Onderzoek of paal in Achillesstraat echt nodig is

ALMERE
De gemeente Almere onderzoekt of het echt nodig is om de Achillesstraat in Almere Poort tijdens de ochtendspits af te sluiten met een paal die uit de grond komt. Dat is wel het plan, omdat de gemeente de fietsstraat, waar automobilisten voorrang moeten geven aan fietsers, onveilig vindt.

Omwonenden voeren actie tegen de afsluiting. Zij zijn bang dat de fietsstraat straks altijd afgesloten wordt voor auto's. Zij willen dat de gemeente de fietsstraat verandert in een gewone straat met een fietspad ernaast. Dat vindt de gemeente te duur.

De komende zes maanden wordt onderzocht of het aantal auto's dat over de fietsstraat rijdt, afneemt en of de fietsers zich veiliger voelen.

reacties (5)

 • Hoe moeten de toekomstige bewoners van het Dettifosspad straks met hun auto weg kunnen rijden? Er is nu geen andere weg, alleen via de Achillesstraat! In februari start de bouw van de eerste appartementen. Was de gemeente dat vergeten?

  reageer
 • Hugo

   

  Bij ons in de straat staat ook zo'n paal maar brommers en motoren gaan er full speed doorheen met alle gevolgen van dien. Dat heeft dus geen nut. Leg allereerst aan alle 4 zijdes een hele flinke drempel en maak duidelijk wie er voorrang heeft, eventueel met gebruik van STOPborden. Dat is ook nog eens veel goedkoper en duurzamer, want die dure palen worden regelmatig krom gereden en zijn ook nog vaak buiten dienst!

  reageer
 • -y-

   

  Beste -z-, dit fenomeen is er niet alleen in Poort maar ook in alle andere stadsdelen. Kind snel met de auto naar school en daarna nog sneller naar iets anders want zijn/haar kind zit toch al veilig op school.

  reageer
 • Ik

   

  En als de scholieren dan netjes achter elkaar fietsen en hun verlichting aan zowel voor als achterzijde aan hebben.

  reageer
 • -Z-

   

  Jammer dat niet begrepen wordt waarom en voor wie en door wie dit speelt. Jonge scholieren gaan met de fiets naar school, heel verstandig. Zij vertrekken op tijd, of moeten hard doorfietsen. Hard doorfietsen kan zonder gevaar als ze een beetje opletten. Ouderen (ouders, werkenden etc) gaan naar hun werk of brengen kinderen weg. Als ze op tijd vertrekken hebben zij de rust te achten voor een oversteek en om netjes de maximum snelheid aan te houden. Als echter HAAST een issue blijkt (door te laat vertrekken of zichzelf heel belangrijk te achten) hebben menen automobilisten ineens het recht te hebben oversteken te negeren, max snelheden te overtreden, onbeschoft snel gehaast op te trekken en zich over tussen te wriemelen, te toeteren en meer gedrag te vertonen dat hun onprettige en gevaarlijke karaktertrekken blootlegd. Juist door die groep (die in Poort overmatig aanwezig blijkt) gaat er een paal in de weg. Gelukkig, zo blijft naar school fietsten leuk en veilig. Laat anderen de klok maar wat eerder zetten !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert