"Terugverhuizen van de bieb is noodzakelijk"

ZEEWOLDE
Het terugverhuizen van de bibliotheek naar het oude pand aan de Kerkstraat in Zeewolde is noodzakelijk. Dat zegt directeur Jan Gommer van de Flevomeer Bibliotheek. De organisatie heeft met de gemeente afgesproken om kleinere en goedkopere huisvesting te zoeken.

In 2006 verhuisde de bibliotheek van de Kerkstraat naar het Ravelijn. Dat de bibliotheek weer terug verhuist is een toevalligheid volgens Gommer. Het levert een besparing op van 250.000 euro. Dat er nu twee keer verhuist gaat worden kon tien jaar geleden niet voorzien worden, zegt de directeur.

Door de verplaatsing naar de Kerkstraat moet koffiehuis de Oude Bieb het pand verlaten. Het is nog niet duidelijk of er een nieuwe locatie is gevonden.

reacties (6)

 • Kees

   

  De kans bestaat nu dat de Oude Bieb mogelijk met hun activiteiten gaat stoppen. Al tijden is er sprake van minder belangstelling voor de oude bieb.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Kijk eens hoe leeg de schappen met boeken zijn en hoe vorstelijk ruim alles is opgesteld. Zonder enige kennis van zaken kan iedereen snappen dat hier veel geld achteraan moet worden gegooid.

  reageer
 • Ron

   

  Eén van de redenen om te verhuizen destijds, was de gebrekkige klimaatbeheersing in die vreselijk lelijke bunker. Boeken zouden er erg onder te lijden hebben want het was 'niet warm te stoken'. En nu opeens, zoveel jaar later, heeft dat probleem zich zomaar opgelost? Of is dit een bijkomend voordeel van de zachte winters? :-)

  reageer
 • Sjaak de

   

  Het geschonkene van de RIJP is door de gemeenteraad verdonkeremaand door het te verpatsen omreden het te klein was? Constructie komt mij bekend voor grote vastgoed magnaten zijn jaren geleden via de VVD geïnfiltreerd in de gemeenteraden, is in heel Nederland het geval. Succes Nederland! Hier in Emmeloord loopt het inmiddels leeg qua nijverheid de kleine ondernemingen op de lange nering kunnen hun broek niet meer omhooghouden dankzij de exorbitante huren van de grote vastgoed eigenaren. Gewoon alles failliet laten gaan en daarna deze bandieten onteigenen en opnieuw beginnen de samenleving in te richten zonder deze monsters.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Rob, je stem laten horen in Zeewolde staat gelijk als een doofstomme ezel. In Zeewolde worden dingen gedaan zonder inspraak. Luisteren naar bewoners... Helaas ook niet. In deze gemeente geldt het recht van de sterkste, in dit geval het geld over de balk smijtende gemeenteraad met Gorter als bankburgemeester. En we zijn er nog lang niet!! Wat eens een mooie rustige gemeente was.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Goedkope motivatie, hier is sprake van een enorme blunder en een gigantische kapitaalvernietiging. Deze directeur kan wat mij betreft incl. De Gemeenteraad hun biezen pakken. De oude bieb koste destijds helemaal niets en is door de rijksdienst van ijsselmeerpolders volledig betaald maar de bieb moest zonodig groter gehuisvest worden met als resultaat een leeg duur gebouw die aan geen hond verhuurd kon worden en nu een bouwval is. Kortom Schande en dit kan niet zonder gevolgen blijven. Zeewolde laat uw stem horen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert