Gemeenteraad wil snel gesprek met Verbeek

URK • Zo 10 januari 2016 | 20:17 • Zondag 10 januari 2016 | 20:17
De gemeenteraad van Urk wil zo snel mogelijk een gesprek met commissaris van de Koning Leen Verbeek. Aanleiding zijn de uitspraken die Verbeek zondag deed in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Verbeek sprak zijn zorgen uit over de manier waarop de politiek op Urk omgaat met elkaar en met complexe dossiers.

Vier van de zes fracties laten Omroep Flevoland weten dat ze niet begrijpen waarover Verbeek het heeft. Complexe dossiers komen in alle gemeenten voor. De raad van Urk acht zichzelf goed in staat om ze aan te pakken.

Het geruzie binnen de raad over het lekken van informatie over het Berechja Collega verdiende eind 2014 geen schoonheidsprijs, erkennen CDA en Unie Gemeentebelangen. Sindsdien zijn de verhoudingen weer normaal en goed.

De fracties vinden het jammer dat Verbeek zijn standpunt via de media heeft verwoord en niet enkele maanden terug tijdens een ontmoeting met de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel