Gemeentegids niet meer huis-aan-huis verspreid

LELYSTAD
Lelystad is gestopt met het huis-aan-huis verspreiden van de gemeentegids. Volgens de gemeente is de belangrijkste reden dat de gids in zijn geheel digitaal beschikbaar op het internet. Ook zijn er apps voor smartphones en tablets. De gemeente heeft daarnaast het milieu- en kostenaspect meegenomen in de keuze de gids niet langer huis-aan-huis te verspreiden.

Voor de mensen die geen internet hebben heeft de gemeente 6.000 exemplaren van de gids laten drukken. Die zijn af te halen in het stadhuis en bij de acht wijkinfopunten van Welzijn Lelystad. Ook in de bibliotheek, het ziekenhuis en het Agora theater zijn ze beschikbaar.

Almere en Noordoostpolder hadden de boekjes al langer uit de roulatie gehaald. Dronten, Zeewolde en Urk verspreiden de gemeentegidsen nog wel huis-aan-huis.

reacties (5)

 • ron

   

  goed voorstel maar dan een heel simpel boekje met de meest relevante instellingen en geen bedrijvengids

  reageer
 • frits

   

  Ja, mee eens. Een digitale gemeentegids is onzin. Dan kun je beter echt internet gebruiken. Alle informatie over de gemeente, verenigingsleven, zorginstellingen, verkeer en parkeren, bedrijven, e.d. is gewoon op internet te vinden.

  reageer
 • Barbara

   

  Zorg als Gemeente dat je de Thuiszorgmedewerkers een aantal van die gidsjes mee geeft. Dan hoeven de zorgbehoevenden die het huis niet uit kunnen, geen computer kunnen bedienen of er geen in huis hebben niet iemand op te snorren die dat voor ze gaat ophalen bij een Welzijnsinstelling. Gemeente weet precies met wie ze zaken doen op het gebeide van Thuiszorg. Is denk ik kleine moeite..

  reageer
 • ron

   

  ik heb n.a.v. dit bericht eens gekeken op de digitale gemeentegids van Almere. ..... mensen wat een ramp .... totaal zinloze info die je veel makkelijker op de pagina van Almere zelf kan vinden. mijzelf opgezocht blijken daar gegevens te staan van denk 20 jaar geleden oid ver achterhaald andere bedrijven gezicht ... stuk voor stuk met non informatie. Op google vind je het sneller en veeeeeel malen uitgebreider en actueler. misschien leuk voor de redactie OFL hier eens eigen onderzoek naar te doen en vragen over te stellen bij de gemeente dat zij samenwerken met zo'n nonproduct. moeten wij als burgers daar nu ook nog voor betalen? zo ja hoeveel? of krijgt de gemeente hier geld voor ? NB als ik doorklik ik de bij mij vermelde website staat er zelfs "geblokkeerd gevaarlijke website" maar die site bestaat niet eens. ben je klaar mee als iemand op deze wijze tegen je aan loopt

  reageer
 • Gerrit

   

  Groot gelijk. Heb de gids nog nooit gelezen. Ging altijd direct bij het oud papier.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert