Bewoners denken mee over toekomst havenkom

ALMERE
De gemeente Almere vraagt de hulp van haar inwoners om de havenkom in Almere Haven te verbeteren. Tijdens een informatieavond konden bewoners via een post-it-briefje hun ideeën inbrengen. Veel bewoners willen dat de havenkom verkeersluw wordt gemaakt. Ook wordt gedacht aan een ophaalbrug bij de havenmond, zodat rondom de havenkom recreatie mogelijk is.

Ideeën zijn er genoeg, maar ze staan lijnrecht op de eerdere plannen. Vorig jaar nog wilde Almere de havenkom door een commerciële partij laten exploiteren en zo ruim 100.000 euro besparen.

De gemeente is van dat idee afgestapt omdat het niet realiseerbaar bleek. Nu wordt onderzocht wat er wel kan met de haven. Alle ideeën moeten uiteindelijk leiden tot een voorstel aan de gemeenteraad.

reacties (8)

 • Frenky positief

   

  Almere haven is een gezellig dorp waar zomers veel mensen op afkomen om op het terras te zitten of een ijsje te eten. Almere haven heeft veel groen om zich heen en heeft genoeg potentie om er heuse trekpleister van te maken. Ook is het leuk dat de haven aan het centrum zit.

  reageer
 • -Z-

   

  Opvallend he ? Almere nergens bekend in de watersport. Dat is echt toerisme dat reeds bestaat, en succesvol is. Op eigen kracht, met eigen geld. Een toerismenota is niet nodig volgens wethouder de heer Huis, de heer Smit van ACM pompt zijn ter beschikking gekregen geld liever in het Zakenfestival. Geen visie, geen richting, geen droom.

  reageer
 • -Z-

   

  Eerst geloofd ''de gemeente'' heilig in commercie. Nu ineens geloofd zij in bewoners. En straks in crowdfunding. De gemeente, de wethouder, zonder visie zonder droom zonder gedachte.

  reageer
 • Karin

   

  Dat vond ik eigenlijk ook. De restaurants en terrassen zijn leuk. Prachtige plek ook.

  reageer
 • LISCHA

   

  Wat negatief Frenky. Ik was gisteren nog in Haven, en ondanks het sombere weer was het in een aantal winkels gezellig druk. En 's zomers zijn de terrassen aan de Havenkom ook leuk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Misschien moet de gemeente gewoon beseffen dat Haven geen gezellige buurt is, zeker niet vergeleken met andere authentieke dorpen op de randmeren (Spakenburg, Huizen, Muiden). En voor de echte zeiler heeft Marina Muiderzand veel meer te bieden: het ligt direct aan het open water. Voor mensen met kinderen is de Eemhof met zijn zwembad, midgetgolf en waterverhuur veel intressanter dan de aan de 'sluipverkeer-snelweg' gelegen haven van Haven. Een ophaalbrug en een beetje marketing zal hier echt geen verandering in brengen...

  reageer
 • Reactie

   

  Vaker iets organiseren op de onderste ring (kunstmarkt bv), ijskiosk op het stuk voor de pannenkoekenboot, haringkar op datzelfde plekje, meer marketing op watersporters gericht (ik zag Almere nooit op een beurs of in een magazine), AM1 op minder prominente plek (ruimte voor kleine passanten).

  reageer
 • Frenky

   

  Zand erop en weer dichtgooien. Is alleen maar verliesgevend. Almere Haven is nooit gezellig geweest, is nu niet gezellig en zal ook in de toekomst nooit gezellig worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert