Gezamenlijk zwemmen populair bij islamitische vrouwen

ALMERE
Het aantal islamitische vrouwen dat gezamenlijk zwemt in het zwembad in Almere Stad is fors toegenomen. Dat zegt Theo Lambooij van Optisport.

De islamitische vrouwen komen vooral af op het zogenoemde moeder/dochter zwemmen. Dan mogen er geen mannen aanwezig zijn in het zwembad in de Muziekwijk. Het moeder/kind zwemmen (jongens tot 15 jaar mogen ook mee) werd één keer in de maand op vrijdagavond gehouden, maar dat is nu uitgebreid naar elke woensdagmiddag.

Het aantal bezoekers op de woensdagmiddag is volgens Lambooij verviervoudigd, van 15 naar 60.

reacties (27)

 • mary

   

  Een fantastische ontwikkeling. Iedereen moet kunnen sporten. Ik kom ook.

  reageer
 • Gait

   

  Langzaam maar zeker zien we dit soort activiteiten steeds meer en meer. Ten koste van de normale uren en normale Nederlandse gebruiken. En.........op straat zien we het succes van dit soort, tot mislukken gedoemde, integratie politiek!

  reageer
 • .\/\/.

   

  O wat vreselijk. En binnenkort moet jij ook in zo'n jurk lopen natuurlijk. Want moslims hebben al een meerderheid van 5% in Nederland.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ze willen wel in Nederland wonen, ze willen integreren, maar ondertussen willen ze wel afgezonderd worden van alles en nog wat? Right!??

  reageer
 • .\/\/.

   

  Natuurlijk lees ik het nieuws. Maar leg mij dan maar eens uit wat dit uurtje doelgroepzwemmen met kalachnikovs te maken heeft. Toen dit uurtje nog moeder/kind-zwemmen heette hoorde je er niemand over, nu dit uurtje belangstelling krijgt van moslima's is de wereld te klein.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikke

   

  Wat is er gezamenlijk aan het uitsluiten van hele groepen? Zou het niet onderling zwemmen moeten zijn?

  reageer
 • -Z-

   

  In de stad van de vrijheid viert segregatie door Optisport commercieel gestimuleerd hoogtij. Nadenken lijkt in deze kwestie door niemand te gebeuren. Wat een verschrikkelijke manier van denken en je bedrijfsvoering op af stellen. Optisport is duidelijk ver over de grens nu, de heet Lambooij de verpersoonlijking van erger dan erg.

  reageer
 • Me

   

  Als er aan discriminatie gedaan wordt (mensen worden buitengesloten hier) zou het m.i. logisch zijn dat men het zwembad dan ook afhuurt.... Zoveel mensen zoveel wensen... Persoonlijk vind ik het echt heel erg dat op een belangrijke vrije middag (in elk geval voor basisschoolscholieren) een heel zwembad dichtgehouden wordt voor bepaalde doelgroepen (b.v. vaders die met hun kinderen willen gaan zwemmen). Of misschien een eigen zwembad bij de moskee bouwen?

  reageer
 • D.D.

   

  Het vrouwen zwemmen was eerst een keer in de maand op woensdag en daar paste ik mijn agenda voor mijn jongens dan ook op aan. Nu wordt het elke woensdag middag en dat houdt in dat het vrij zwemmen voor mijn oudere zonen nu verleden tijd is op de woensdag middag. dat is toch eigenlijk oneerlijk en triest... mijn zoons kunnen wel zwemmen in Almere Buiten wordt er dan gezegd, ik woon in Muziekwijk en dan is het zwembad in Almere Stad meer voor handen. Nee, ik vind het vrouwen zwemmen geen enkel probleem, maar hou dan ook rekening met andere mensen/mannen die ook vrij willen zwemmen op de woensdag middag, aangezien de scholen dan vrij zijn. Om de beurt zal dan veel eerlijker zijn.

  reageer
 • En hoe zou dat komen denk je?? Kijk en lees je nooit nieuws.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zodra het woord moslim valt zwelt het geloei meteen aan. Wat is Almere toch een vreselijk oord.

  reageer
 • Virgilio

   

  De islamieten zwemmen juist niet gezamenlijk met mannen! Dit is tegenovergesteld aan onze westerse gemengde maatschappij. Alle culturen mengen ook samen behalve de islamieten. Dat ze samen zwemmen is dan ook omdraaien van wat er gebeurd. Het niet mengen van islamieten met de anderen culturen wordt hier verhuld met een leugen. Vormen van leugens noemen zij zelf o.a. taqiyya en moona (google).

  reageer
 • Me

   

  Eh, jongens tot 15 jaar of tot 5 jaar? Kan me niet voorstellen dat jongens boven de 12 jaar (10 jaar misschien wel) daar nog toegestaan zijn als hun lichaam gaat 'rijpen'.... Anderzijds... zo kan moeders hen nog even in de gaten houden ;) heb ze liever daar dan op een 'normaal' zwemuur, met hun machogedrag...

  reageer
 • jkeez

   

  Zullen we dan de ladys night ook maar verbieden 😎

  reageer
 • Jan

   

  En alleenstaande vaders? Die kunnen ook alleen op woensdagmiddag met hun kinderen zwemmen. Juist nu dit soort berichten, terwijl het omgekeerde gebleken is, en al eerder ook, nl dat de lui uit culturen zoals Marokko geen enkel respect hebben voor vrouwen die niet bedekt rondlopen. Tegen wie moeten die islamitische vrouwen nu eigenlijk bschermd worden? Door hun mannelijke (nou ja) cultuur/geloofsgenoten, want die stellen de regels op, niet de vrouwen. En dan gaan wij, vanuit onze vrije westerse cultuur dit gedrag ook nog eens faciliteren. Dat is dus een grote denkfout, onder het motto dat die vrouwen anders niet naar een zwembad kunnen. Is dat dan het probleem van de vrije westerse wereld geworden? Keer het maar eens om, nl, aanpassen of anders jammer dan.

  reageer
 • De Vries

   

  Ze mogen niet zwemmen als er mannen bij zijn. Hun probleem! Laat ze in opstand komen, op deze manier los je het probleem niet op.

  reageer
 • Antje

   

  Wij hoeven ons niet aan te passen aan deze dames .... Zij behoren zich aan te passen in Nederlandse normen. Wij hebben hier ook 'n geloof en ik laat de andere in hun waarde van hun geloof. De woensdagmiddag ging ik met mijn kleinkinderen zwemmen..... Moeten wij nu naar Almere Buiten toe of naar Almere Haven... terwijl ik nu lopend afkan naar het zwembad....

  reageer
 • Kees

   

  Waar lees jij dat een niet gelovige vrouw of een vrouw met een ander geloof niet welkom is?

  reageer
 • Patrick

   

  Nergens wordt gerept over dat dit een middag zou zijn voor islamitische vrouwen. Het is gewoon een ladiesdag. Wat ik wel idioot vind is dat het voor vrouwen van dat geloof is uitgebreid naar elke woensdag. Ik ben het overigens wel met Tsja eens. Em vrouwen worden regelmatig lastig gevallen door deze mensen ook. Dit is niet racistisch of iets dergelijks, maar een constatering van een feit. Ik heb het zien gebeuren namelijk. En niet eenmalig.

  reageer
 • Karin

   

  wat een rare tijd, dan zijn de kinderen de dupe, die zijn woensdagmiddag altijd vrij van school. Dus geen zwemmen voor ze....erg jammer!!!!

  reageer
 • Bart

   

  "Gezamenlijk" roepen ze enthousiast en zeer politiek correct. Tsja dat deden ze ook in Molenbeek. Dat dit anno 2016 nog mogelijk is in Nederland

  reageer
 • Raymond

   

  Weer zo'n voorbeeld van een slechte manier om buitenlanders te integreren. Deze mensen moeten zich aan hun nieuwe omgeving aanpassen en niet andersom. Vragen deze mensen zich wel eens af hoe het zou zijn als zij in de landen terecht kwamen waar deze mensen vandaan komen? Zou daar bij deze mensen indien ze daar woonden het zelfde begrip bestaan? De goedwillende lieden die dit soort activiteiten starten bereiken precies het tegenovergestelde van wat zij willen.

  reageer
 • ron

   

  misschien simpelweg omdat islamitische vrouwen dat graag zo hebben ??? een verbod doortrekken als daartoe geen wens is lijkt me wat krom. maar als de groep groot genoeg is zal het zwembad daar vast invulling aan geven. een zwembad heeft recht aan bezoekselectie te doen op grond van wensen (op voorwaarde dat er voldoende mensen voor zijn). dat dit op woensdagmiddag plaatsvind lijkt me ook nogal voor de hand liggend. je kan moeilijk je kinderen van school houden op andere dagen.

  reageer
 • SJP

   

  Dit is dubbele discriminatie: op grond van geloof en geslacht. Er is toch ook geen blank mannenuurtje die met hun zoons komen zwemmen?.....

  reageer
 • Joop

   

  En dat is dus gezamenlijk !? Ik heb toch mijn twijfels over dit soort goed bedoelde acties Maar ik zal er aan moeten wennen. Hoewel ik geen fan ben van de Mozart uit Venlo zie ik steeds meer dingen die hij voorspelde. Gelijkheid alleen als het uitkomt.

  reageer
 • Tsja

   

  Geen mannen erbij? Waarom mogen Islamitische mannen dan wel bij Westerse vrouwen zwemmen? Stoppen met die onzin.

  reageer
 • anoniem

   

  Dus als je als vader een pappa-dag hebt en met je zoon of dochter op woensdagmiddag wil zwemmen omdat de kids dan toch vrij zijn, heb je dus vette pech in dat zwembad? Raar hoor. Zo'n woensdagmiddag zou juist voor iedereen toegankelijk moeten zijn

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert