Gemeente voelt niets voor controle veiligheid windpark

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder vindt het niet nodig om zelf te controleren of het windpark van Agrowind aan de Noorder- en Westermeerdijk aan alle eisen voldoet. Dat is geregeld in de door de gemeente verleende vergunning. De eigenaar van de windmolens is zelf verantwoordelijk voor het naleven daarvan.

In het windpark is momenteel een onderzoek bezig naar de veiligheid van de 26 molens. Dit was nodig omdat eind november een stuk van een rotorblad afscheurde en op de grond terechtkwam. Elf molens vertonen scheurtjes of andere afwijkingen. Het is niet uitgesloten dat ook deze molens een veiligheidsrisico vormen.

Volgens wethouder Wiemer Haagsma zijn er momenteel vier bedrijven bezig met onderzoek naar het windpark. Het heeft volgens hem weinig zin als de gemeente zich daar ook nog eens op werpt. Bovendien denkt hij dat fabrikant Enercon en eigenaar Agrowind zelf ook alle belang hebben bij een veilig en goed functionerend windpark.

reacties (14)

 • Avd

   

  Ach als gemeente geld kan/wil uitgeven voor allerlei futiliteiten, is het dan niet beschamend, dat je dat niet wil doenvoor de veiligheid van je inwoners . Fijn dat de slager zijn eigen vlees kan keuren!!!

  reageer
 • simpel

   

  Gezien de ervaringen met de controle op lekkage van de Poldertoren bij oplevering heeft de gemeente geen capabele mensen om controles uit te voeren. Controle van de windmolens zou daarom een zinloze exercitie zijn.

  reageer
 • Gerard

   

  Ze, tegenstanders en andere....., hebben weer wat gevonden om over te zeuren!!

  reageer
 • Frenky

   

  En als straks als er iets gebeurd. Wassen ze de handen in onschuld bij gemeente nop.

  reageer
 • Frenky

   

  Ik hoop dat er nog vele tegenslagen zullen vol voor de windpark.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bertus

   

  Lijkt op de visboer die zelf zijn vis mag keuren. Oogjes dicht en snaveltjes toe...

  reageer
 • Dus toch

   

  Zogenaamd groen

  reageer
 • Wordt wakker gemeenten Nop en Urk .

   

  De ervaring heeft geleerd dat we geen wonderen moeten verwachten van publieke vergunningverlening en eerstelijns toezicht. De publieke route blijkt zeker geen garantie te bieden dat aan het Bouwbesluit wordt voldaan. Het toezicht schiet regelmatig tekort door gebrek aan menskracht, middelen en kennis. Veel opdrachtgevers en uitvoerende bedrijven blijken het verkrijgen van een omgevingsvergunning als een doel op zich te zien, en niet als prikkel om echte kwaliteit te leveren. Aldus de bevindingen van de commissie Dekker vertrouwen en verantwoordelijkheid.Een duidelijk voorbeeld is Alpen met de hijskranen op de woningen.Ook de gemeente Noordoostpolder kan een risico-inventarisatie evaluatie laten doen gestoeld op de Arbo wetgeving.

  reageer
 • Piet

   

  Het is een groot boeren onderonsje in onze raad, dus die houdt men graag de hand boven het hoofd, wij als direct aanwonenden hadden niet anders verwacht. Waarom je in zou als gemeente mee moeten kijken?? Omdat vervanging van de tips/wieken een vermogen gaat kosten,stilstand duizenden euros per dag kost en men dus een behoorlijk belang heeft bij doordraaien!! Het merendeel van de initiatiefnemers achter dit project heeft hun land al verkocht en zit lekker in de stoel te rentenieren. Dit is al het tweede incident met de E126. Milieu?? Windmolens, dat draait allemaal om geld!

  reageer
 • Piet

   

  Het is een groot boeren onderonsje in onze raad, dus die houdt men graag de hand boven het hoofd, wij als direct aanwonenden hadden niet anders verwacht. Waarom je in zou moeten grijpen?? Omdat vervanging van de tips/wieken een vermogen gaat kosten,stilstand duizenden euros per dag kost en men dus een behoorlijk belang heeft bij doordraaien!! Het merendeel van de initiatiefnemers achter dit project heeft hun land al verkocht en zit lekker in de stoel te rentenieren. Dit is al het tweede incident met de E126. Milieu?? Windmolens, dat draait allemaal om geld!

  reageer
 • Bart

   

  De gemeente hoeft toch geen extra onderzoek te plegen zolang ze de 4 andere onderzoeken maar goed op de huid zitten! Ik denk dat niemand van de betrokken bedrijven zitten te wachten op nog meer problemen of imagoschade. Soms moeten we gewoon wat meer vertrouwen hebben!

  reageer
 • Jo

   

  Het is een prestice project alles mag gemeente is gewoon bang is destijds alleen naar geld gekeken de groene leugen als het maar groen is mag je iedereen belazeren

  reageer
 • Hans

   

  Totdat de gemeente boetebedragen kan opleggen dan staan ze voor aan

  reageer
 • Japie

   

  Goed gesproken Wiemer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert