Taallessen vluchtelingen in bibliotheek

LELYSTAD
Vluchtelingen in Lelystad kunnen vanaf nu taallessen krijgen in de FlevoMeer bibliotheek. In samenwerking met vrijwilligers van Welzijn Lelystad worden daar lessen Nederlands gegeven aan vluchtelingen die de taal willen leren.

In kleine groepjes kunnen ze oefenen. Het gaat om mensen die het Nederlands nog helemaal niet machtig zijn.

De eerste lessen in de bibliotheek zijn vrijdag al gegeven.

reacties (14)

 • Flevoburger

   

  Helemaal top dat uw zoon goede begeleiding heeft gehad! Er zijn er echter genoeg die dit niet krijgen. Nogmaals , ik heb niets tegen vluchtelingen / asielzoekers! Dat ouders geen tijd hebben zie je helaas steeds vaker. En dat komt door ons , mede door de overheid / VVD beleid aangewakkerd streven voor meer en meer. Het punt waarom ik reageer heeft te maken met dat we een hele groep in de maatschappij jarenlang willens op achterstand hebben gezet en nu ineens allemaal de brave jongen gaan uithangen en als daar dan een kritische noot over geschreven wordt dan word je meteen afgeserveerd als Wilders / PVV aanhanger en dar kan ik heel slecht tegen.

  reageer
 • lelystad

   

  Mijn zoon heeft zelf dyslexie en ruim 40 uur dyslexiebegeleiding gehad door een Orthopedagoge van Zienindeklas. Dus er word aan de taal/spellingsachterstand wel wat gedaan. Mijn zoon heeft in die 40 uur extra begeleiding een sprong in lezen taal en spelling gemaakt van M5 naar M7 dus het kan wel! Dit komt mede ook doordat wij als ouders hem bleven stimuleren om te blijven oefenen en te lezen. En dat is het probleem" de ouders" want die zijn te beroerd hun kind te helpen. Daar kun je deze asielzoekers niet op afrekenen! Op peuterleeftijd beginnen met voorlezen hebben de ouders geen tijd voor want ze hebben de hele dag gewerkt. Maar voorlezen is ohhhh, zo belangrijk voor de verdere spraak en taalontwikkeling van een kind voor de rest van zijn of haar leven!

  reageer
 • lelystad

   

  Waar haal jij die 4611 euro vandaan? Uit de media zeker! De vluchtelingen krijgen echt geen 4611 euro per maand per persoon hoor. Er ging een bericht met dit bedrag rond op facebook google dit bericht eens op internet dan zul je zien dat het hier om een HOAX ging. Een nepbericht dus!!!!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  (ik ben zelf werkzaam in het speciaal onderwijs dus spreek gewoon vanuit de praktijk. ) Het zijn juist veel kinderen vanuit de onderkant van de samenleving die extra ( waar al jarenlang keihard op bezuinigd word omdat het geld er niet meer is? ) ondersteuning nodig hebben. Het zijn veelal kinderen met een allochtone achtergrond die , als we destijds echt hadden ingezet op integratie, een eerlijker kans in onze maatschappij hadden gehad. Begrijp mij goed , er is niets mis met extra ondersteuning voor vluchtelingen maar we hebben de afgelopen decennia grote groepen van de huidige bevolking op allerlei gebieden flink in de kou laten staan. Juist dat laatste is volgens mij de reden waarom veel mensen er een probleem mee hebben hoe we nu omgaan met het hele vluchtelingenvraagstuk. Wat denk je bijvoorbeeld van mensen die al jarenlang op een wachtlijst staan voor een woning en nu zien dat er ineens dus WEL woningen beschikbaar zijn? enz enz.

  reageer
 • Tineke joffer

   

  Weet je dat er 2 vrouwen waren die al 2 weken geen winter jas hadden! Dat de kinderen zich vervelen omdat ze geen speel goed hebben. Vreemdeling, geen geld, kou, een klein kamertje, een heel klein beetje kleding, Het zijn niet allemaal geluk zoekers!!! Jij zou echt niet met ze willen ruilen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lelystad

   

  Krijgen deze kinderen die hier onder de armoedegrens leven niet gewoon Nederlandse les op school? Die hebben daar geen vrijwilligers nodig! Weesblij dat deze mensen de wil tonen om onze moeilijke taal te leren! Zouden ze dat niet doen dan is het ook niet goed.

  reageer
 • Hardwerkende Nederlander

   

  Zonde van gemeenschaps geld beetje vluchtelingen de taal leren. Kunnen ze hier natuurlijk blijven. In plaats van dat het naar eigen volk gaat wat naar mijn mening hoe meer recht op heeft dan een (asiel) (vluchteling) /gelukzoekers Ze krijgen 4611 euro per person per maand en alles s wordt ook nog voor ze betaald en dan nog zeiken... Tijd voor verandering hier

  reageer
 • Weer een teken, die vertrekken nooit meer, wat de regering ook blijft zeggen dat ze weer terug gaan. Ik geloof er niks van ze blijven gewoon hier.

  reageer
 • Bb

   

  Laten we ze helpen terug te gaan ,dan ben je pas goed bezig .Het kost al te veel .

  reageer
 • Willem D

   

  Laten eerst eens kijken of ze wel mogen blijven .Het is anders zonde van de tijd en geld

  reageer
 • Marijke

   

  Ze willen het ook. Echt waar. Misschien verrast het je, maar ze willen het heel graag.

  reageer
 • Flevoburger

   

  en nu wachten op vrijwilligers die de Nederlandse kinderen die hier onder de armoedegrens opgroeien als vrijwilliger gaan bijstaan....... Of is dat niet hip genoeg?

  reageer
 • Moet dat echt???

   

  Hoezo taal leren???? Die gasten moeten ALLES nog leren!!! Het zijn niet alleen analfabeten maar ze zijn meestal primitiever dan een ezel.. Handen vol geld kost het ons om hier fatsoenlijke burgers van te maken... Er is een betere oplossing, vraag het maar aan de gewone man op straat. Niet voor niets hebben waait er over 3 a 4 maanden een totale andere politieke wind door ons land... En daar ben ik ook niet zo blij mee!!!

  reageer
 • LuRe

   

  Taal willen leren ??? Als ze zo graag hier in Nederland willen zijn MOETEN ze de taal leren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert