Minder schade tijdens jaarwisseling

ALMERE • Ma 11 januari 2016 | 17:45 • Maandag 11 januari 2016 | 17:45
Rond de jaarwisseling is in Almere voor ruim 65.000 euro schade aangericht. Dat is 12.000 euro minder dan het jaar ervoor. Dat meldt de gemeente.

De meeste schade was er bij verkeersborden: 118 borden waren het doelwit van vandalisme. Dat zijn er wel 85 minder dan vorig jaar. Ook viel de schade aan speelvoorzieningen voor kinderen en jongerenontmoetingsplaatsen mee.

De gemeente denkt dat de schade beperkt is gebleven doordat verschillende gemeentelijke diensten goed hebben samengewerkt. Zo voerden Jongeren Veilig Stadshart Almere en de Jongeren Raad Almere vlak voor de jaarwisseling actie tegen vuurwerkvandalisme.
WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • Dick

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Wilco

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Ik vrees bij een totaal verbod op vuurwerk dat er juist nog meer gesloopt gaat worden. En al helemaal als er drank en drugs in het spel. En bovendien zijn er zat vuurwerk doe het zelf knutsel creaties te vinden op het web. Nou, dat is toch helemaal niet zo gevaarlijk toch.

  reageer
 • Dick

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Dit getuigt van weinig denkvermogen bij de reageerder. Of je nu het vuurwerk wel of niet verbiedt, dat zal voor het vandalisme weinig tot niets uitmaken. Drank is hierin een veel grotere component. Vuurwerk zorgt niet voor het vandalisme, dat doen de mensen die het afsteken. Daarbij speelt drank een hele grote rol. Verbied je het vuurwerk dan vinden deze asocialen wel een ander middel om de boel te slopen! Dit soort reacties zijn een oplossing voor het probleem maar lossen het probleem niet op. De oplossing zit hem in gedragsverandering. Dus ook aanspreken op ongewenst gedrag hoort daarbij. Toen ik klein was kreeg ik op m'n kop als ik wat sloopte, tegenwoordig gebeurt dat niet meer.

  reageer
 • Jeroen

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Dus de eerlijke burger moet belasting betalen voor de schade die word aangericht met illegaal vuurwerk, wat al jaren verboden is, maar waar de politie nauwelijks tegen optreed. Dat is nog eens makkelijk de potjes vullen. Maak het consumentenvuurwerk vooral nog duurder. Profblokken uit het buitenland zijn nu al stukken goedkoper, en wanneer dat verschil nog groter word, zullen nog veel meer mensen de overstap maken. De enige oplossing is beter gebruik maken van je opsporingsmogelijkheden. De politie weet dondersgoed welke buitenlandse winkels (voornamelijk poolse) de bekende cobras en dergelijke verkopen, dan moet het niet zo moeilijk zijn om deze winkels aan te pakken. Maar nogmaals, maak het consumentenvuurwerk nog duurder, of verbied het zelfs, en er zullen gouden tijden aanbreken voor degene die hier een centje aan verdienen.

  reageer
 • Bas

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Dit soort reacties getuigen er dus van dat of vuurwerk verboden moet worden of dat er 40% belasting over betaald kan worden. Die stakkers kopen toch voor meer dan 100,- vuurwerk en hebben dus geld zat

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • corine

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  Wat heeft vandalisme met gewoon vuurwerk te maken? Mijn zoon heeft vuurwerk gekocht, afgestoken en weer opgeveegd. Waarom zou hij meer moeten betalen dan jij?

  reageer
 • Deetje

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  65000 euro...niet veel? Hoe ver zijn we gezonken dat we dit niet veel vinden....65.000 euro pffff

  reageer
 • Danny

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  Nog steeds VEEL TE VEEL weggegooid belastinggeld. Ik stel voor dat mensen die vuurwerk kopen daarbij meer belasting gaan betalen. Met dat geld kan er dan worden schoongemaakt en het vandalisme worden hersteld. Op die manier is iemand die geen vuurwerk afsteekt niet de dupe wordt van mensen die met explosieven willen spelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert