"Winkelen prettiger door verdwijnen bedelaars"

ALMERE
Het verbod op bedelen in Almere maakt het winkelen in het centrum een stuk prettiger. Dat concludeert Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) een jaar na de invoering.

Het bedelverbod werd in januari 2015 ingevoerd, omdat veel Almeerders last hadden van bedelaars. Het ging vooral om het vragen naar geld bij parkeerautomaten en geldautomaten.

Door een handhavingsteam van de gemeente Almere is het afgelopen jaar negentien keer een proces-verbaal uitgedeeld. De bedelaars met een proces-verbaal moesten een boete betalen.

Volgens Ort waren er eerst allerlei types die om euro's vroegen. "Nu zie je die niet meer. Juist door een officieel verbod op bedelen is er nu geen probleem meer. Mensen worden drie keer gewaarschuwd en dan zijn de meesten wel weg. Het is een poosje een enorme plaag geweest, dus de winkeliers zijn heel blij met het verbod."

reacties (22)

 • Moïse

   

  Wat een ongelooflijk stukje onzin van een kale kip kan je niet plukken!!! De boetes doen ze niks en er is er niet 1 minder!!!! Zijn er zelfs weer bij gekomen. Echt totaal verkeerde informatie dit

  reageer
 • Sjaak de

   

  Wij vieren 5 Mei onze vrijheid, een van deze vrijheden is vrijheid te bewegen in het openbaar domein, deze vrijheden mogen beperkt worden door B en W maar dan moet er wel een zeer goede motivatie of noodzakelijke reden aan vooraf gaan daarbij mag het verbergen van maatschappelijk leed niet als reden worden aangevoerd het opmerkelijke wat ik hier aan vind dat er advocaten zich belangeloos aanmelden als het om Wilders gaat maar zodra de overheden de grondwet aan hun laars Lappen deze advocaten zich laven en schurken aan deze overheid.

  reageer
 • Waar is onze commissaris van de koning? Heeft betweter Verbeek voor deze mensen geen oplossing?

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Er is altijd nog de zwerveropvang van het leger des Heils of de Bed-Bad&Brood regeling buiten het normale zorg en uitkeringenstelsel. Maar dit soort lieden houden zich niet aan of hebben geen zin in de regels die ervoor gelden en vallen degenen lastig die wel proberen de (belasting)centjes (ervoor) te verdienen.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik vroeger wel eens wat gegeven. Nu moet ik me verschuilen of heel snel door/-weglooen als ik edn van die bedelaars in Almere Stad Centrum tegenkom. Want ze zien me allemaal als hun persoonlijke pinautomaat. Ik kom ze minstens nog 2 keer per week tegen. Vooral 's avonds als de zogenaamde handhavers al (naar) (t)huis zijn. Ik roep nu als ik tegenkom al hardop : Nee, geen geld!" Want anders gaan ze bij handtastelijk worden. Laats heet me nig eentje omhelst: Die stonk zoooo (naar drank)! BAH! En eentje heeft zelfs zitten achtervolgen zodat ik in een omweg pas naar huis(woon in Stad) durfde te gaan toen ik hem eindelijk kwijt was. Sind ik niets meer geef word ik vaak keihard op straat uitgescholden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak de

   

  Voor de bedelaars geen plaats? Ja net doen of wij in een harmonieuze samenleving leven waar een ieder gelukkig is stelletje hypocriete farizeeërs deze ondernemers, vind zelf dat dit een teken is van verregaande maatschappelijk verval, door zieken ouderen en zwakkeren te laten creperen. Zolang deze bedelaars geen criminele gedragingen vertonen mag je deze niet in hun bewegingsvrijheid beperken lijkt mij, schande.

  reageer
 • Ilona

   

  Nou dan moeten ze eens kijken bij de dirk en aldi want daar bedelen ze nog wel ze lopen gewoon achter je aan

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er staat in de parkeergarage onder de Mediamarkt nog steeds iemand naast de betaalautomaat tegen je aan te hijgen

  reageer
 • jasper

   

  Verbod op verkopen van geloof zou ik meer waarderen Moet me echt inhouden om die mensen niet verot te schelden, weet niet hoelang ik dat nog vol hou, misschien laten ze me met rust na een goede scheldpartij.

  reageer
 • Marjon

   

  Zo zondagavond 19.00 steegje bergerie jawel beetje argessief bedelen door de al eeuwen dakloze soms zelfs agressieve vaste bedelaar .iets verbieden kan maar controleer of neem klachten serieus

  reageer
 • kor

   

  We hebben veel meer last van al die straatverkopers van abonementen etc., gek wordt je ervan! Ik ga echt op sommige dagen met tegenzin het centrum is wordt gemiddeld 5x lastig gevallen vanaf station tot de hema. soms staan er wel 8 van de types. Ik ga soms voor de normale zaken naar almere buiten.

  reageer
 • Uh... zojuist nog door 4 aangesproken in de hal van action en Dirk vd Broek...

  reageer
 • Alex

   

  Dat bedelen al een jaar verboden is! In de stad bij action en Dirk lijkt het wel een ontmoetingsplaats van bedelaars. Dagelijks wordt je daar aangesproken door bedelaars, alcoholisten en drugsverslaafden. Je helpt deze mensen niet met geld geven. Na een paar giften staan de " bedelaars " dan bier te drinken op straat. Biertje in de binnenzak want dan ziet niemand het.

  reageer
 • Joost

   

  In Almere Buiten bedelt er anders elke dag een jongeman met dreads

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Aha, een officieel verbod op bedelen, zal er rekening mee houden als er weer zo'n bedelbrief van de (lokale) overheid in de brievenbus glijdt. Van diezelfde overheid dus die 65 plussers inmiddels berooft van hun opgebouwde pensioen/AOW rechten.

  reageer
 • Pzaal

   

  Bij het station staat veel vaak iemand te bedelen. In de straat van Dirk broek staan er een paar te bedelen. Die Jezus leeft gasten vind ik 100x irritanter!

  reageer
 • reaguurder

   

  oh zijn de bedelaars weg? en er wordt gehandhaafd? niks van gemerkt. zijn er nog steeds en handhaving zie je nauwelijks

  reageer
 • knor

   

  Die bedelaars zijn er nog steeds hoor. In de hal bij de action en de parkeergarages. Maar kan je verzekeren dat ik absoluut geen last van hun heb. Ze vragen netjes of je bijv 50 cent hebt. Als je gewoon antwoord geeft dan laten ze je ook met rust. Heb meer last van die opdringerige gasten die enquêtes willen houden, proefsessies aanbieden en die gasten die je het woord van god willen verkopen. Treed daar tegenop Maar goed Almere heeft nooit geluisterd naar hun inwoners

  reageer
 • michael

   

  Mooi inderdaad en nu nog een verbod voor die vervelende enquête figuren.

  reageer
 • Ron

   

  Heb vele malen meer overlast van die irritante opdringerige straatverkopers, dan ik ooit last heb gehad van een enkele bedelaar...

  reageer
 • Rinus

   

  Niet meer bedelen, dus dan blijft over stelen?

  reageer
 • jo jo

   

  Bedelaars die een geldboete krijgen.. Geestig hoor. Je mag als bedelaar overigens hopen dat je een vluchteling was..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert