BouwEXPO met kleine huisjes in Homeruskwartier

ALMERE • Do 7 januari 2016 | 22:16 • Donderdag 7 januari 2016 | 22:16
De BouwEXPO met Tiny Houses die Almere wil organiseren, wordt in het Homeruskwartier in Almere Poort gerealiseerd. Dat maakte wethouder Tjeerd Herrema donderdagavond bekend op de Politieke Markt.

Daarmee werd inspreker Harald Brouwer, die een restaurant heeft naast de Homerusmarkt, op zijn wenken bediend. Hij vroeg de gemeenteraad de mini-huisjes dichtbij de markt neer te zetten zodat er meer reuring in het gebied zou komen. Ondernemers in het gebied hebben het volgens hem moeilijk om het hoofd boven water te houden.

De gemeente wil de BouwEXPO de komende twee jaar houden. In het gebied worden zo'n 25 kleine, duurzame huizen gebouwd waarin mensen kunnen wonen. Er is nog geen definitief ontwerp, daarvoor wordt een prijsvraag uitgeschreven. Tijdens de expo kunnen geïnteresseerden kijken hoe de Tiny Houses eruit zien en daarna blijven de woningen staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel