Straatpraat: Het theorie-examen moet simpeler worden!

EMMELOORD
De afgelopen tijd zijn veel minder mensen geslaagd voor het theorie-examen voor hun rijbewijs. Het CBR kan niet zeggen wat de oorzaak is, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de andere manier van vragen stellen.

In 2001 slaagde 55 procent van de theoriekandidaten. Nu is dat nog maar 42 procent.

Wij vroegen in Emmeloord of het theorie-examen daarom makkelijker gemaakt moet worden.

reacties (8)

 • Examens nog strenger maken ook het afrijden, scheelt weer een hoop kamikaze piloten hier, het zijn vooral die getunde Honda's en een klere herrie wat die dingen maken. En niet normaal hoe dat over de hoge ring en in de stad rijd. Dus moeilijker en net zoals bij de motoren sommige auto's en modellen verbieden bij beginnende auto bestuurders. Bij de motorfietsen kan het ook dus waarom bij auto's niet regering !!!

  reageer
 • Mariska

   

  Ik vind dat het theorie-examen niet makkelijker gemaakt moet worden. En waarom? Nou, omdat er al genoeg jongeren vanaf ongeveer 18 jaar de meest gevaarlijke rijstijlen hebben, en ik me soms afvraag hoe deze (vooral) jongens uberhaupt hun rijbewijs gehaald hebben. Toch zit het ook tussen de oren, want men wordt ook heel vaak opgefokt door de vriendenkring. Hiermee wil ik maar 1 ding zeggen: laat je NIET beinvloeden door anderen en ga je eigen weg.

  reageer
 • sissi

   

  het moet niet makkelijker worden gemaakt wij hebben een zoon die moeilijk kan leren komt van speciaal onderwijs en heeft alles in 1x gehaald theorie,tussentijdse toets en rijbewijs het ligt gewoon aan jezelf als je zakt gewoon goed leren.

  reageer
 • jan

   

  Moet helemaal niet simpeler moet je beter je best doen

  reageer
 • Bart

   

  In september ook in 1 keer geslaagd. Je hoeft niet eens zelf hard te leren, sommige rijscholen geven ook klassikaal les inclusief oefentests. Hoefde zelf thuis niet meer te leren (al zal dat voor anderen misschien wel moeten, afhankelijk van hoe je die oefentests doet :-) )

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mirjam

   

  Allebei mijn dochters zijn in 1 keer geslaagd voor hun theorie-examen, je moet het gewoon goed leren. Daar mankeert het bij de meesten aan.

  reageer
 • Meer decipline SVP

   

  Helemaal niet mee eens, het wordt als maar drukker op de weg... Alles wordt tegenwoordig ondermijnt, kijk maar naar de winkeliers, een middenstands-diploma is niet nodig, een vakbekwaamheids certificaat is overbodig, van een bewijs van goed gedrag hebben ze nooit gehoord... Alles en iedereen kan een bedrijf beginnen zonder ervaring... Over de politiek wil ik het helemaal niet hebben, daar zitten alleen maar brandhout!!!

  reageer
 • IK

   

  Nee, de vragen moeten niet simpeler worden, het verkeer is een te ernstige zaak om de regels niet te moeten leren. Programma;s als stop politie en de slechtste chauffeur bewijzen dat het zeer slecht gesteld is met de theoretische kennis van de verkeersdeelnemers. Ben dan zelf ook een voorstander van een verplichte nascholingscursus bij elke keer dat je rijbewijs wordt verlengt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert