Wethouder: mantelzorger moet ook aan zichzelf denken

ALMERE • Do 7 januari 2016 | 22:40 • Donderdag 7 januari 2016 | 22:40
Het is van belang dat Almeerders die mantelzorg verlenen beter geïnformeerd worden over hoe de gemeente ze kan ondersteunen bij dat werk. Dat benadrukte wethouder René Peeters donderdagavond op de Politieke Markt.

Mantelzorgers zijn mensen die zorgtaken uitvoeren voor hun naaste familie of vrienden. "Veel mensen doen dat vooral uit liefde voor hun man of vrouw, en staan niet zo stil bij zichzelf. Op enig moment komt er een moment dat ze tegen de muur lopen en overspannen raken. Dat willen wij heel graag voorkomen," zegt Peeters.

Daarom roept de wethouder mantelzorgers op om gebruik te maken van voorzieningen en regelingen die de gemeente heeft. Zo is het mogelijk dat het werk van een mantelzorger tijdelijk door iemand anders wordt overgenomen. Dit om overbelasting te voorkomen.

Mensen die mantelzorger zijn, kunnen via bijvoorbeeld de huisarts of website van de gemeente aan informatie komen over de beschikbare regelingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel