"Geen nieuwe opvanglocaties op komst"

FLEVOLAND
Flevoland komt voor 1 februari niet met plannen voor nieuwe opvanglocaties voor asielzoekers. Dat zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek in de zondageditie van het programma Over Flevoland Gesproken.

Op basis van afspraken die het kabinet eind november heeft gemaakt met provincies en gemeenten, zou iedere provincie voor 1 februari plannen moeten klaarhebben voor 2500 extra opvangplekken.

Flevoland concentreert zich volgens Verbeek op de uitvoering van de bestaande plannen, en is er nog niet op gericht daar boven op extra plekken te creëren.

reacties (10)

 • Dirk

   

  Gaat het hier niet meer over het onderwerp? Lijkt de politiek wel. Graven in een artikel, om een punt te vinden waar je kunt overstappen op de punten die jij wil bespreken cq in het licht wil zetten. Het gaat hier over vluchtelingenopvang. Niet over aanstellingen. Geen nieuwe locaties dus op andere plekken. Wel bouwen op bestaande locaties. Wou dat ze dat ook voor onze eigen bevolking deden. Nee, voor vluchtelingen en als extraatje krijgen we er weer lastenverhoging bij. Welke tekorten? Geef maar weg dat geld. En leg de kosten en overlast maar bij de minima.

  reageer
 • Barbara

   

  Da's waar, wel jammer trouwens, maar voorgedragen worden is net zoiets toch als kiezen? Vrienden voor het leven enz enz..

  reageer
 • Jacob

   

  "Over Flevoland Gesproken" pretendeert een interviewprogramma met hoofdrolspelers uit het Flevolandse nieuws te zijn, maar beschouwt ten onrechte maar een beperkte groep politici/bestuurders hiertoe behorend die hun zegje mogen komen doen. De echte hoofrolspelers zijn natuurlijk alle inwoners van Flevoland die over een bepaald onderwerp iets te melden te hebben. Ook komt het begrip "woord & wederwoord" in het programma niet aan bod. Voorts zou ook op de gasten in dit programma net zo een regelement van orde van toepassing moeten zijn als voor degenen die middels de website een reaktie willen plaatsen. Het is derhalve meer een uitzending in het kader van de Politieke Partijen met geen enkele uiting van enige democratie, derhalve wel prima passend in het Nederlandse bestel.

  reageer
 • Flevoburger

   

  " zal wel jaren discussietijd in beslag nemen voordat er een nieuwe Commissaris gekozen moet worden" De Commissaris van de koning wordt NIET gekozen. Deze wordt aangesteld en daar hebben wij als inwoners van de provincie geen enkele invloed op. ( zeg maar "De EU op kleine schaal" )

  reageer
 • Pzaal

   

  Leugenaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Huizen

   

  Makkelijk praten zo. Eerst al die azc's door de strot duwen en dan weer mooie beloftes doen? Nederland en alle europese landen zijn de invoer van gelukszoekers zat! Het tij is niet meer te keren, en wat er in diverse landen is gebeurd komt hier ook aan de orde. Fatsoen en normen en waarden zijn vreemde woorden voor deze "gasten".

  reageer
 • Barbara

   

  Heer Verbeek wil het opnemen voor zijn burgemeesters, dat zijn de bestuurlijke helden van deze Provincie, en het is de taak van een CvK die deze "hoge" functie omvat daar bescherming c.q leiding aan te geven.Ik hoor nergens, en dat wordt hem ook niet gevraagd, hoe de zorgen die Verbeek zich daar schijnbaar over maakt worden weggenomen middels zijn aanwezigheid. Zij, de burgemeesters, hebben het vaak te verduren middels boze burgers die zich op een of andere manier hun gebrek aan duidelijke info komen uiten. Hoe spreek je die burger dan aan is mijn vraag, hoe ga je met die lieden om? Ga je daar de boze grootmoeder bij uithangen door te zeggen, denk erom, dat mag jij niet doen of zeggen? Vertel ons er over, er zijn geen geheimen, het gaat ons allen aan. Ik zie de lucht voorlopig nog niet opklaren, zal wel jaren discussietijd in beslag nemen voordat er een nieuwe Commissaris gekozen moet worden. Wat betreft de vluchtelingen zal er de aankomende jaren geen stop worden gezet op opvang. Het is immers onvoorspelbaar in welke landen straks de oorlogen het voor het zeggen krijgen, dat kon je net Rutte horen vertellen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het droevige is dat alle "tegenstanders" van het hele vluchtelingenvraagstuk in eerste instantie niet eens zo tegen de opvang van vluchtelingen zijn. Het is het gevolg van decennia lang minachten van de Nederlandse bevolking door de eigen bestuurders cq politici. De bestuurders die er dan weer wel voor zorgen dat zij er zelf warmpjes bijzitten. We gaan straks weer richting 2e kamer verkiezingen, gaan we weer allemaal mooie lege loze beloftes krijgen.....

  reageer
 • Rob

   

  Had ook niet anders verwacht, we hebben er meer dan genoeg.

  reageer
 • Lijkt me ook meer dan genoeg zo....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert