Van Klaveren neemt taken Moszkowicz tijdelijk over

ALMERE
Tweede kamerlid Joram van Klaveren uit Almere neemt bij de partij VoorNederland (VNL) tot februari de taken over van Bram Moszkowicz. De oud-advocaat werd woensdag uit de partij gezet omdat hij te mat zou zijn en niet voldoende toewijding had.

"Van de uitgesproken toewijding aan de politiek was niet voldoende terug te zien. Wij wensen de heer Moszkowicz verder alle goeds", zegt voorzitter Laurence Stassen.

Moszkowicz was sinds april vorig jaar voorman van de partij. Die benoeming viel destijds niet goed. Louis Bontes legde zijn voorzitterschap neer omdat hij te weinig vertrouwen had in de oud-advocaat. Bontes laat woensdag weten dat de deur voor VNL weer open staat en hij beschikbaar is voor de Tweede Kamerverkiezingen.


reacties (7)

 • Avd

   

  Hadde we iets anders moeten verwachten van een publieks ge.l mannetje

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  nou wat een nieuws: onbekwame man blijkt echt onbekwaam te zijn en wordt opgevolgd door onbekwame anderen man...

  reageer
 • Ach

   

  Misschien wordt het hoog tijd al deze kleine nietszeggende partijen is te gaan verbieden. Ga gewoon terug naar een 3 of 4 partijen systeem en diegene met de meest stemmen regeert. Geen coalities meer. Want als ik besluit om op A te stemmen omdat ik B en C niets vindt en later A toch samengaat met B of C, alleen al om een dik betaalde stoel te krijgen, is mijn stem verloren gegaan. Dus alle kleine nietszeggende partijen afschaffen.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  De heer Moszscowicz is een strafpleiter met een discutabele reputatie, als een afsplitsingspartij van een afsplitsing van de PVV zo iemand binnenhaalt, weet je wat er gebeurt: ruzie! Van ondemocratische partij (PVV) naar een waarschijnlijk nog ondemocratischer VNL waar Joram de baas is. In de peiling scoort de VNL 0%, dus dat zegt wel wat: waar is boer Koekoek gebleven? Daar kon je tenminste om lachen!

  reageer
 • Kees

   

  Hm.. Vooropgezet plannetje van Van Klaveren dit? Bontes was fractieleider van hun gezamenlijke fractie. Bontes ging weg bij VNL (Bleef wel lid van de fractie) ivm de keuze voor Moszkowicz. Bontes geruimd en nu schuift Van Klaveren zichzelf naar voren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • P. Daalemmer

   

  VNL drukt nog geen deuk in een pakje boter...

  reageer
 • Koos

   

  Joram is een intelligente, aardige vent. Ik mag hem wel. Hij weet op een beschaafde manier precies de goede punten te benoemen.

  reageer
 • Hans de Boer

   

  Hij vent op een beschaafde wijze zijn onbeschaafde standpunten uit.

 • .\/\/.

   

  Ja, het zullen de redders van het Vaderland wel zijn hoor. Benoemen is leuk, maar beleid maken is net wat ingewikkelder.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert