"Winkelen prettiger door verdwijnen bedelaars"

ALMERE • Za 9 januari 2016 | 16:12 • Zaterdag 9 januari 2016 | 16:12
Het verbod op bedelen in Almere maakt het winkelen in het centrum een stuk prettiger. Dat concludeert Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) een jaar na de invoering.

Het bedelverbod werd in januari 2015 ingevoerd, omdat veel Almeerders last hadden van bedelaars. Het ging vooral om het vragen naar geld bij parkeerautomaten en geldautomaten.

Door een handhavingsteam van de gemeente Almere is het afgelopen jaar negentien keer een proces-verbaal uitgedeeld. De bedelaars met een proces-verbaal moesten een boete betalen.

Volgens Ort waren er eerst allerlei types die om euro's vroegen. "Nu zie je die niet meer. Juist door een officieel verbod op bedelen is er nu geen probleem meer. Mensen worden drie keer gewaarschuwd en dan zijn de meesten wel weg. Het is een poosje een enorme plaag geweest, dus de winkeliers zijn heel blij met het verbod."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel