SGP ongelukkig met interviews commissaris Verbeek

FLEVOLAND
De Provinciale Statenfractie van de SGP is ongelukkig over twee interviews die commissaris van de Koning Leen Verbeek recent heeft gegeven aan Omroep Flevoland en het Urkerland.

In de interviews laat Verbeek weten bezorgd te zijn over de bestuurlijke kwaliteit van de gemeente Urk. Een aantal grote dossiers zou door de politiek niet goed behandeld worden.

Volgens de SGP gaat de commissaris voorbij aan het principe dat lokale besturen autonoom zijn. Als er opmerkingen over de kwaliteit zijn, zou Verbeek andere wegen moeten bewandelen, aldus de SGP. De fractie heeft aan het college van Gedeputeerde Staten vragen gesteld over het optreden van de commissaris.

Politieke partijen op Urk hebben eerder al verbaasd gereageerd op de uitspraken van Verbeek en willen snel met hem om tafel.

reacties (10)

 • -Z-

   

  Zoals het bericht zegt ben ik het eens met dhr Verbeek. In ieder geval in Almere worden een aantal dossiers door de raad in Almere niet goed behandeld. Natuurlijk, de Floriade ja. En de Floriade. Ook de Floriade. Nog een keer de Floriade. Maar ook KAF, een dubieus museumvoorstel, bruggen, openbaar her-inrichten, ... Als ie dat bedoeld tenminste.

  reageer
 • eddy

   

  Lijkt mij wel een goed plan. Waarom meerdere geldverslindende en besluitvorming vertragende besturen voor een klein kluitje mensen?

  reageer
 • Hellen de lange

   

  Verbeek heeft een droom. Urk en NOP bij elkaar als een gemeente. En graag Zeewolde bij Almere inlijven. Pas op!

  reageer
 • Commissaris O'Hara

   

  Wat een zeurpiet is de Verbeek ook.

  reageer
 • Jaap

   

  SGP Flevoland laat zich lekker voor het karretje spannen door Rien Bogerd. Of heeft Simonse of het zoontje van Rien Bogerd die vragen zelf bedacht? Rien geeft de commissaris een mooi podium om versneld te fuseren met de gemeente Noordoostpolder. Zou Rien de laatste gemeentesecretaris van Urk willen zijn en de nieuwe SGP wethouder voor de gefuseerde gemeente.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Als je je ergens geen zorgen over te maken dan is het Urk. Die rooien het zelf wel! Waar de provincie zich echt zorgen over moet maken is het beleid van de gemeente Zeewolde en Dronten en met name over de Burgemeesters daarvan! De bevolking is in oproer, wethouders melden zich ziek en ambtenaren worden de mond gesnoerd! Is dit democratie? Een gekozen burgemeester is nog ver weg en dat is misschien ook maar goed voor beide heren want anders hadden ze geen enkel kans! De bevolking kotst hun uit! Excuses dat ik dit zo uit, maar het lijkt wel een laatste kans om onder deze juk van onwaardigheid uit te komen. Heer Verbeek gaat u alstublieft het gesprek aan met beide burgemeesters, maar zeker met hun onderdanen!

  reageer
 • Simpel

   

  Dhr. Verbeek heeft de jaarrekeningen van Urk eens bekeken en dan maakt hij zich zorgen als hij ziet hoe Urk met geld omgaat. Zeker als daar dossiers als Berechja en haven liggen. Begrijpelijk.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Opmerkelijk hoor.. In Dronten heeft iedereen de slappe lach van het wanbestuur,mensen vertrekken daadwerkelijk naar andere gemeentes! Daar hoor je heer Verbeek niet over al ben je in gesprek geweest met hem... Wellicht hebben ze samen wat moois opgebouwd de heren Verbeek en de jonge ooit,in een DUISTER verleden.. In houten ofzo 😂

  reageer
 • Polderling

   

  Maar als er niks aan de hand is kan de Urker politiek toch aangeven op de kritiekpunten waarom Leen Verbeek daar fout op zit. Nu roepen ze alleen dat hij niks mag zeggen en zijn ze nu verontwaardigd of werpen ze een rookgordijn op om de aandacht van de kritiek af te leiden?...

  reageer
 • Peter

   

  Ja Urk staat niet gelijk te roepen om meer Asielzoekers en dat is tegen het zere been van de politieke elite. Nu gaat hij om zich heen slaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert