Geringe interesse informatie-avond groter azc

ALMERE
Zo'n vijftien mensen hebben zich bij de gemeente gemeld om te praten over de vergroting van het azc in Almere. De gemeente heeft 3400 omwonenden een brief gestuurd waarin de komst van bijna 500 extra asielzoekers wordt aangekondigd. Die komen te wonen in paviljoens die naast het huidige azc worden gebouwd.

De gemeente koos niet voor een openbare informatie-avond, maar geeft omwonenden de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met de wethouder en iemand van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

Naast de vijftien buurtbewoners heeft ook de squashhal een gesprek aangevraagd. De gesprekken zijn dinsdagavond.

reacties (17)

 • Edelweiss

   

  Al mijn kennissen en ikzelf ook staan voor een voldongen feit. Ongevraagd gaat de Gemeente het toch al grote AZC nog verder uitbreiden. Kunnen onze vrouwen en kinderen straks nog veilig over straat en is het 's avonds nog wel veilig buiten? Almere begint al steeds meer een onnederlandse stad te worden, omdat Amsterdam zijn probleemgevallen ook naar de polder afschuift. De pijngrens is al zo ongeveer overschreden en aan de andere kant van de oostgrens brandt al het één en ander. Hoe lang slaapt dit land nog? "Vandaag nog tolerant, morgen vreemde in eigen land!"

  reageer
 • john johan otten

   

  erik,ik wil aziel aan vragen als ex almeerder die nu al bijna 6 maanden in hoogeveen woonachtig is en bij jou mijn tentje opsla in jou tuin die groot genoeg is,en ik van jou gratis eten en drinken krijgt als vluchteling en ex almeerder in jou tuin in mijn drie persoonstent plus een voedselpakket.wat vind je er van,

  reageer
 • Faerie

   

  Dit is echt onzin! De communicatie is echt super belabberd geweest! Het is niet duidelijk geweest dat het een persoonlijk gesprek betrof. Ja ze hadden het over een spreekuur. Maar goed, allemaal nogal vaag. In de brief werd alleen een datum benoemd, geen mogelijke tijden en geen locatie! Kennelijk is het echt een persoonlijk gesprek dus. Ik heb me opgegeven en dat is me NU pas duidelijk uit DIT bericht. In de bevestiging staat een datum en tijd en locatie. Of je kan op die tijd en of de locatie handig is, dat wordt niet gevraagd. Dat is dus echt compleet nutteloos! Ze zijn bang voor rellen bij een grote bijeenkomst, maar voor bewoners is het interessanter wat anderen er van vinden. Wat heb ik er nou aan om in mn uppie tegenover de wethouder te zitten? Ze hebben er echt alles aan gedaan om zo min mogelijk mensen de kans te geven. Mn haren staan recht overeind en ik ben er nog niet klaar mee in elk geval!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  "De gemeente koos niet voor een openbare informatie-avond..." Wat een lafaards! Je suis Geldermalsen !! Daar heeft tenminste de 'inspraak' het juiste effect/beslisssing gehad. Men vreesd de (mening van )de burger! En datnoemd zich volksvertegenwoordiger! BAH!

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik heb er bijkans tegenover gewoond, er zat alleen ene brug tussen, maar buiten het over het fietspad lopen, is er nooit enige overlast geweest.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob.Erto

   

  Dat is in Almere al jaren de norm. Lopen op het fietspad, en fietsen op het voetpad. Dat heeft niet specifiek met vluchtelingen te maken.

  reageer
 • Kees

   

  Wat heb jij er tot nu toe dan aan last van ondervonden? Behalve dat ze op de weg ipv op de stoep lopen? Want als dat echt het enige is, is het wel wat mager.

  reageer
 • Geloof je het zelf ???

  reageer
 • Juist kijk eens om je heen, hier in de waterwijk lopen hele groepen over de weg en niet op de stoep zoals het hoort. Je kinderen onbezorgd laten buiten spelen.....het is niet leuk meer, maar daar wordt / mag je niet over praten.

  reageer
 • Dirk

   

  Je praat als de gemeente. Dat heet mensen de mond snoeren. Wie ben jij om te zeggen dat een ander z'n mond moet houden? Door mensen zo als jij zijn die informatieavonde ook nutteloos.

  reageer
 • michael

   

  Spreek jij namens 198.000 inwoners ?? Hou alsjeblieft je mond.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Precies en de huidige stroom asielzoekers bestaat vooral uit medici en raketgeleerden.

  reageer
 • Kees

   

  En wat voor overlast ondervind jij dan nu aan de huidige Almeerse asielzoekers?

  reageer
 • Erik

   

  Almere is en een al vluchteling

  reageer
 • almeerder

   

  Wat voor zin heeft zo'n informatie-avond eigenlijk? Zelfs als al die 3400 omwonenden tegen zouden stemmen, dan komt die uitbreiding er alsnog. De gemeente drukt het gewoon door... Snap ook niet waarom die brief alleen is verstuurd naar direct omwonenden, want alle 200000 inwoners van Almere gaan hier overlast van ondervinden.

  reageer
 • Jacob

   

  Weinig aantrekkelijk, om je als een klas kleuters door de zoveelste wethouder met in zijn/haar gevolg het COA te laten informeren over hetgeen al besloten is en je te laten wijsmaken dat het allemaal heel gewoon geacht moet worden. Bovendien is het onderwerp inmiddels zo uitgekauwd. Het wordt wel, met name voor de wethouder, zo tegen 2018 weer interessant om zijn/haar potentiele kiezers weer eens te ontmoeten.

  reageer
 • Marcel

   

  Heel Nederland wil geen vluchtelingen meer Maar ze blijven maar komen je ziet de elende Duitsland en ook Zweden maar dat werd niet bekend gemaakt En wat boor elende hier wat we niet horen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert