Record voor Nuon-windmolens in provincie

FLEVOLAND
Nuon heeft nog nooit zoveel windenergie opgewekt in Flevoland als afgelopen jaar. Met 18 procent meer energieopbrengst dan in 2014 wordt een record gevestigd.

De echte winst werd gemaakt doordat het jongste windpark, Prinses Alexia, in Zeewolde beter is gaan presteren. Het park had in 2014 nog last van opstartproblemen. Die zijn verholpen, waardoor het nu meer energie levert.

De beste molen van Flevoland staat ook in dit windpark. Het is de R2. Deze molen vangt veel wind en kent weinig uitval.

reacties (7)

 • Kijk

   

  Gelukkig komt al het staal voor de windmolens uit groene bron evenals de gebruikte kunststoffen. En worden ze klimaatneutraal vervoerd en geplaatst en als ze verouderd zijn volledig gerecycled.........

  reageer
 • Knielus

   

  Als er nou ook eens een paar miljard in onderzoek gestoken wordt naar opslag van kernafval ? Er zal vast een oplossing te vinden zijn. Steeds maar jammeren over kernenergie gaat ook eens vervelen.

  reageer
 • schaapjes

   

  Je zou je beter moeten verdiepen. In windenergie zit geen toekomst. Enkel door schaalvergroting heeft men de afgelopen decennia meer MWs uit het concept weten te krijgen. Het rendement blijft treurig beter besteed men het subsidie geld om mensen zonnepanelen te laten installeren op hun woning.

  reageer
 • 13xx

   

  Mooier dan een kerncentrale in de polder

  reageer
 • Keek op de week

   

  Hier gaat het om change... niet meer uitgaan van fossiele brandstof, maar wat de natuur zelf kan leveren zonder ernstige vervuiling. Windmolens zijn voor de 21 eeuw niet meer weg te denken in onze leefomgeving. Wat vroeger was... komt niet terug, dus kijk vooruit. Leer ervan en dit nieuws bevestigd dat wij op de goede weg zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Julia

   

  Het gaat mij ook om de netto winst en als ik de berichten mag geloven vallen die enorm tegen. Overigens is het een afschuwelijk gezicht al die windmolens in de polder.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Meer opbrengst. Maar wat is nu de netto winst in Euro's? En daarbij de subsidie niet meegenomen. Ik ben bang dat dat dan weer tegenvalt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert