Gemeente Almere sloopt Tikkertjebrug

ALMERE
De afgesloten Tikkertjebrug in het Den Uylpark in Almere Stad wordt in de loop van dit jaar gesloopt. Wandelaars en fietsers kunnen honderd meter verderop gebruik maken van de Hinkelbrug.

In december 2015 zijn diverse dekplanken van de Tikkertjebrug moedwillig vernield, waardoor de gemeente genoodzaakt was om de brug per direct af te sluiten.
 
De Tikkertjebrug stond al op de lijst van zeer slecht onderhouden houten bruggen. In totaal staan daar 24 bruggen op.

reacties (13)

 • Stuurman aan de wal.

   

  De beste stuurlui weten donders goed, wanneer ze wel of niet uit moeten varen.

  reageer
 • Ans

   

  Tja de beste stuurlui staan nog steeds aan wal, volgende gemeenteraad verkiezingen je kandidaat stellen misschien

  reageer
 • Pietje Puk

   

  De gemeente met de slogan "alles kan in Almere" geeft jaren teveel geld uit aan de verkeerde zaken. Nu moeten ze bezuinigen en dat doe ze op deze manier. Achterstallig onderhoud, verkeerde keuzes en groot doenerij. Dat kenmerkt wel zo'n beetje het beleid van Almere. En of ze er van leren ? Nee joh, ben je gek. De Floriade is het laatste voorbeeld. In hun drift om Almere op de kaart te zetten wordt er kwistig met geld gesmeten. Tja, dan blijft er geen geld over. Misschien nog meer handhavers in dienst nemen. Kunnen die misschien voor iedere lullige overtreding een boete uitschrijven. Plukken ze gewoon de burgers om het tekort aan te vullen. Achterlijke gemeente, laten we het daarop houden.

  reageer
 • Pzaal

   

  Sloop die aankomende floriade ook meteen eventjes maar.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Goeie actie van de gemeente in het kader van de kostbare onderhoudsperikelen aangaande deze bruggen, dekplaten vernielen? weg bruggetje weg probleem! Als de kinderen nu eens een vlot bouwden dan kunnen deze de passanten voor een habbekrats over varen, mooi toch?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sofie

   

  Altijd positief die Frits

  reageer
 • ron

   

  Ik vraag me af of jij het wel helemaal begrijpt (c.q. of je weet waar die bruggen liggen) .... Hoe kom je erbij dat de Tikkertjebrug het meest gebruikt is? De Hinkelbrug verplaatsen ? Buiten dat verplaatsen niet zo maar is gebeurt. de maten dan wel exact gelijk moeten zijn (meestal is dat niet zo) en dus veel kost.... Maar dan heeft de veel belangrijker doorgaande fietsroute waarin de Hinkelbrug ligt dus geen brug meer ... wil je al die fietsers laten zwemmen ? (ik heb er vele jaren overheen gefietst dus ik weet wel waar ik het zelf over heb)

  reageer
 • Niels

   

  Begrijp ik nou goed dat er geen nieuwe brug gemaakt gaat worden? Ik snap trouwens niet waarom het nu ineens zo'n groot probleem is dat ze de brug moeten afsluiten. Jaren daarvoor zaten er meerde houten planken los en dat werdt zo nu en dan vervangen.

  reageer
 • steef

   

  die houten brug bij de roeiers vereniging mag ook wel eens een opknapbeurt hebben.richting kemphaan.

  reageer
 • frits

   

  de afbraak van almere gaat er komen in de loop van het jaar , er zal nog wel veel meer gesloopt worden door het huidige beleid van deze gemeente raad.

  reageer
 • ron

   

  135 meter maar begrijpelijk besluit

  reageer
 • Faerie

   

  Kennelijk is de Tikkertjebrug het meest gebruikt. Dat betekent dat dit de makkelijkste en snelste route is. In Almere slaan gebiedsontwikkelaars vaker de plank mis en stellen ze architektuur of idee boven werkelijk gebruik in het aanleggen van wegen, paadjes, bruggen etc. Pas na verloop van tijd kun je zien of er olifantenpaadjes ontstaan of dat bepaalde paden veel of weinig gebruikt worden. Het betekent dat het originele idee van de ontwikkelaars gewoon niet goed was. Verplaatst de Hinkelbrug dan naar de plek van de Tikkertjebrug als meer mensen van die plek gebruik maken. En daarnaast, weer bedankt he, Almeerse vandalen.

  reageer
 • Dikkertje Dap

   

  Waar moet ik nu tikkertje spelen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert