Schoenenwinkels Scapino ook failliet verklaard

FLEVOLAND
De winkels van schoenenketen Scapino zijn vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Maastricht. Alle filialen en de webshop van Scapino blijven voorlopig open. Ook het ruilen van artikelen blijft mogelijk.

In Flevoland zijn zeven filialen. Scapino heeft landelijk ongeveer 2000 werknemers. De curatoren zeggen nog in gesprek te zijn met een aantal partijen over een mogelijke doorstart.

Eerder deze week vielen ook al schoenenwinkels Dolcis, Invito, Manfield en PRO Sport om. Alle ketens vallen onder hetzelfde moederbedrijf Macintosh.

reacties (14)

 • Jos

   

  Nou beste Karin, weet je waarom die bedrijven stuk gaan? Mensen passen in een schoenwinkel de schoen die zij willen hebben en weten zou de juiste maat, kopen niets, maar als ze thuis zijn zoeken ze online waar die goedkoper zijn, dat scheelt al snel tien euro. Zalando maakt nog steeds geen winst, puur om nu de goedkoopste te zijn en schoenwinkels failliet te laten gaan. Is dat gelukt dan wordt alles wat duurder en maken ze de komende jaren flink winst. Wie weet openen ze dan ook nog een paar echte zalando schoenen pas winkels.

  reageer
 • Ikke

   

  Maar als ze ook nog winkels door het hele land moeten onderhouden / betalen, zijn dat wel extra kosten die een webshop niet heeft. Dat is vaak maar 1 pand

  reageer
 • Ikke

   

  Ik denk dat het niet de voornaamste reden is. Wat dacht je van internet verkoop. Steeds meer mensen zullen via internet kopen, omdat dit veel goedkoper is dan in een "normale" winkel

  reageer
 • Trudy

   

  Het probleem van de schoenenzaken komt denk ik door de webverkoop. Met name in het duurdere segment. Van vriendinnen weet ik dat ze naar de winkel gaan om schoen, model en maat uit te kiezen/proberen en dan thuis op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder van het gewenste model. Bij Scapino kan ik me dat eigenlijk niet voorstellen want daar zijn de prijzen al veel lager dan bij de concurrentie, het zal wel met het faillissement van de holding te maken hebben, want met Scapino is volgens mij niet veel mis!

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Scapino failliet. Wie volgt? De Nederlandse bevolking verarmt in rap tempo, en dat veroorzaakt de omzetdaling van juist dit soort winkels. De oorzaak is niet de waarschijnlijk aantrekkende economie, maar de steeds hoger wordende zorgverzekering kosten, stijgende huren, hogere btw, lagere toeslagen, vul het rijtje zelf maar verder aan. De Scapino klant heeft geen geld meer om bij Scapino te besteden...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystedeling

   

  Zeker nog nooit op internet gekeken ! Scapino heeft gewoon een webshop waar je schoenen kan bestellen, Scapino is gewoon met de tijd meegegaan..

  reageer
 • ik

   

  Ik weet niet hoe het nu is (ben er al eventjes niet geweest) maar ze verkochten er ook ergonomische schoenen hoor! Goede merken (en dan bedoel ik niet de sportmerken, die ze ook verkopen).

  reageer
 • online

   

  Dit is zeker niet de schuld van Rutte of de politiek!! Het is puur de schuld van deze ouderwetse ondernemers. Alle winkels die nu en in het recente verleden failliet zijn gegaan hebben allemaal stil gezeten en zijn niet meegegaan in de moderne online verkoop wereld. En stilstand is achteruitgang. Zie hier het bewijs!!

  reageer
 • jammer

   

  zo gaat alles kapot in Nederland en lelystad

  reageer
 • Rob

   

  Ben er nog nooit geweest, van horen zeggen dat ze daar alleen maar plastic schoenen verkopen en andere goedkope meuk. Daarmee win je de oorlog niet en om die reden zullen er meer ketens over de kop gaan. Die lieden kunnen nooit maar nooit winstgevend worden.

  reageer
 • ron

   

  en rutte maar zeggen dat het goed gaat met de economie de ene na de andere winkel of bedryf gaat failliet

  reageer
 • Karin

   

  maar wie koopt er nu schoenen via internet....je wilt ze toch passen en meestal zien ze er leuk uit maar zitten ze voor geen meter! Voor jonge meiden met makkelijke voeten is het misschien wel wat, maar voor wat moeilijker voeten ga ik toch liever winkelen. Zal echt de gewone schoenenwinkels gaan missen...jammer!!!!

  reageer
 • drontenaar

   

  Het gaat zeker heel goed met de economie!! Maar heel veel mensen kopen schoenen online bv. Zalando. Winkels als scapino zijn niet meegegaan met de tijd. Zitten te wachten tot de klanten binnenkomen. Nu zijn ze allemaal te laat!!

  reageer
 • RD

   

  Triest, het ging toch weer goed met de economie ? Wat is de volgende keten die falliet gaat, de Hema, Blokker ? Weer een hoop mensen zonder werk.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert