Nieuwjaarstoespraak zonder duidelijke boodschap

FLEVOLAND
Het ontbreekt aan een duidelijke boodschap in de nieuwjaarstoespraken van de Flevolandse burgemeesters. Dat constateert oud-gedeputeerde Laura Bouwmeester, die voor het tv-programma Over Flevoland Gesproken de speeches kritisch tegen het licht heeft gehouden.

Bouwmeester vindt dat de burgemeesters niet optimaal gebruik maken van deze mogelijkheid om zich rechtstreeks tot hun inwoners te richten.

Ze noemt het ook een gemis dat de gemeente Dronten de nieuwjaarstoespraak heeft afgeschaft en vervangen door een interview met de burgemeester.

reacties (20)

 • -Z-

   

  Het is nog beter: de analyse wordt gemaakt door een ... nietszeggend iemand !! Heerlijk al dat niets van OF en de PvdA, het voelt zo heerlijk niets, zo ...eh leeg.

  reageer
 • Drontenaer

   

  Heerlijk, eindelijk iemand die nietszeggende speeches gaat analyseren ! Precies waar de samenleving op het moment op zit te wachten.....

  reageer
 • Dirkkie

   

  Jacob helemaal mee eens!! Mw. Bouwmeester zat alleen haar partij genoten te promoten! Best jammer dat OF haar dit podium geeft

  reageer
 • jacob

   

  Onbegrijpelijk dat deze mensen bij Omroep Flevoland een platform krijgen, niet vanwege het feit dat zij de maatschappij iets zinvols te zeggen hebben, maar alleen vanwege het feit dat zij (ex)bestuurder zijn.

  reageer
 • Piet

   

  Wat is er dwazer dan het volk naar de mond praten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • TjakkA.\/\/.

   

  Het grootste probleem bij bestuurders is dat ze denken dat burgers op hun praatjes zitten te wachten. Deze mevrouw noemt het verdwijnen van een toespraak een gemis, ik kan haar vertellen dat de burger het niet mist, alleen een aantal politieke collega's zullen het missen. De burger ziet liever daden ipv praatjes.

  reageer
 • Marijke

   

  Ik was on de Meerpaal maandag. Vond t wel leuk gedaan. Nieuwjaarstoespraak nieuwe stijl en dan die twee commentatoren uit de bank erbij.. gaf wat luchtigheid in de saaie woorden

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Lezen is een kunst, en een burgemeester verdient aanzienlijk minder dan een minister, en als je het zo goed weet, waarom solliciteer je dan zelf niet?

  reageer
 • Julia

   

  Flevowatcher: U mag het een domme opmerking vinden maar een burgemeester voegt met een nieuwjaarstoespraak niets toe. En net wat U zegt hij/zij wordt geacht zich boven de partijen te staan. Maar of dat gebeurt is vraag twee. Het bevreemd mij dat het burgemeester zijn in alle Flevolandse gemeente geen volledige dagtaak is. Men heeft er aardig wat nevenfuncties bij waar dus tijd genoeg voor is. Als een burgemeester aansprakelijk wordt gesteld zou dit een unicum zijn aangezien alle burgemeesters dit niet afwachten maar uit zichzelf opstappen al dan niet met een ferme gouden handdruk. Ik heb er in ieder geval geen hoge hoed van op.

  reageer
 • Mary

   

  Pfff bla bla bla...burgemeester is fantastisch en heeft het zo druk. Hij/zij kost een hoop geld, krijgt te veel geld en zie je ze in de gemeente? Dacht het niet. Nieuwjaarstoespraak is niets anders dan zieltjes winnen, stoppen met die kletspraat.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  De functie van burgemeester is zoveel meer dan een nieuwjaarstoespraak en een 'digitale' burgemeester kan niet praten, tenzij er een mens achter zit, en kost dus ook gewoon geld. Domme opmerking! Een burgemeester is niet alleen voorzitter van de gemeenteraad, hij vertegenwoordigt de gemeente naar buiten toe in overleg met andere gemeenten, de provincie en het Rijk. Daarnaast is een burgemeester verantwoordelijk voor de politie, brandweer en ambulancediensten bij calamiteiten (rampen) en is uiteindelijk aansprakelijk voor alle gebeurtenissen in een gemeente. De burgemeester is ook bemiddelaar bij grote problemen omdat hij/zij geacht wordt boven alle partijen te staan. Tot slot is de burgemeester het herkenbare beeld van de stad bij evenementen, inderdaad: nieuwjaarstoespraken, het bezoeken van 100-jarigen, het verzenden van felicitaties bij 60-jarige huwelijken, lintjes uitreikingen, dodenherdenkingen en verder alle openbare zaken die in een gemeente plaatsvinden. Je reactie is daarom tamelijk kort door de bocht. Men zou natuurlijk wel kunnen nadenken over een direct gekozen burgemeester, dus door de bevolking, want het blijft handig om 1 aanspreekbaar persoon in de gemeente te hebben die, boven alle politieke kleuren, alle verscheidene belangen en alle verschillende burgers verheven, het zicht heeft op de beste toekomst voor de stad. Dat is een taak die inzicht, wijsheid, charisma en vooral een stevige persoonlijkheid met karakter vereist.....

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Luisteren naar niets vertellende, alleen maar verhullende vertellenden, die het spreekgestoelte ooit hebben veroverd met psychische en vele slimme trucjes en zoek het verder zelf maar uit als gezamenlijk amen’ s! Dat is een allang én sluipend, verwording en degradatie van de definitie over "participatie." Wat is de aanleiding van mijn reageren, en het algemeen heeft een inmiddels breder front beslagen, méér? Meer, dan nét voor het smoren, en dus onverantwoord te láát, als resultaat van medeplichtigheid? Mede dus, de door selectieve onoplettendheid en eigenbelang, mee gelegde 'strik' om onze halzen? Of populair, “Wat is er nieuw?” JC.

  reageer
 • raadsvolger

   

  Richtte Mevr. Bouwmeester zich als lid van Gedeputeerde Staten van Flevoland zich vaak tot de "gewone"Flevolander ?

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Een burgemeester doet "iets" meer dan toespraken, maar een nieuwjaarstoespraak is niet iets waar de burger op zit te wachten, meer op daadkracht en aanpakken van problemen. Helaas denkt de politiek door iets te benoemen het aangepakt te hebben.

  reageer
 • Julia

   

  Een nieuwjaarstoespraak is zoooo ouderwets. Gewoon als digitaal. Het stelt toch niets voor. Nu ik erover denk moet het ambt burgemeester ook afgeschaft worden. Een digitale burgemeester bereikt net zovee mensen in de gemeente. Maar kost niets!

  reageer
 • Barbara

   

  Je zou ook kunnen denken misschien komt er eens iets heel nieuws aan de orde middels zo'n nieuwjaarstoespraak! Zo had b.v de CvK een toespraak kunnen houden namens ALLE burgemeesters van Flevoland en niet alleen voor eigen gehoor, maar gewoon bij Omroep Flevoland live in beeld. Dan had er een hoop gesteggel aan reacties kunnen worden voorkomen eerder deze week omdat de goegemeente niet de hele speech had kunnen aanhoren. Hoofdthema voor ons allemaal is nou eenmaal de vluchtelingen, die hoe je het ook wendt of keert een spiegel zijn voor onze eigen karakters en probleempjes. Waarom zouden we een spiegel de rug toekeren als het ook anders kan? De CvK doet mee aan discussie heeft ie gezegd, en dan heb je dus ook niets meer te verbergen verder. Exclusief er willen zijn voor de een, en de ander gaat aan je voorbij is niet meer aan de orde dan..

  reageer
 • Willem D

   

  Wat moeten ze zeggen dan .Hè we pakken jullie geld lekker af .Of we stoppen de gemeentes lekker vol met vluchtelingen. Dat hoeven ze niet te zeggen dat doen ze al

  reageer
 • Flevoburger

   

  Die nieuwjaarstoespraken hebben hun tijd onderhand ook wel gehad. mooie woorden en hier en daar flink de boel afbranden ten einde je eigen positie omhoog te rommelen. Wat dat betreft kunnen we met z'n allen wat leren van Dhr Leen Verbeek...... De dag na al die toespraken gaan ze gewoon verder met waar ze mee bezig waren......

  reageer
 • Dirk2

   

  En zie daar mw. Bouwmeester......

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Hallo, denk je nu echt dat de burger zit te wachten op een nieuwjaarstoespraak? Natuurlijk niet, loze woorden horen we vaak genoeg. De enigen die er naar luisteren zijn medebestuurders en bobo's die er zelf mee in de picture kunnen komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert