"Lijst jeugdhonken strookt niet met eigen onderzoek"

URK • Wo 13 januari 2016 | 15:53 • Woensdag 13 januari 2016 | 15:53
De vertrouwelijke lijst met geregistreerde jeugdhonken op Urk is niet te rijmen met eigen onderzoek naar het aantal jongeren op straat tijdens uitgaansavonden. Dat concluderen de gemeenteraadsleden Jan Hakvoort en Willard Woord.

Volgens de politici blijkt uit tellingen dat op uitgaansavonden meer dan duizend jongeren op industrieterrein Zwolsche Hoek komen. Volgens de gemeenteraadsleden mogen er maximaal dertig jongeren in een honk zitten. Dat betekent dat er tientallen jeugdhonken geregistreerd zouden moeten staan op Zwolsche Hoek. "Dat is niet zo. Dus wij denken dat de lijst onvolledig is," aldus raadslid Willard Woord.

Hakvoort en Woord hadden half november om de lijst met geregistreerde jeugdhonken gevraagd. Omdat de verantwoordelijk ambtenaar op vakantie was hebben de gemeenteraadsleden de lijst pas deze week gekregen. "Deze cijfers zijn mogelijk aangeleverd door de honken zelf. We willen een nieuwe, volledige lijst, zodat we weten of de honken te vol zitten," zegt Woord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel