Wethouder: mantelzorger moet ook aan zichzelf denken

ALMERE
Het is van belang dat Almeerders die mantelzorg verlenen beter geïnformeerd worden over hoe de gemeente ze kan ondersteunen bij dat werk. Dat benadrukte wethouder René Peeters donderdagavond op de Politieke Markt.

Mantelzorgers zijn mensen die zorgtaken uitvoeren voor hun naaste familie of vrienden. "Veel mensen doen dat vooral uit liefde voor hun man of vrouw, en staan niet zo stil bij zichzelf. Op enig moment komt er een moment dat ze tegen de muur lopen en overspannen raken. Dat willen wij heel graag voorkomen," zegt Peeters.

Daarom roept de wethouder mantelzorgers op om gebruik te maken van voorzieningen en regelingen die de gemeente heeft. Zo is het mogelijk dat het werk van een mantelzorger tijdelijk door iemand anders wordt overgenomen. Dit om overbelasting te voorkomen.

Mensen die mantelzorger zijn, kunnen via bijvoorbeeld de huisarts of website van de gemeente aan informatie komen over de beschikbare regelingen.

reacties (3)

 • Barbara

   

  Ook deze man staat niet met open ogen in deze tijd, een volgende in de reeks die denkt iets verzachtends te hebben uitgevonden dat GEEN hout snijdt. Om mantelzorg te willen/kunnen leveren heb je professionals nodig.Geen halfbakken thuisverzorgenden die zelf ook op hun laatste benen lopen.

  reageer
 • Jan

   

  Je moet maar het lef hebben als wethouder om zulke dingen te durven zeggen. Regelingen voor mantelzorgers, maar wel de thuiszorg wegsnoeien, zodat de mantelzorgers overbelast raken. En kom dan niet aan met, dit is Haags beleid, want het is geheel willekeurig hoe gemeentes hiermee omgaan.

  reageer
 • Hans

   

  Het is gewoon schandalig dat er überhaupt mantelzorg nodig is! Iedereen betaalt zich blauw aan ziektekostenverzekering, maar als je hulp nodig hebt dan zijn ze niet thuis. Mijn buurman kan niet zelfstandig naar het toilet en wordt geholpen door zijn schoondochter en kleindochter, ze doen het met liefde maar hij schaamt zich kapot. Hij wil later niet herinnert worden als de opa die ze zijn billen moesten afvegen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert