het Homeruskwartier in Almere Poort gerealiseerd. Dat maakte wethouder Tjeerd Herrema donderdagavond bekend op de Politieke Markt.

Daarmee werd inspreker Harald Brouwer, die een restaurant heeft naast de Homerusmarkt, op zijn wenken bediend. Hij vroeg de gemeenteraad de mini-huisjes dichtbij de markt neer te zetten zodat er meer reuring in het gebied zou komen. Ondernemers in het gebied hebben het volgens hem moeilijk om het hoofd boven water te houden.

De gemeente wil de BouwEXPO de komende twee jaar houden. In het gebied worden zo'n 25 kleine, duurzame huizen gebouwd waarin mensen kunnen wonen. Er is nog geen definitief ontwerp, daarvoor wordt een prijsvraag uitgeschreven. Tijdens de expo kunnen geïnteresseerden kijken hoe de Tiny Houses eruit zien en daarna blijven de woningen staan.

reacties (5)

 • SB

   

  Dat is voor ons (oudjes) een prima oplossing. Ik wil er een.

  reageer
 • We worden aan het lijntje gehouden, 3x raden voor wie het zijn.......

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, echt niet. Je ziet de spoken waar je ze wil zien.

 • ron

   

  mooi dat dit experiment doorgaat. (wat mij betreft liever een dergelijk plan tegenover mijn huis dan de plannen die de gemeente nu in petto heeft tegenover mijn huis) (ik zie ook al niet wat er mis is met een vakantiepark)

  reageer
 • piet

   

  Ach, het gaat hier helemaal niet om het ECHT aanpakken van bijvoorbeeld woningnood of wachtlijsten, maar puur om IMAGE.

  reageer
 • Dirk2

   

  De ene camping moet wijken met geweld en de andere wordt met bravoure opgericht. Typisch PvdA geluiden... Tiny Houses, ga eens bij CenterParks kijken of op het gemiddelde vakantiepark! Wat een onzin is dit!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert